..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamýþ kiþiler tarafýndan anlatýlan hiçbir zaman olmamýþ olaylarla dolu bir yalan. -Santayana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Rüya Bayram




2 Kasým 2009
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (3) (Malta Adasý'ndan Hayat ve Hayaller)  
Rüya Bayram
Hayat ne yapmadýðýn deðil ne yaptýðýndýr ne de olsa..


:AFCF:
Hayat bu! Bazen siz ucunu býraksanýz da hayalinizin, o býrakmaz ve kendinizi hiç anlamadan o vazgeçtiðiniz hayalinizi bir þekilde yaþarken bulursunuz. Ýþte benim Malta seyahatim de böyle baþladý... Yoksa yýllar önce kurduðum iki kiþilik bir Malta'da evlilik düþüne, diðer kiþi kalbimden gideli, herbirimiz farklý hayatlarý yaþayalý çok olmuþken, tek baþýma hiç beklenmedik bir þekilde, hatta iradem dýþýnda gidiþimi nasýl açýklayabilirim. Çalýþtýðým baþka bir ülkede yerleþik firmanýn kalkýp da orada toplantý yapmayý seçmesi hayatýn yeni bir oyunu muydu bana geçmiþte býraktýklarýmý hatýrlatan?

Bazen hayallerinizden "sakýn vazgeçmeyin" derler ya.. Aslýnda belki de o an hangi duygularla ne kadar güçlü istediðinize, kalbinizden bu dileðin evrene ne kadar güçlü iletildiðine baðlý biraz da.. Hayat ne yapmadýðýn deðil ne yaptýðýndýr ne de olsa. O nedenle geç de olsa gerçekleþen bu hayalim için þükrettim. Ýnsan dualarý gerçek olunca onu yaratanýn sevgisini daha çok hissedip hafif þýmarýyor. Ama acý verdiðinde de tersi düþünüyor nankörlükle o ayrý.

Hayat! Sana seni seviyorum demeye korkuyorum. Ne zaman böyle desem beni tepetaklak edip silkeledin. E yýldým mý hayýr.. E o zaman uðraþma benimle.. Bana attýrdýðýn onca kazýða, yolladýðýn onca tuzaða, kalbimdekileri attýðýn onca uzaða raðmen hala seviyorum seni.. Herþeyin güzel olacaðýna inançla bekliyorum hayalimdekilerden vereceklerini.. Aslýnda sürprizlerini de sevmiyor deðilim.. Bu seyahat de onlardan biri oldu en ihtiyacým olan zamanda. Biraz da havadan para yollasan olmaz mý:)

Mesela ben de þu an kendime inanamýyorum. Hiç bilmediðim bir yerde bilmediðim bir zamanda hiç yaþamamýþ ben gibiyim. Gözlerimi kapatmadan daldýðým hayalin baþkahramanýyým. Yýllar öncesine, tarihi filmlerin çevrildiði, insanlarýn birbirileri ile ancak savaþarak iletiþim kurduðu dönemlerde barýþ içinde hayatý tadan bir prensesim. Ne var caným aþçý yamaðý olarak hissedecek halim yok ya hayal bu:) çok görmeyin. Bunca kargaþa bunca karmaþa yormuþ beni de.. Dili dilime uymayan, avanak avni çizmek dýþýnda birþey yapmak istemediðim onca sýkýcý toplantýdan sonra kendi yaþadýðým yerdeki yaðmurlara inat yýldýzlý ve ýlýk bir akdeniz akþamýnda nihayet ben ve hayallerim yalnýz kalabildik. Hayallerimi yazýya dökmeye çalýþtýðým yer ise muhteþem bir teras. Bizde bu kadar terastan iki oda bir salon daire yaparlar yahu:) Bu kadar ününe raðmen ücra görünen turizm hiç uðramamýþ sanki ya da nüfus o kadar az ki turist gelse bile çok görünmüyor denilebilecek bir yer. Eh sezon sonu olmasý da bir neden olsa gerek. Ekimin sonu ama insanlar burada hala havuza denize giriyor.

Ne diyordum..Gecenin bir yarýsý Malta dayým hem de ünlü bir otelin lüx odasýnýn o koca terasýnda. Hayat sürprizini yaparken palmiye aðaçlarýný sevdiðimi de unutmamýþ. Þu an balkonumdan yapraklarýna deðebildiðim bir palmiyem var. Ve bu oteldeki bu konumdaki tek oda bu. Eh evimde buna imkaným yoktu tabii. Malta huzur veren bir ada. Ýnsanlarýn evlilik için seçtiði yerlerden biri olmasýna þaþmamalý. Koyu katolik olduklarýndan boþanmak da yasak belki uðurlu gelir bunu düþünenlere.

