..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamýþ kiþiler tarafýndan anlatýlan hiçbir zaman olmamýþ olaylarla dolu bir yalan. -Santayana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Çaðrý Küçükyýldýz




30 Nisan 2005
Yolculuk  
Çaðrý Küçükyýldýz
Sana bu hikayemle veda ediyorum Mehlika. Bir gün cennetteki evinde seni ziyaret edip sana okuyabilmek için iyi bir insan olmak için çabalýyorum...


:BJHB:

KÝTAP:

Otobüsün sarsýlmasýna aldýrmayan, gözlerine acýmayan bir tek sensin. Sayfalarýma ciddi ciddi bakmana raðmen bir türlü dikkatini toplayamýyorsun... Aslýnda sen zamandan korkuyorsun,beni de bu korkuna kalkan yapmaya çalýþýyorsun. Bir yerde oturduðun sürece zamanýn okumadan ya da düþünmeden geçmesi ölüme karþý zýrhlanamadýðýn anlamýna geliyor senin için. Benim gibi yüzlercesinin içinde saatlerini vererek gezinirken “Keþke...” diyorsun “hayatýn anlamýný bir cümleyle anlatan bir yere rastlasam.” Bu kolay ve deðersiz olduðu kadar aptalca amacýna kavuþamaman hoþuma gidiyor doðrusu. Seni rahatsýz eden þey beni anlamsýzlaþtýrdý. Gözlerinden aklýna uzanan o merdiven oldukça uzun. Karþýnda daha fazla açýk durmamýn bir anlamý yok, sen zaten Bolu Daðý’nýn sisli belirsizliðinde kaybettiðin þeyi arýyorsun.

KASET:

Yolculuðun baþýndan beri dönüyorum bu sýcak odanýn içinde. Nerede baþlayýp nerede bittiðimi unuttum. Yolcularýn birçoðu uyuyorken sadece eziyettir tüm çabalarým. Yine de söylediðim aþk þarkýlarýna eþlik eden birkaç insan var otobüste. Sen de bunlarýn arasýndasýn. Bir zamanlar sevgilinle çok severek dinlediðiniz tüm þarkýlar bende. Ýlk beni duyduðunda radyo yayýný zannetmiþtin; üst üste en çok sevdiðiniz þarkýlarý çaldýðýmda radyonun ve programýn adýný öðrenmek için dua etmiþtin. Tekrar tekrar þarkýlarý dinlerken bir kaset olduðumun farkýna vardýn ve bana sahip olabilmenin yollarýný arýyorsun þimdi de. Bendeki aþk þarkýlarý sonu ayrýlýkla bitmez. Sen zaten bu tür þarkýlardan hiç hoþlanmadýn. Sana göre sevgililerin hayatlarý dinledikleri þarkýlara göre þekilleniyor.

17-18 NUMARALI KOLTUK:

Ýki gün önce bu yolculuk için yer ayýrttýðýnda sana layýk görüldüm. Önce beni sevmedin: Daha önlerden yok muymuþ... Yaþlý bir hanýmla binecekmiþsin; daha rahat edermiþsiniz. Sonunda yine bensiz yapamadýn ve bana yük oldun.Týpký eskisi gibi... Sevgilinle ne zaman uzun bir yolculuða çýksanýz ben talip olurdum size. Bunu geç anladýnýz ama aþk mucizesinin bir iþaretiydim. Aþkýn olduðu yerde tüm rastlantýlar saygýyla çekilip giderler. Artýk bir mucize olduðumu farkedince tüm 17-18 numaralý biletleri saklayarak KDV zindanýna atmaktan kurtarýr; üstelik isimlerinizden sýkýldýðýnýz için biletteki yolcu ismi boþluðuna beðendiðiniz yazarlarýn isimlerini yazdýrýrdýnýz. Bileti kesen adam neden birbirinize bakýp güldüðünüzü anlayamazdý. Sýk sýk babaannenin pamuksu yüzüne bakýyorsun, birkaç resminden aklýnda kaldýðý kadarýyla gençlik yýllarýný canlandýrýyorsun pencerede. Bu yüzde bir zamanlar ne kadar çok insanýn kendini gördüðünü, þiirlere konu olduðunu, bir ayrýntýsýnýn bile yýllarca zihinlerde tutulduðunu düþündükçe yoruluyorsun. Yýllar insanlarýn yüzlerine kendi meskesini geçiriyor. Senin de yüzüne her geçen yýl, kesesinden sihirli tozunu serpecek sen toprak rengine dönüþene dek...

