..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her devrim yokolup gidiyor ve peþinden yalnýzca yeni bir bürokrasinin artýklarýný býrakýyor. -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > Taner




6 Temmuz 2009
GDO'yu Beklerken  
Taner
Mehmet, genetiði ile oynanmýþ yiyeceklerden yemediði için düþünme yeteneðine sahipti ve bu sayede kendini ele vermeden hayatýný devam ettirebiliyordu. Mehmet hayatta pek baþarýlý olamamýþtý bu çok normaldi çünkü, o kul köle efendi zincirine girmiyordu. Özgürlüðüne düþkündü. Mehmet’in çocukluk yýllarýnda recep diye bir arkadaþý vardý. Recep çocukluk yýllarýnda birileri tarafýndan adam yerine konulmadýðý için anti sosyal kiþilik yapýsýný seçmiþti. Recep’e genetik artýk recep derlerdi.


:BCGJ:
GDO (GENETÝÐÝ DEÐÝÞTÝRÝLMÝÞ ORGANÝZMALAR)

Mehmet, köyüne geri döndü. Þehirlerde hayat tamamen bitmiþti.

Mehmet, çatlamýþ topraklarýn üzerinde yürüyerek kilometrelerce yol aldý. Caný müthiþ þekilde meyve istiyordu. Daha önce buralarda yürürken karþýlaþtýðý þeftali aðaçlarýndan toplayýp yediði þeftaliler aklýna geldi. Býrakýn þeftaliyi bir tek ot bile büyümez olmuþtu bu topraklarda. Sadece burasý mý tüm Anadolu’nun bu durumda olduðu söyleniyordu. Azrael’in buradaki yurt bütünlüðünü yok edip yarattýðý kaostan sonra en verimli topraklarý satýn almýþ ve etrafýný çevirmiþ ve tellere elektirik vererek vatanýn gerçek sahiplerinin bu olanaklardan yararlanmasýna engel olmuþtu. Bura insanlarý da para ve altýnýn yenilebilecek bir þey olmadýðýný anlamýþlar ama çok geç kalmýþlardý.

Ýlk aþamalarda yüksek kademelere sýzdýrdýðý yöneticilerle halka uyguladýðý genetiði deðiþtirilmiþ bitkilerden elde edilen besinlerle insanlar moronlaþtýrýlmýþ. Cips ve cola gibi baðýmlýlýk yapýcý maddeler GDO’lu yiyeceklerin tüketimine yataklýk etmiþti. Genetik þifresine eklenen genlerle bu yiyecekler insanlarýn zekalarýný sýfýrlamýþtý. Haklarýný arayamayan tamamen kul insan tipi oluþturulmuþ ve bu insanlar köle olarak çalýþtýrýlmýþtý. Ýþ gücü fazlasý ise ekilen GDO’lu tohumlarla iþlevini yitirmiþ topraklarda bir müddet mücadele etmiþler, ama maalesef zehirlenen toprak bir þey veremez duruma gelmiþti.

Geliþmiþ ülkelerin burjuvazilerin bu maddeleri tüketmezken az geliþmiþ ülkelerin büyük çoðunluðu tüketmiþti. Geliþmiþ ülkelerin seçkin olmayan sýnýflarý da gdo lu yiyecekleri tükettiðinden onlar da zor durumda idiler.

Ülkenin tüm olanaklarý azrael’e peþkeþ çekildiði için doðru dürüst burjuva da kalmamýþ ama Osmanlý döneminden kök atmýþ azýnlýklar tüm ekonomiyi ele geçirmiþ ve bunlarýn içinden Türk olduðunu zannettiðimiz bir çok iþ adamý gerçek kimliklerini belli etmiþlerdi.

Bir zamanlar bilinçli insanlarýmýzýn bas bas baðýrdýðý halde. Vurdumduymaz ve televizyon reklamlarýyla, cips ve kolalarla uyuþturulan insanlar. Saðlýklý düþünemez duruma getirilmiþ ve daha etkili genetik silahlar Türk Milletini Anadolu’dan silmiþti. Ahmet bu besinlerden yedirilmeden, doðal olarak özellikle beslenen kiþilerdendi. Bu kiþileri azrael istihbaratlarý peþlerine düþüyor ve bulduðu yerde yok ediyordu. Bu yok edilen kiþiler bulunursa yargýsýz infazdan sonra bir iddianame hazýrlanýp kitabýna uyduruluyordu.