Buranýn meþhur yemeklerinden biri tavþan eti.. Sakýn denemeyin bundan sonraki hayatýnýzda vejeteryan olabilirsiniz bence.. Balýk dýþýnda pek tavsiyem yok. Meþhur Malta tabaklarýný biz çöpe dökerken yanyana getirebileceðimiz karýþýklýkta hazýrlýyorlar. Pizza ve makarnasý da ahým þahým sayýlmaz Ýtalya ya bu kadar yakýn olmasýna raðmen.

Tarihi bu kadar güzel korumalarýna hayran kalmam ötesinde kýsa sürede þehri yaþamak adýna müzeleri gezemediðime üzüldüm. Tarihi dokuyu bozmamak için yeni yapýlarý da ona göre düzenliyorlar. En sevimli þeylerden biri de külüstür otobüsleri idi. Bence ingilizler bunlarý sömürürken en külüstür þeylerini de antika diye kandýrýp bunlara göndermiþler. Kýsa süre için iyi ama bütün gün o otobüslerle gezince için dýþýna çýkýyor. Kapýsý bile yok yahu:) Sonra en merak ettiðim konulardan biri ne zaman para kazandýklarý.. Öðlen kapanýp saatlerce öðle tatili yapýyorlar resmen kepenk indirerek. Bir de þehir haritalarý daha güzel yapýlmalý (Ýngiltere nin etkilerini trafik elektrik her yerde çok görsem de harita konusunda da Londra'yý örnek almalýydýlar) duraklarýn bir kýsmýnda hangi numaralar ne zaman geçer yazsa da olmayanlar da zorlanýyorsun. Zaten pek iþleri güçleri varmýþ gibi görünmüyor bunlara özen gösterebilirlerdi sanýrým.

Ben bu mektuplarý kime yazýyorum sahi. Hani adresi olmayan mektuplardý ya. Sanýrým zaman zaman býrakýp býrakýp gittiðim kendime ya da hiç vazgeçmediðim bir dünya sevdiðim ama yanlarýnda olamadýðým güzel yüreklilerime, beni anlayacaðýný hissettiklerime..

Hayal bitmedi daha.. Hala içinde yaþamadýðým bir hayata akýyorum milyon dolarlýk yatlarýn limanýna bakan manzaramla. En güldüðüm þeylerden biri de bu adamlarýn baþka bir adada yazlýklarýnýn olmasý yahu Malta ne peki:)

Burada ben ben deðilim. Arasýra insan baþkasý gibi davranmalý, baþka bir hayatý da bir parça yaþamalý ki kendini özlesin. Ben henüz özlemedim belki birkaç gün daha..

Buraya tabi ki þövalye bulmaya gelmedim ama bu adada bu ruhu hissetmek isterdim bir parça. Sadece zýrhlarýný býrakýp gitmiþ þövalyelerin ardýndan güleryüzlü insana bile rastlamak zorken ben içimdeki þövalye ruhunun elini tutup kendi özlemlerimle köhne ama gerçek dünyama, kendi prensesliðime geri dönüyorum..

27.10.2009
Rüya



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
En Kusursuz Cinayet Yaþama Sevincini Öldürmektir
Hani Tek Bir Kiþiyi Özlersiniz Her Yer Issýz Gelir Derler Ya...
Uzun Metraj Korku Filmi, Bol Kan, Bol Siyaset, Bol Kavga, Boþ Hayat!
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (10) (Sýradan Bir Masaldan... )
Mutluluk
Hayatý Kuralýna Göre Oyna!
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (19) (Agah Efendi ile Söyleþirken... )
Herþeyin Bir Nedeni Var Ama Unutmayýn Bir de Sonucu...
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (11) (Çocukluðumdan... )
Tüp Bebekler ve Çöp Bebekler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çeliþki [Þiir]
(Kürtaj) Olmak Ya da Olmamak, Ýþte Bütün Mesele Bu... [Eleþtiri]


Rüya Bayram kimdir?

Yaþamayý tüm anlarý ile seviyorum. Bazen acýtýyor her yanýmýzý hayat, bazen güldürüyor yüzümüzü beklemediðimiz bir anda. Yaþanmýþlýklar anýlarýmýz oluyor ve ben uslanmaz bir aný biriktiricisiyim. Hayat biriktirdiðimi ve kaçýrdýðým tüm zamanlarý yazýyla bir yerlerde sakladýðýmý düþünüyorum yazýya döktüðümde kendimi. . . Ve bir gün bir yerlerde onlarýn içinde barýnan herþeyin beni bulup kucaklayacaðýný hissediyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Can Dündar,Ahmet Altan,Paolo Coelho,Goethe,Shakespeare,J.J.Rousseou


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Rüya Bayram , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.