DENÝZ KABUÐU:

Yýllardýr diðer yarýmý arayan bir deniz kabuðuyumdum Puerto Cabello sahillerinde. Ben bir palmiyenin gölgesinde dinleniyordum ki, sen denize doðru koþarken farkettin beni. Biraz ayaðýný kanatmýþtým. Çekici, büyük ve büyülü görünüyordum. Hemen çantana attýn beni bir hediye olarak verilmek üzere. Gemideki tek dostun Mareck, sana bir deniz kabuðunu kulaðýna yaklaþtýrdýðýnda ve gözlerini kapadýðýnda geleceði görüp duyabileceðini söylemiþti. Ama sen geleceði öðrenmekten çok korkuyorsun ve bu yüzden beni bir kez olsun dinlemek istemedin. Uçan balýk gelecekten korktuðu için bir kuþ olamadý. Oysa gelecek o kadar güzel ki... Ýçimdeki sýrrý paylaþabilseydim senle keþke.
Söyleyebilseydim sana kanatlý bir kýz, ýssýz aðaçlarýn arasýnda O uyurken, baþucuna býraktýðýn yerden beni alacak ve sonsuza doðru uçacaðýz. Sonsuzluk diyarýndaki denizin derinliðinde beni bekleyen diðer yarýmý bulacaðým.

OTOBÜSÜN ÞOFÖRÜ:

-Merhaba kaptan! Ben de kaptan sayýlýrým aslýnda. Sizden bir ricam olacak. Az önce mola yerinde çok sevdiðim bir arkadaþýmý kaybettiðimi öðrendim. Yolculuðun baþýndan beri çaldýðýnýz kasetteki birçok þarkýyý birlikte severek dinlerdik çok uzun yýllar önce. Bana satabilir misiniz?
-Baþýnýz saðolsun, gençti herhalde... Keþke hayat da þarkýlara özenip sonsuz olmayý isteselerdi. Kaset acýnýza bir yoldaþ olsun. Alýn, bundan sonra sizindir.
-Teþekkür ederim. Çok iyisiniz.
Müzik sesi kesilir, yerini yaðmur sesiyle karýþýk bir radyo hýþýrtýsý alýr.

                                   
                                         Mehlika’nýn anýsýna...
                                             01/04/05
                KASTAMONU-BURSA ARASI



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Korkak
Pýhtýlaþma
Mavi içinde bir mavi bilmece
Küçük Pencere

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Takunyalar
Ýlk ve Son
Kardanaþk
Yatmadan Önceki Dua
Tansiyoncu
Büyük Adam
Üç Yunus

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yýldýz Tutulmasý [Þiir]
Prematüre Aþk [Þiir]
Akvaryumdaki Gemi [Þiir]


Çaðrý Küçükyýldýz kimdir?

Annemin karnýndayken bir zamanlar,bir kitap tutuþturulmuþtu elime;tam 9 ayda bitirebilmiþtim. Kitapta dünyada ne yapmam gerektiði yazýyordu. Bir gün doðmam gerektiðini söyledi Tanrý ve ben de farklý dünyanýn heyecanýyla doðarken kitabý yanýma almayý unutmuþtum ne yazýk ki. . . Keþke unutmasaydým diyorum ama; hatýrladýðým birkaç þey var. Ýþte hatýrlayabildiklerimi burda yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Yunus Emre, Mevlana, Halil Cibran, Mor ve Ötesi ,Yansýmalar,Radiohead ,vs...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Çaðrý Küçükyýldýz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.