..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Taner SARGIN
Taner SARGIN - Tanerce
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Keþiþ Daðýnda Erguvan Kokusu (Taner SARGIN) 20 Þubat 2020 Toplumcu 


  Bu Günün Bilimi Nereye Kime Hizmet Ediyor (Taner SARGIN) 3 Þubat 2020 Toplum ve Birey 

insanlara az yiyin çok çalýþýn yoksa hamam böcekleri genleri aþýlarým size çünkü hamam böcekleri çürümüþ yiyeceklerle bile besleniyor ama yapý itibarý ile egemen sýnýfa daha iyi hizmet edebilirler diyor. Gölgesini satamadýðý aðacý kesen zihniyetin sadece doðaya deðil insanlýða da düþman olduðunu ne zaman göreceksin ey insan.

  Ýnsanýn Doða Ýçinde Kendisini Var Etmesi (Taner SARGIN) 3 Þubat 2020 Felsefe 

Doða içinde var olmaya çalýþýyoruz ama bir türlü doðanýn bir parçasý olduðumuzu kabullenemiyoruz.. .Ýlk çaðda yada bu gün deðiþmeyen tek þey. Beyinde gerçekleþen kimyasal elektriksel bir takým süreçlerin parmak uçlarýmýzda gerçeklik bulmasýdýr.

  Dondurulmuþ Ölüler (Taner SARGIN) 3 Þubat 2020 Toplumbilim 

Cryonicks Projesi ile Ýnsanýn ekonomik gücünün ölüme meydan okuma cesaretini göreceksiniz. Dünyanýn aydýnlanma çaðýnda düþünürler bilim adamlarý filozoflar vardý bilim adamý tüm insanlýk için bilim üretiyordu. Bilimi egemenliði altýna almak isteyen güçler olsa da baþarýlý olamýyorlardý.

  Git Kendinde Kaybol Arama Beni (Taner SARGIN) 1 Aralýk 2019 Modern Epik 


  Yaratýcýlýðýn Kaynaðý Öfke. (Taner SARGIN) 3 Temmuz 2017 Ýliþkiler 

Hepimiz etkilenimlerimizin bütünüyüz. Bildiðimizi iddia ettiðimiz anda öðrenmeye karþý direnç göstermiþ oluruz. Oysa karþýmýzdakinin söylediklerini iyi analiz etmiþ olsak anlayabiliriz. Çünkü en doðru bilinenlerde dahi yanlýþlar en yanlýþ kabul edilenlerde dahi doðruluk paylarý vardýr.

  Terör Kaos Siyaset Ekonomi ve Ýnsan. (Taner SARGIN) 26 Temmuz 2015 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýnsan özüne düþman olaný kendine empoze edenleri görürse herþeyi baþarabilir. Yaþadýðý kaosun yerine düzen ve adaleti getirebilir.

  Ben Selfi'ye Karþýyým. (Taner SARGIN) 25 Temmuz 2015 Kesinlikle Karþýyým! 

Bazen garip bir þekilde insanlar ayný hareketi tekrar etmeye baþlýyor. Buna çýlgýnlýk diyorlar. Selfi çýlgýnlýðý Cep telefonu çýlgýnlýðý otomobille son sürat giderken öndeki araç normal gidiyor diye selektör yapma çýlgýnlýðý, Üfürükçülerin "oral seks helal mi haram mý" ya varan insan hayatýna müdahale etme çýlgýnlýðý, Ýnsanlarýn bu adamlarýn aðýzlarýna bakma çýlgýnlýðý. Asma kesme videolarý izleme paylaþma þiddeti meþrulaþtýrmaya destek verme çýlgýnlýðý vs.

  Müþküre (Taner SARGIN) 24 Temmuz 2015 Deneysel 


  Hava Kar Yaðýp Buz Kesiyor (Taner SARGIN) 18 Mart 2012 Bireysel 

Kýþ

  Topraktan Gelen Sesler (Taner SARGIN) 9 Þubat 2012 Baþkaldýrý 


  Yenidünya Düzeni Güçlerinin Politikalarýný Gerçekleþtirme Araçlarýndan Yeni Osmanlýcýlýk ve Anadolu Kültürünün Ötekileþtirilmesi (Taner SARGIN) 8 Aralýk 2011 Entelektüel 

Anadolu halký öþür vergisiyle artý ürününe el konulup karnýný zar zor doyurabilir bir duruma getirilirken çift bozan vergisiyle topraðýný izinsiz terk eden ve üç yýl üst üste ekip biçmeyenler cezalandýrýlýp adeta topraða ayaðýndan pranga ile baðlanýrken ticareti azýnlýk Ermeni, Yahudi ve Rumlara býrakýlmýþtýr. Anadolu halký yeteneksiz deðil bizzat Osmanlý devlet sistemiyle köreltilmiþtir...Anadolu Cumhuriyet devrimini yaptýðýnda doðu enerji kaynaklarýna ulaþmak isteyen batýlý emperyalistler hayallerini ertelemek zorunda kaldý. Ama bir yandan da Anadolu da isyanlar tertiplediler...Türkiye cumhuriyetinin kurulduðu dönemlerde dünyaya egemen olan güçler orta doðudaki monarþiyi destekler iken bu gün ne oldu da geri sistemler olarak ilan edildiler?

