..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsandaki gerçek güzelliði ancak yaþlandýkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > BuZ_LaLe




7 Mart 2004
Yumurtlayan Kalem  
BuZ_LaLe
Kalemim canlanýr ansýzýn, yazmaya baþlar kendiliðinden... Bazen kendimi kalemimin oyuncaðý gibi hissediyorum...


:AGFD:
    Zamanlamasý her zamanki gibi muhteþem(!) olan kalemim (ders çalýþýyordum) ansýzýn titremeye baþladý. Bunu ilk defa yaþýyorum: Kalemim yazmak istiyordu!! Ben de onu kýrmadým, zaten hayýr dediðim zamanlarda test kitaplarýmýn köþelerine yazýyor, aldým bir defter. Bakalým bu kadar heyecanlanan kalem gene neler yumurtlayacak!!
................

    Geçen gün dedem gelmiþ, saðolsun. Yatýlý okuduðum için bir türlü okuldan çýkýp eve atamadým kendimi. Bir günlüðüne gelmiþ olan dedemin dönüþü bir haftayý bulacak gibi... Dedem gelirken aklýnda : "Kýza destek olalým ki hem ailesinin arkasýnda olduðunu hissetsin, hem de önü açýlsýn." düþüncesiyle gelmiþ. Dedemin bu ince hareketinden çok (çok çok çok...) memnun olurken bir yandan da soruyorum: acaba gerçekten önümüzü açabilirler mi?
    Galiba yükselmeyi hedefleyen beyinler için arkasýnda destek olduðunu görmek önemli. Kahvaltýsa dedemin " Kýzým, köyde odaný hazýrladýk, tatilde hemen atlayýn gelin! Televizyonu, VCD'si, herþeyi var!" demesi müthiþ memnun etti beni. Zaten her yaz köye ders çalýþabilme umutlarýmý cabime koyup, hasretlerimizi gidermeye gideriz. Onlar da hep bana bir oda kurarlar. Ama gelin görün ki, arasýra(!) sapýtýrým amacýmdan, ders mers çalýþamam. Neyse bence aile desteði önemli.
    Mesela þu sýralar bizim son sýnýflar ÖSS'ye çalýþýyorlar. Ve onlar gibi daha bilmem kaç öðrenci de çalýþýyor kendilerince. Benim daha 1 senem olmasýna raðmen ben bile telaþlanýyorum zaman zaman. Bu sýnava hazýrlýk dönemlerinin ne kadar sancýlý olduðunu kýsa bir süre önce girdiðim LGS'den biliyorum. Ama konu ÖSS olunca acý katlanýyor olmalý.
    LGS'den öðrendiðim bir þey varsa o da, yýl içindeki baþarý grafiklerinin çok da önemli olmadýðýdýr. Ki sene içinde baþarýmýn pek parlak olmadýðýný görüyorduk fakat þimdi Türkiye'nin (belki de) en iyi okulunda okuyorum. Eðer ailem benim düþüþlerime tepki gösterseydi baþarýlý olamazdým. Babamýn her zaman :" Olmazsa olmaz kýzým, sýkma canýný." demesi beni çok rahatlatýrdý. Depresyondan bir türlü çýkamadýðým zamanlarda çalýþmayý aksatmama göz yummalarý ve bir yandan güvendiklerini hissettirmeleri bir çok problem ihtimalini ortadan kaldýrmýþtý.
    Þimdi önümde ÖSS var... Gene dailem sonsuz güveniyor. Sýnavlarn biraz da kýsmete baðlý olduðunu unutturmadan çalýþmaya teþvik ediyorlar. Herhalde onlara kocaman bir TEÞEKKÜR borçluyum.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yazmaya devam.....
Gönderen: Kâmuran Esen / Mudurnu
22 Mart 2004
Merhaba, Sen her ne kadar "Biliyorum yaþýma itibar etmezsiniz," desen de, ben itibar ediyorum .......Çok genç yaþýna raðmen, kalemine hakimsin.Anlatýmýn çok içten ve akýcý.Býrak, kalemin yumurtlasýn.Ve kaleminin yumurtladýklarýný sakýn yýrtýp atma.Yazan kiþiler, genellikle,dün yazdýklarýný bugün beðenmezler, yýrtýp atarlar.Sen sakýn bu hatayý yapma.Sonra, eski yazdýklarýný düzelterek, deðiþtirerek yeniden yazarsýn....Bu sana bir öðretmen öðüdü...Yaþamým boyunca çocuklarý, gençleri çok ciddiye aldým.Hem de yetiþkinlerden daha fazla.........Yazmaya devam et...Baþarýlar dilerim.......Sevgiler...Kâmuran ESEN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çocuk Gözlerdeki Kocaman Dünya

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sabun Köpüðünde Yaþayanlara...
"Yazý"lý Kanunlar
Sürpriz
Uykusuz Ruhlar Ay'a Döner
Kendime Bile Yetmeyen Zamanlardan Kalanlar...
Sessizlik Defterinden Notlar - III
Sessizlik Defterinden Notlar - I
Kelimeleri Görmek
Sessizlik Defterinden Notlar II
Sessizlik Defterinden Notlar IV

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kediler ve Suyun Hikayesi [Öykü]
Buz_kale ve Müzik [Öykü]
S (B) Ana Yazýlmýþlar Sokaðý... [Öykü]
Puzzle - U [Öykü]
Puzzle - P [Öykü]
Kan Lekesi [Öykü]
Kelebek ve Derin Bakisli [Öykü]
Kristalin Gözyaþlarý! [2] [Öykü]
Kristalin Gözyaþlarý! [1] [Öykü]
Güneþli Bir Günün Ardýndan [Öykü]


BuZ_LaLe kimdir?

" Yazar aðzýný kapamalýdýr ki,yazýsý kendisininkini açsýn. " F. Nietzsche Sustukça susasým geldi hayata. . Artýk daha az konuþuyorum. . Susmalar daha tanýdýk geliyor artýk galiba. .

Etkilendiði Yazarlar:
Zaman ilerledikçe beni etkileyenler deðiþecek. Bu yüzden hayranlýk duyduðum insanlarý yazarak sýnýr koymak istemem.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BuZ_LaLe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.