..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçýnýn iþlevsel tanýmý bilinci neþelendirmektir. -Max Eastman
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Aysun Güven




31 Mayýs 2013
Zeus'un Kýzý; Durak  
Aysun Güven
Yaþamanýn herkese verdiði ayrý bir tat vardýr. Ve insanlar, hayatýn, birbirlerine verdiði tadýn ne olduðunu anlamaya çalýþmakla zaman kaybediyor. Anlamaktan usanmýþlar ise sarhoþ oluyor. Acaba kim haklý ?


:ADFA:
-Otobüs duraðýna ilerlerken bir þeylerin daha sonuna geldiðimin bilincinde olarak bir hafifleme hissediyordum. Durumu kavramam uzun bir zaman almadý çünkü uzun bir zamandýr mevcut olgu içindeydim. Gerçi her ne kadar algýlarýmýn yeteneðine ve bunca verilen zaman avansýna raðmen þu an bir sürü soru cevap koþturmacasý ile kan ter içinde de kalsam. Sebep olgunun ortadan kalkmasý, boyut deðiþtirmesi artýk mevcut sorularý da anlamsýz kýlmaktaydý. Ýstediðim yalnýzca hayatý bu kadar zorlaþtýrmak için bir insanýn nasýl bir ruh hali içinde olmasý gerektiðini anlamaktý. Ama bir þifre çözmeye çalýþýyordum. Anlamsýz bir þifre çünkü asla aynanýn ön yüzünden okunan bir yazýyý sen arkadan düz göremezdin.
- Hastane duraðýnda herkesin yorgun ve üzgün görünmesi olaðan karþýlanmalýydý. Uzun bir süredir doktora gelmeyen benim için çok da alýþýldýk bir durum deðildi. Ýlaç içmeyi pek adet edinmediðimden-gerçi çocuklarým tüm rahatsýzlýklarýmýn alkolün etkisi ile kendisini göstermediðini iddia ediyorlardý-en son ne zaman hastane yüzü gördüðümü hatýrlamýyorum. Ayaðýmda çýkan çýban büyüdükçe büyüdü bana adým atmayý imkansýz hale getirinceye kadar ýsrar edince soluðu doktorda aldým. Aslýnda tek merak ettiðim kendime itiraf etmesem de verecekleri ilaçlarýn alkol içmeme engel olup olmayacaðý idi. Neyse ki adam uzun bir süre bu kadar içki kullanýmýn böyle bir durumda aksilik yapamayacaðýný düþünen ender rahat doktorlardandý da keyfim yerine geldi. Hastaneden çýktýðýmda kan sonuçlarýný iki gün sonra alacaðýmý söylediklerinde bu yüzden ben de çok rahattým. Eve vardýðýmda ilk iþim o uzun þeffaf bardaða , buzu koyup üzerine yavaþ yavaþ döktüðüm rakýnýn beyazlaþmasýný seyretmekti. Acaba….Hayat zaten yeterince zor, bir de üç kuruþluk keyfimden niye olayým.
-Bir insaný umutla kandýrmak kolaydýr. Ama ayný umutla kaç kere kandýrabilirsiniz. Annem bu konuda rekor kýrmýþtý. Babamýn alkole olan düþkünlüðüne deðiþik tepkiler vermeyi denedi. Kimi zaman hoþgördü onunla beraber içti kimi zaman umursamadý yedi içti gezdi kimi zaman sinirden bütün týrnak etlerini yoldu kimi zaman ise ortadan kayboldu. Ama hiçbirinde sonuç deðiþmedi. Bir oyunun kurallarý ne olursa olsun sonucu deðiþmiyorsa birisi hile yapýyordur muhakkak. Bizim büyümemiz aslýnda, babam tarafýndan sadece resimlerde geçen zamanýn bizim açýmýzdan ispatý idi. Ama varmaya çalýþtýðýnýz dað ulaþýlabilir olmasý aslýnda çok kötü ona ulaþtýðýnýzda hiçbir þeyin deðiþmediðini gördüðünüzde asla baþka damar bulamýyorsunuz akacak. Biriken bunca öfke, umutsuzluk, baþka dünyalarýnda yaþanmasý zorunluluðu sizi ikiye bölüyor. Umursamaz yaparsa ne ala.
-Akþama kadýnda kýzýnda artýk gelmez de yatar herhalde. Eskiden bir söylenir teklif edilirdi baba sen de buyur diye. Ama hangisine icabet ettim ki desene ama hayýr ya ne demek ne zaman ihtiyaçlarý olsa gelmedim mi geldim deðil mi ? Onlar da tabi ki kendi aileleri var bir þekilde hayatlarýný idame ettirecekler bana ihtiyaçlarý olmasýnda. Geçen gün kötü oldum ama dedeciðim sen ölme emi dedi ufak sarý. Niye aslýnda ben ölümden korkmuyorum ki. Ona hesap soran biri neden korksun ki? Peki niçin acýndýrýyorsun kendini artýk siz görürsünüz mezuniyetini diye.
-Sýrf dedelerinin birkaç anýsý kalsýn diye akýllarýnda, bol bol bir araya getirmeye çalýþýyorum onlarý. Bugüne kadar hiçbir þeye baðýmlý olmadým. Hatta kilo vermem gerektiðinde bile o kadar kolaydý ki en sevdiðim yiyeceklerden vazgeçmek en azýndan azaltmak. Bazý þeyleri kabul ederek yaþamak kabul eden için katlanýlmaz olabiliyor. Ya kabul etmeye zorlayacak kiþi. Gitmek mi zor kalmak mý zor der þarký. Bence kalmak çünkü giden hep bir sýfýr önde olacak.
-Yine ayný duraktaydým. Elimdeki tahlilleri savuran rüzgar, sýcak geçecek bir yazýn habercisi olan ýlýk mayýs esintileri idi. Asla göremeyeceðiniz bir kýþý düþünmek, doðmayacak bir çocuðu sevmek gibiydi. Tanýmasanýz da özlüyordunuz. Kaptan þoför binmekte ýsrar eden yolculara yer açmak için sesleniyordu önden. Lütfen boþluklarý dolduralým yeni gelenlere yer açalým bayanlar baylar.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zeus'un Kýzý; Bayram mý O Ne Ki?

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zeus'un Kýzý;hayal Balýðý
Zeus'un Kýzý;gökkuþaðý
Acýnýn Dramatik Süsü
Zeus'un Kýzý;per - Kür Per - Taj
Alacakaranlýk ve Ötesi
Zeus'un Kýzý; Takvim Yapraklarý
Zeus'un Kýzý; Paravan
Gökkuþaðý
Zeus'un Kýzý; Olta, Balýk ve Deniz
Zeus'un Kýzý; Iþýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kara Mizah [Þiir]
Irmak [Þiir]
Bütün Yolculuk Boyunca Hasret Ayrýlmadý Benden - Bir Ucu Bir Kuyuda Kaybolan Rüzgarlý Bir Þosede [Þiir]
Ýnsana Dair [Þiir]
Bir Dolu Bir Boþ [Þiir]
2011 Yeni Doðan [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Derdim Bu Olsun [Þiir]
Ne Diyeceðimi Bilemedim [Þiir]


Aysun Güven kimdir?

hayatýn içine sýðamayanlar kitaplarýn içine sýðabilir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysun Güven, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.