  Ayasofya Müzesinin Cami Olmasýnýn Arka Planýnda Neler Olabilir? (Taner SARGIN) 13 Kasým 2011 Toplumsal Olaylar 

Ekümenlik talebinin nedeni nedir? Ruhban okulunun açýlmasý için çalýþan Fener Rum Patrikhanesi, Lozan Antlaþmasý gereðince, azýnlýk statüsünden dolayý Patrik ve kendisine baðlý 12 metropoliti ancak Türkiye Cumhuriyeti Vatandaþý olan ruhaniler arasýndan seçebiliyor. Ekümenlik damgasý altýnda Konstantinopole olarak çalýþan patrikhanenin amacý kendine gelen yardýmlarý Ýstanbul’un Bizanslaþmasý için gereken iddialý ve büyük amaçlarý olan projelere imza atmak.

  Yenidünya Düzeni Güçlerinin Günümüz Ýnsaný Üzerindeki Politikalarýný Gerçekleþtirme Araçlarý (Taner SARGIN) 14 Aðustos 2011 Entelektüel 

Belgesel ya da sinema filmi olsun iyi analiz edebilmeli bizde yarattýðý duyguyu tahlil etmeliyiz ama kýlavuzumuz somut gerçekler olmalýdýr. Bu somut gerçekler nelerdir. Birçoðu bu tür belgesellerde istatistik olarak veriliyor zaten. Günlük yaþamda, haberlerde, dizilerde görüyoruz: Güçlüler kurallarý koyuyor. Ýþine gelmeyince deðiþtiriyor. Uluslar parçalanýyor. Ýþine gelirse birleþtiriliyor. Ama halklar hep sömürülüyor

  Suriye Hususunu Doðru Deðerlendirmek. (Taner SARGIN) 11 Aðustos 2011 Dünya 

Gelelim esas konuya. Geçmiþte Muhammet El hüseyni'yi kullanan güçler bu gün Arap devletlerini karýþtýrmak ve de denetimi altýna almak için kimleri kullanýyor?

  Hanefi Avcý’nýn Kutsal Görevi Devam Ediyor. (Taner SARGIN) 8 Aðustos 2011 Politik Olaylar ve Görüþler 

Türkiye’nin aldýðý askeri araç ve gereçleri ile PKK’nýn alabileceði askeri araç ve gereçleri kýyaslarsanýz. Bir bölgedeki Milliyetçi Kürt Hareketinin gücüyle, Bu bölgeyi de içine alan kocaman bir devletin gücünün kýyaslanmasý söz konusudur. Amerika için Pazar önemlidir. Kime daha fazla ve karlý silah veya araç gereç satabiliyorsa baþta onu muhatap alýr. Hanefi Avcýnýn Türkiye’yi bu kadar küçümsemesine hiç þaþýrmadým.

  Ýnsan Beyni Nasýl Çalýþýr? (Taner SARGIN) 16 Temmuz 2011 Týp 

Siber bilincimiz doðduðumuz andan itibaren aldýðýmýz tüm iletilerin depolandýðý yerdir.

  Bilimin Iþýðýnda Doðayý ve Evreni Doðru Kavramak (Taner SARGIN) 15 Temmuz 2011 Fizik 

Cisimler kütleleri oranýnda çevrelerine gravite denilen parçacýklar yayar. Kütlenin çekim alanýna giren küçük cisimlere gravitasyonal parçacýklar merkeze doðru bir kuvvet uygular. Düþen cisim merkeze yaklaþtýkça uygulanan kuvvet de artar. Kütlesi büyük olan cisimler yaydýklar gravite sayesinde daha geniþ alana yayýlmýþ bir çekim etkisine sahipken yüzeylerindeki çekim de kütlesi oranýnda büyür.

  Hayal Gücünün Paradigmasý - 5 (Taner SARGIN) 22 Haziran 2011 Bilim Kurgu 

Ruh eþim benim tavýrlarýma dayanamayýp gittiðinde Sercan’ý tekrar buldum. Aslýnda ona ulaþmamýn tek yolu Sercan’ý bulmaktan geçiyordu. Sercan bu sefer konuþmaya gönüllü gelmiþti. Ýnsanlarýn kavrayamadýklarý çok þey olduðunu söylüyordu. Bu günkü düþünce sistemleriyle bunu kavramalarý güç diyordu.

  Müþküle’de Kýþ (Taner SARGIN) 19 Haziran 2011 Yerler 

Gölün gözleri sönük maviydi. Yazýn sýcaðý Ýznik gölünün yüreðinde üþüyen derin bir izdi. Adeta dalgalarý dahi öylece donmuþtu.

 

 



Ýstiridyenin deðerini oluþturan, serseri kum taneleri ile kirletilmesi sonucu oluþmuþ inci taneleri deðildir. Ýnciyi oluþturanýn kendisi olmasý deðer sahibi yapar onu. Ýstiridyenin deðer anlayýþý insanlarýn deðer yargýlarýyla çeliþebilir. Ama bu istiridyeyi baðlamaz.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Taner SARGIN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.04.2024 17:54:57