..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi en azgýn yüreði uysallaþtýrýr, en uysal yüreði azdýrýr. -Alexis Delp
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik > Demirhan Ocak




1 Kasým 2003
'62 Milyar Ödedik, Daha Ne Yapalým?'  
Demirhan Ocak
.O.'nun virüs kapmasýnda suçlarý olmadýðýný, mahkemenin de "kusursuz maðduriyet" kararý verdiðini belirten Kýzýlay Baþkaný Ertan Gönen, "Suçsuz olduðumuz halde maddi destek verdik.


:BBBB:
  Para için HIV virüsü taþýmak isteyen çok kiþi olduðunu savunan Kýzýlay Baþkaný, "Tazminat, kazanç kapýsý olmamalý" dedi...

O.'nun virüs kapmasýnda suçlarý olmadýðýný, mahkemenin de "kusursuz maðduriyet" kararý verdiðini belirten Kýzýlay Baþkaný Ertan Gönen, "Suçsuz olduðumuz halde maddi destek verdik. Bunun kazanç kapýsý olmasýný istemiyoruz. Bugün 60 - 80 milyar lira için Türkiye'de bu tür hastalýðý taþýmak isteyenler var" dedi. Y.O.'nun ailesinden herhangi bir maddi talep gelmediðini belirten Gönen, þöyle konuþtu: "62 milyar ödedik. Þimdinin 200 milyarý, daha ne ödeyelim? Bir kazanç kapýsý açmak istemiyoruz. Ev almýþlar. Çocuk için harcamamýþlar. Bugün 60 - 80 milyar için bu tür hastalýðý taþýmak isteyenler var. Öyle deðil mi? Ama doðru, ama yanlýþ. Böyle durumda ver 80 milyar, ver 100 milyar. Niye? Ýtalya'da bu iþ devlet adýna yürütülüyor. Almanya'da hangi kademede sorumluluk varsa o ödüyor. Ýngiltere'de doðrudan takipsizlik veriliyor. Singapur'da hastalýk riski 10 binde 4 ve bu riski iyimser bulup alkýþlýyorlar. Bizde yüz binde 2."

Kaynak: MÝLLÝYET


Türkiye'nin AB'ye girmeye hak ettiðini savunan yada yakýn zamanda (5-10 yýl) AB gireceðini sanan HÖDÜKLERE bu beyanatý ezberletmek lazým!!!.....

 Hadi AB'yi s...r edin, boþverin girmeyelim zaten girince baþýmýz göðemi erecek?...hem onlarýn zaten bizi almaya niyetleri yok.... Eeee biz kendimiz ne olcaz? boklu, sidikli imalathanelerde üretilen ilaçlar neremize sokacaðýz?.... sahi ya USLU ilaç fabrikasýnýn ürettiði ilaçlar piyasalardan toplatýldýmý? haberi olan beri gelsin!!

Demogoji falan filanda... Annenin biri 6 aylýk bebiþine aylardan beri USLU ilaç fabrikasýnda üretilen haplarý veriyormuþ... Bak sen þu allahýn iþine! þimdi tutup bu annede devletten denetleme sorumluluðunu yerine getirmedi diye tazminat filan isterse iþte o zaman KIZILAY bþk olan zati muhterem! Ankara kýzýlay meydanýnda "Devletimi soymayýn" diye açlýk grevine girerse ne b.k yiyeceðiz?

Haberiniz ola dostlar ben balatayý sýyýrtmak üzereyim... son 4 gündür iþi gücü býraktým türk televizyon kanallarýný seyrettim. Öyle böyle deðil yani  her gün 16 saate yakýn seyrettim... niyetim notlar alýp uzunca bir mizah yazýsý yazacam aklým sýra....Ama, dört günün sonunda caným Türkiye'de yaþanlarýn  yüzde 80 dan fazlasýnýn televizyon baðýmlýsý olduðunu düþündükçe insanýn çaresizlikten umutsuzluktan çýldýrasý geliyor. 

Bazen bu dünya'ya bir çocuk getirilmesine vesile oldum diye aðlayasým geliyor... "bile bile lades" dedikleri olay böyle bir þey olsa gerek?

Böyle bu yýðýnlar gibi tepkisiz, duyarsýz ot gibi yaþamak nasýl bir duygu acaba? Hiç mi bu insanlar gelecekten  korkmuyorlar? hiçmi akýl, mantýk yok bunlarda?, Bir þeylerin ters gittiðinin neden farkýnda deðiller? Yaþam denilen olay üç tane orp.spunun iki tane düm.üðün yaþamlarýndan ibaret magazin programýmý yoksam?

 Hadi anladýk! "insan haklarý gominist iþi!"  "iþkenceye karþý çýkmak, olduðunu kabul etmek vatan haini terörist iþi!" ,"Tüm aleviler namusustan bihaber namusuzlardýr!, Tüm kürtler vatan haini" ", "her sakallý potansiyel irticacý!" , "her baþ örtüsü takan þeriatçý!".

Eeee peki bilader!

Bu pislik içinde üretilen ilaçlar,

Laðýma benzer mutfaklara sahip lokantalar, Son 15 yýlda trafik kazalarýnda kaybedilen 150.000 (yüz ellibin) insan, Bu sokaklarýn pisliði, Þehrin göbeðinden geçen yaný baþýmýzdaki nehre akan b.klu sularýmýz, Hayatýn her yanýný saran rüþvet, adilik, vurdumduymazlýk, namusuzluk, omurgasýzlýktan sizede gýna gelmedimi? yetmedimi ulan? Ve bu saydýklarýmýn size hiçmi zararý yok? Yani bu gibi günlerde deðilde ne zaman TEPKÝ GÖSTERECEKSÝNÝZ? NE ZAMAN HALK OLDUÐUNUZUN FARKINA VARACAKSINIZ?.....  


Þimdi;


Halka topluca salak muamelesi yapmak aydýn olmakla ilintili deðildir, Aða bu Halk bir kýzarsa? bir sokaða dökülürse? sen ondan sonra seyreyle cümbüþü, Üreten biziz yönetende biz olacaðýz, Allahýn izniyle bu yüzyýl Türk yüzyýlý olacak. Diyen hödükler þöyle bir adým öne çýksýnlar ki birazdan gelecek olan tarih babanýn iþi kolaylaþsýn da bilsin gayri kimi yargýlayacaðýný. Ehh! artýk sizde artýk iyi bir savunma hazýrlarsýnýz dimi???



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Lotus Çiçeði 2 Temmuz
Sýtkýmýn Striptizi
Hrant Dink Ermeni Deðildi
1400 Vs 85
Gaydýrý guppak mesele
Bu Þehitlerin Bu Savaþýn, Bu Vatanýn, Hiçbiri Bizim Deðil!
Muhterem Bankonotlar
Sorulu Tavsiye

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýna Yakýn [Þiir]
Anamýn Sihirli Adana Þalvarý [Þiir]
Bize Edebiyat Yapma Lan! [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Caným Ýstiyooo... [Þiir]
Ben Namuslu Bir Erkek Deðilim! [Öykü]
Bir kadýnýn el çantasýnýn anatomisi [Öykü]
Bak Postacý Geliyor Selam Veriyor... [Öykü]
Dandini dandini dastana [Öykü]
Tü Rtük Ýye [Öykü]


Demirhan Ocak kimdir?

Almanya'lý bir Asabi Veled

Etkilendiði Yazarlar:
Hangi birini anlatsam ki?


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Demirhan Ocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.