..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hayranlýðý o dereceye vardý ki; yere düþtü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Kâmuran Esen




4 Kasým 2002
Kendimi Eþekten Düþmüþ Gibi Hissediyorum  
Kâmuran Esen
Bugüne kadar, siyasi içerikli bir yazý yazmadým bu siteye. Ama bugün yazacaðým. Kimse tutmasýn beni. Tutan yok zaten de, lâfýn geliþi iþte.


:BGCH:
Merhaba!

Bugüne kadar, siyasi içerikli bir yazý yazmadým bu siteye. Ama bugün yazacaðým. Kimse tutmasýn beni. Tutan yok zaten de, lâfýn geliþi iþte.

Seçim sonuçlarý belli oldu. Seçim sonuçlarý umarým, vatana, millete hayýrlý olur. Seçimi kazananlarý kutluyor, kendilerine baþarýlar diliyorum. Ne mi düþünüyorum seçim sonuçlarý hakkýnda, ne mi hissediyorum? Hemen söyleyeyim: Kendimi eþekten düþmüþ gibi hissediyorum.

Yýllardýr; ufak ufak yükseliþi beli olan bir partinin yükseliþini, “Caným ne olacak! Onlarýn aldýklarý oy tepki oylarýdýr. Yüzde on- oniki oy tabaný var.” Diyenlerin kulaklarý çýnlasýn. Herkesin saçý alnýna döküldü; saçlar ak mý, kara mý belli oldu. Bununla da kalmadý, kafalarýn keli göründü.....

Hani bir öykü var, bilirsiniz: Yaþlý , tembel bir eþek daðda gezerken, kurt ulumasý duymuþ. Ama kurttan kaçacak mecali yok. Baþlamýþ kendini kandýrmaya; ”Kurt sesi deðil o, kurt sesi deðil.” Diyerek. Kurdun uluma sesi gittikçe yaklaþýyor, ama eþek kendini kandýrmaya devam ediyormuþ. Sonra, uzaktan kurt görünmüþ. Þöyle bir bakmýþ eþek kurdun geldiði yöne ama, kendini kandýrmakta ýsrar ediyormuþ. ”Þu karþýdan gelen hayvan, kurda hiç benzemiyor caným. Kurt deðil....Kurt deðil.” diyor, uyuz uyuz kaþýnýyormuþ..

Neyse, uzatmayayým. Sonunda kurt gelmiþ gelmiþ, bizim tembel ve yaþlý eþeðin ensesinden yapýþmýþ. Ýþte o zaman eþeðin aklý baþýna gelmiþ. Ama neye yarar! Eþeðin aðzýndan son sözleri dökülmüþ: "Aaaaa ! O imiþ..... Aaaa ! O imiþ...... Aaaaaa! Oooooo! Ýiiiii!" derken; "Aaaaiiiii. Aaiiiiii " diye haykýrmýþ..... Ýþte o günden sonra tüm eþekler, “Aaaiii Aaaaaaiiiiii” diye ses çýkarýr olmuþlar...Baraj altýnda kalan tüm partilerin liderleri, yöneticileri; aldýklarý büyük yenilgi sonrasý, sanýrým buna benzer sesler çýkarmýþlardýr.

Kendimi eþekten düþmüþ gibi hissettiðim için, ya da eþekten düþtüðüm için diyeyim, ben de suçluyum. Týpký deminki eþek gibi. Bir defa bindiðim eþek yanlýþ eþekmiþ, bu bir. Ama, binmeyi düþündüðüm diðer eþeklerin de, beni düþüren eþekten pek farklarý yoktu. Dolayýsýyle o eþekler (“Teþbihte hata olmazmýþ.”) de suçlu. Çünkü bana güven vermediler, bu da iki. Üçüncüsü, eþeði yularýndan tutup sürükleyenler de suçlu. Ýnsanlarý bindirdiler topal eþeklere, çekip gittiler arpa tarlalarýna. Üstelik, sýrtlarýna binmiþ vatandaþlarý hendeklere ata ata. Ve dördüncüsü, insanlar ne eþeðe “dur” dedi, ne binene “dur” dedi, ne eþeðin yularýný çekenlere “Dur! Nereye gidiyorsun?” diye sordu bugüne kadar. Daha doðrusu son seçime kadar.

Kýsacasý suçlu çok. Suçun kimde, kimlerde olduðunu, þu atasözü ne güzel anlatýyor. Ben söyleyeyim, yorumunu siz yapýn: ”Suç, iðde de var, yünde de var; çýkrýkta da var, yünü eðiren kancýkta da var.”

03 / Kasým / 2002





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Güle Güle 2014
Yaþadýðýmýz Ama Artýk Alýþtýðýmýz Garip Olaylar
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - Oy Arttýrma Taktikleri Kursu
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 14
Chp'nin Tandoðan'daki Grup Toplantýsýný Görmezden Gelen Medya
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 15
Bu Yazýmýn Müsebbibi Ablamdýr
Fatma Nine'nin Günlüðü - 10
Fatma Nine"nin Günlüðü – 11
Fatma Nine'nin Günlüðü - 12

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Atatürk'ü Anlatabilmek
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.