..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsanlarýn bazen neye güldüklerini anlamak güçtür." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > duygu hakalmaz




12 Mayýs 2010
Hamsinin Dili Olsa...  
duygu hakalmaz
Çocukken baþýma gelen ve bu yaþta hala aklýma gelip yazmama sebep olan bir aný.O zaman yaralayan þeye bugün gülerek bakýp satýrlara dökebiliyorsam ne mutlu bana.


:AICI:
Karadeniz’in meþhurdur ya balýðý, fýndýðý, tütünü, biz galiba en çok balýðý nimet saymýþýz.
Belki de onu en çok biz meþhur etmiþiz..Sert bir kýþ akþamý, yine hamsi koydum tavaya baþladý oynamaya misali hamsilerimiz tavaya dizildi.,hele bir kýzarsýn ev ahalisi de sofranýn etrafýna dizilecek inþallah.Bugün ayrý bir heyecan var ,dünkü çýtlatma hamsiden sonra bugün nar gibi kýzarmýþý süsleyecek sofrayý..Ben bir yanýmla of ne güzel koktu mis gibi mis derken bir yanýmlada of yinemi hamsi var havasýndayým.Midem bayram öncesi arife telaþý yaþarken ruhum hep hamsi yemenin ezikliðinde.O sýralar ruhumda birde çocukluk aþký rüzgarlarý esmekte. Uzaktan akraba Yadigar aðabeyin yeðeni gelmiþ memleketten. Esmer sert duruþlu hoþ bir çocuk..sert duruþlu yeðen her akþam dayý evine gitmeden bize bir uðruyor yeni gelmiþ ya tanýdýk edinme çabasýnda., bende ona tanýdýk olma çabasýnda..Bizde bir çaba bir çaba. Böyle gidip gelmelerle günler günleri kovalýyor ,çocukta bana karþý ses yok..düzenli geliyor babamla annemle sohbet ediyor ben konular ilgimi çekmiþ gibi pür dikkat dinliyorum.Hoþ dinliyorum da anladýðým mý var.O memleketin yeþilini, baðýný bahçesini anlatýyor, ben hemen orda onunla yeþillikte koþtuðumu hayal ediyorum. Sert bakýþlý sevdiðimin haberi yokken ben Evliya çelebi gibi gezip duruyorum onunla yurdumun her köþesini..Bu gelip gitmelerde birkaç bakýþ yakaladýðýmda ‘’hah tamam o da benim için geliyor’’ heyecanýyla bu sefer bulutlarda geziyorum onunla memleket havalarý eþliðinde.
Hamsilerimizin kýzardýðý akþam yemeðin tam ortasýnda yeðen yine bizde.Annem her akþam ki ezberiyle ''oðlum gel ye bak kaynanan seni seviyor'' diyor.''Eh anne bu kadar olur yani þimdiden sevdiðini belli etme diyorum damadýna.,zaten o bakýyor diye kýlçýk yuttum kaç tane’’ .Her akþam hamsinin varlýðýnýn ezikliðiyle sofra baþýnda küçülüp yok olasým geliyor. Ne zaman gelse evde hamsi kokusu’’hayýr beni hamsi tüccarýnýn kýzý zannedecek evin durumu bu tanýma uygun deðil.’’..Ben ezilip büzülüp eh arada da gözlerimi süzerken, yok teyze tokum ben diyor. Annem ýsrar ediyor o yok diyor tam bitti davet ret faslý derken .bizimki boðazýný temizliyor gayet dik bir þekilde ‘’þu hamside iyi ki var yani ne güzel ucuz, ucuz fakir fukara yemeði diyor. Benim elimdeki hamsi ateþ oluyor o an kor olup yakýyor elimi ,deminki küçülmenin yerine yok olma isteðiyle kývranýyorum. Yerin yarýlmasýný içine girmeyi istiyorum..Yok önce onu hamsilere yem etmeyi hatta nazlanýp yemediði hamsileri boðazýna sokup boðmayý sonra yok olmayý istiyorum.Elimde sýktýðým hamsiye aþkýmýn kurban gitmesiyle, usulca sofradan kalkýyorum.

Duygu Hakalmaz


--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------









Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen Yoksun Ya,kutlamadým Ýþte...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düzgünlüðü Boþverip Eðrisiyle Doðrusuyla...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saklamýyorum Artýk... [Öykü]
Ýki Doðum,bir Yürek... [Öykü]
Hayata Dokunsaydý Keþke... [Öykü]
Halkýmýn Otobüsü... [Öykü]
Babamýn Elleri Soðuktu... [Öykü]
Bir Çift Ayakkabý Uðruna... [Öykü]
Ramazanýn Tadý Kaldý... [Öykü]


duygu hakalmaz kimdir?

Okumayý seven ama yazmayý daha çok seven yazdýklarýný paylaþmayan birisiyim. Burda bundan sonra paylaþýmlarým olsun istedim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © duygu hakalmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.