Kitabýna öyle bir uyduruluyordu ki dünya insan haklarýna çok saygýlý herkes hak ettiði bir tezgahta hakkýna razý oluyordu. Birkaç kiþi herkes için neyin doðru olduðunu bildiðinden düzmece seçimler yapýlýp yüzde on üç oy alan ama iktidarda kalmasý gereken klik yanaþmasý ne kadar yüzde oy istiyorsa bunu basýndan satýn alýp, her türlü dümeni ortaya çýkarmayan ama iktidarlarla kavgalý görünen kamu oyu belirleyici oluyordu. Ýþte böyle de bir demokrasi gayet iyi bir biçimde demokratik imkanlardan yararlanan faþizanlýkla yürütülüyordu

Mehmet, genetiði ile oynanmýþ yiyeceklerden yemediði için düþünme yeteneðine sahipti ve bu sayede kendini ele vermeden hayatýný devam ettirebiliyordu. Mehmet hayatta pek baþarýlý olamamýþtý bu çok normaldi çünkü, o kul köle efendi zincirine girmiyordu. Özgürlüðüne düþkündü. Mehmet’in çocukluk yýllarýnda recep diye bir arkadaþý vardý. Recep çocukluk yýllarýnda birileri tarafýndan adam yerine konulmadýðý için anti sosyal kiþilik yapýsýný seçmiþti. Recep’e genetik artýk recep derlerdi.

Birilerinin baþkalarýný adam yerine koyup koymama hakký olmadýðýný düþünen Mehmet, sokak çocuklarýnýn recep’e takýldýðý zamanlarda ona destek oluyordu. Recebin önünde iki seçenek vardý ya güçlenmek ve o da baþkalarýnýn tepesinden bakmak ve onlara hakaret edebilecek bir konuma gelmek, ya da Mehmet’in sözlerini dinleyip gerçek adaletin uðruna savaþmak. Ama recep kolay yolu seçti ve kendi özgüveni olmadýðýndan güçlü olan tarafýn yanýnda kendi egolarýný tatmin yoluna girdi.

Evet global ölçekte bakýlýrsa baþarý ölçütünün belirleyicisi de güç olduðundan Recep baþarýlý ama Mehmet baþarýsýzdý. Ama Recep karar vermesi gerektiðinde yaranmak istediði tarafý tutarken. Mehmet, halký güçlü de olsa güçsüz de olsa halkýn iþçinde ve halkýnýn yanýnda idi.

Peki gerçek suçlu Recep miydi? Recep bu teklifi kabul etmeseydi baþka biri bulunacaktý ayný þeyler ona yaptýrýlacaktý. Sýnýflý toplumlar tarihinde SKOÇ’lar güçlü idi. Çünkü süper kalite idiler. Ve istediklerini yaptýracak birilerini buluyorlardý.

‘’Yeryüzünde yaklaþýk 20 milyon ton canlý hücre vardýr; bunun %10’ unu yani iki milyar tonunu hayvansal yaþam oluþturmaktadýr. ‘’ Isaac Asimov’un yýllar önce bir makalesinde yazdýðý bu söz iyi deðerlendirilmiþ olsaydý. Burjuvasýyla iþçisiyle tüm sýnýflarýyla insanlar doðayý sorumsuzca sömürmez. Yeteneði ve ya emeðini ortaya koyan bireyleriyle çok daha yüksek toplum biçimlerine gidebilirlerdi. Bakýn bir zamanlar iþleri iyi olan orta ve hatta bazý yüksek ölçekli iþ adamlarýnýn dahi bitirildiðini düþünürseniz…

Dünyadan baþka yaþayabilecek bir yerimiz olmadýðýný ve bunu korumak gerektiðini görememelerinin sonuçlarýný tüm herkesin çekmesi ne acý. Bir uzay gemisine binebilecek insan sayýsý kýsýtlý, uzay gemisi taþýyamayacaðýndan deðil. Bu insanlarýn koloni oluþturduklarý uzay üssünde yaþamýn dünya ölçeðine göre çok daha verimsiz olmasýndandýr.

Bu hikayede elektirikli tellerle ayrýlmýþ arazilerde yaþamýný sürdüren insanlar ne yapýyor ve neyi planlýyorlardý. Bunlar dünyanýn ömrünü tüketmiþler ve er geç toplu ölümün elitleri de vuracaðýný biliyorlardý. Bu nedenle uzayda oluþturduklarý yaþam ünitesi için harýl harýl çalýþýyorlardý. Peki bu korunaklý alandaki insanlarýn hepsi için kurtuluþ var mýydý ?

Tabii ki bu mümkün deðildi. Bu nedenle buradakilerin büyük bir kýsmý da elemine edileceklerinden habersizdiler niye mi çünkü onlar da kola içiyorlardý. Buradaki nüfusun ancak yüzde onu uzay gemisine alýnacaktý. Geride kalanlar da kaderlerine terk edilecekti. Pek bu kadar mý tabii ki deðil yolda çýkan aksaklýklar sonucu buraya kadar gelmiþ olan esas elitler. Mesela Rokafeeler ailesi gibiler kalacak yolda diðer insanlarýn bir kýsmý uzay boþluðuna býrakýlacaktý. Hatta bu boþluða býrakýlanlar içinde bir zamanlar bu klik’e hizmet eden bush bile olacaktý. Peki yaþam ünitesine varýlýnca ne olacaktý. Yolculuk için gerekli araçlar konusunda ihtisas yapmýþ olanlarýn iþleri bittiðinden bunlar dýþarý atýlacaktý…

Mehmet, arazide yürürken tüm bunlarý düþünüyordu. Bu kadar olumsuzluðun içinde þu an bulunduklarý konumun çok daha ümit verici olduðunu gördü ve anlatma mücadelesine daha sýký sarýlabileceði zaman ve imkan ve hatta tüm sýnýflarla barýþ içinde yaþayabilecekleri bir dünya kurabileceðini düþündü. Ýþte tüm bunlarý düþünen hem de kýsýtlý imkanlarla düþünen Mehmet, klik içine sýzýp orada da bir birim oluþturmasý gerektiði kanaatine vardý.

Bir taraftan da çölde yaþam mücadelesi veren halkýn kola ve cips’e karþý zayýf iradelerine yenilmelerinden korkuyor. Dünyayý güzelleþtirmek için bunca plan yapýp da böyle basit bir sebepten insanlarýn yok oluþu seçmeleri ihtimali çanýný çok sýkýyordu…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sakarý Boyu Hikâyeleri Ýle Seyr - Ü Sefer - 3
Hayal Gücünün Paradigmasý - 5
Sakarý Boyu Hikâyeleri Ýle Seyr - Ü Sefer - 2
Hayal Gücünün Paradigmasý 1
Hayal Gücünün Paradigmasý 4
Sakarý Boyu Hikâyeleri Ýle Seyr - Ü Sefer - 1
Kaktüs ve Akrebin Kýsa Tarihi
Dünyanýn Herhangi Bir Köþesi, Bilin Bakalým Neresi?
Masal Bu Ya/ Eke'yi Beklerken 2
Hayal Gücünün Paradigmasý 2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Git Kendinde Kaybol Arama Beni [Þiir]
Keþiþ Daðýnda Erguvan Kokusu [Þiir]
Müþküre [Þiir]
Topraktan Gelen Sesler [Þiir]
Ýçimde Bir Þiir Ölüyor [Þiir]
Yavaþ Yavaþ Ölürler Neruda"yý Nazým"ý Tanýmayanlar [Þiir]
Kayýp Þiirler Þehrinde Yitirdiklerim [Þiir]
Hava Kar Yaðýp Buz Kesiyor [Þiir]
Geceye Saçlarýndan Dökülenler [Þiir]
Filler ve Çimen (*) [Þiir]


Taner kimdir?

Yakamozlarý yazmaktan çok, içine girmemin getirdiði duyguyu yazmayý tercih ederim.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Taner, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.