..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak için topu toplam altý haftam kalsaydý ne mi yapardým? Tuþlara daha hýzlý basmaya bakardým. -Isaac Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > þenol durmuþ




5 Ocak 2010
Topal Serçe  
þenol durmuþ
Bulutlardan akan yaðmurun, berrak, saf taneleri saçlarýmý ýslatýyor. Allah kahretsin... Keþke yanýma þapkamý alsaydým. Aklýma geliyor, marketten arakladýðým fazladan bir poþet iyi ki montumun cebinde duruyor.


:AICJ:
Sanki bir kýþ gelmiþ gibi. Hafif yaðan bir yaðmur var.

Bulutlardan akan yaðmurun, berrak, saf taneleri saçlarýmý ýslatýyor. Keþke yanýma þapkamý alsaydým. Aklýma geliyor, marketten fazladan aldýðým bir poþet iyi ki montumun cebinde duruyor.

Hemen çýkartýp poþeti kafama geçiriyorum. Parka doðru yürüyorum. Kahverengi aðaçlarý, yeþeren, sonra da kararan yapraklara büyük bir üzüntü içerisinde bakýyorum.

Acaba bu kaçýncý kez defalarca dökülen yapraklar.

Yaðan yaðmur, içimde bir burukluða sebep oluyor. Islýk çalarak ellerim cebimde olduðu halde parkta dolaþýyorum.

Onu arýyorum...Acaba nerede?

Hemen her yere bakýyorum. Aðaçlarýn dallarýna, çimlerin arasýna, banklarýn kenarýna bakýyorum ama onu bir türlü bulamýyorum.Ýþte onu yeniden arýyorum.

Topal serçe'yi arýyorum.

Þimdi nerdedir. Son olarak üç gün önce görmüþtüm. Ýnþallah baþýna bir þey gelmemiþtir. Günlerdir uyuyamadým. Ona bir þey olursa ben ne yaparým.

Aman Allah'ým bu gelen topal serçe deðil mi? O deðil mi? Evet o. Kesinlikle o... Çok seviniyorum. Yaþýyor iþte, hayat devam ediyor. Pýr pýr uçarak geliyor. Çimlerin arasýna konuyor. Topraðý gagasýyla karýþtýrýyor.

Bir solucaný gagasýnýn arasýna alýp, tekrar geldiði gibi pýr pýr uçuyor. Yüzüme bile bakmýyor. Bana kýrgýn anlaþýlan. Ama çok haklý, onu ihmal ettim... Ýmkaný olsa da onu bir veterinere götürsem. Ama bu imkansýz. Bunu biliyorum.

Zavallý solucan. Ay içim cýz ediyor. Serçenin bir ailesi var mýdýr acaba?. Mutlaka vardýr. Ya solucanýn?. Eminim onun da vardýr. Hangisine üzüleceðime þaþýrýyorum. Ama yaralý serçe'nin yaþadýðýna çok seviniyorum.

Yaðmur tanelerini azalttý.

Poþeti kafamdan çýkartýyorum. Artýk gidebilirim. Ne göreyim, bir amca pamuk þekeri satýyor. Alýp yesem mi acaba diye düþünüyorum. Uzun süredir de yememiþim. Dayanamýyorum. Annemin verdiði harçlýða bakýyorum. Evet, evet yeterli param var.

Gidip bir tane pamuk þekeri alýp banka oturuyorum. Ve yemeye baþlýyorum. Ne cici pamuk þekeri. Kocaman pamuklu þeker. Rahmetli dedemin sakallarý gibi. Yerken kart kurt sesleri ne de güzel çýkýyor.

Karþý banka iri yarý bir amca gelip oturuyor. Elinde bir poþet var. Poþetin içinden bir armutu çýkartýp yemeye baþlýyor. Armutu koca diþleriyle çok fena ýsýrýyor. Amca ile göz göze geliyoruz. Asýk suratlý bir amcaya benziyor. Suratý da çok kýllý.

Ne pis adam...

Burnundan, kulaklarýndan dahi kýl fýþkýrmýþ. Kocaman bir burnu var. Mini minnacýk bir gorile benziyor. Ne göreyim, armutu yedikten sonra kalan artýðý yere atýyor, bir de üstüne tükürüyor. Sonra bir tane muz çýkartýyor. Ýnanamýyorum. Muzu kabuklarýyla beraber yiyiyor.

Ne yapýyor bu amca. Þaþkýným. Soru soran gözlerle bakýyorum. Amca da bana bakýyor. Yoksa benim pamuk þekerimi mi yiyecek ? Korkudan titriyorum. Ýnþallah bana bir þey yapmaz. Amca birden kýzýyor:

"Deminden beri ne bakýyon lan, karþýnda ayý mý oynuyor." diye baðýrýyor...

Korkuyorum, ayaða kalkýp kaçýyorum oradan. Niçin, neden kýzdý bu amca.

Babamýn bakkal dükkanýna gidiyorum. Babam raflarý düzeltiyor. Babama þikayet ediyorum.

"Babacým, babacým, bir amca bana parkta çok kýzdý biliyor musun?" diyorum.

Babam kafasýný çeviriyor, bana baðýrýyor, üstelik birde kýzýyor...

"Amcaným .mýna koydurma lan..Ulan hergele, ulan eþþeoðlueþek çocuk musun sen oralarda geziyorsun. Kýrk üç yaþýndasýn hala parklarda mý dolaþýyorsun. Üstelik bir de dükkaný kapatmýþsýn. Maliyeden memurlar geldi teftiþ için, çabuk büroya git, hýyar, sen adam olmayacaksýn hadi çabuk ol." diyor.

Bakkaldan koþarak çýkýyorum. Babam da kýzdý iþte. Herkes kýzýyor bana.

Bundan sonra kimseyle konuþmayacaðým.

Bana ne!

Küstüm.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çok Beðendim
Gönderen: Didem Duruöz / , Türkiye
9 Ocak 2010
Bu yazýnýzý çok beðendim, benim içimdeki çocuk da yerli yersiz ortaya çýkýp duruyor.ve onun içimde sýkýþýp kalmasýndansa, ara sýra nefes almak için dýþarda olmasýndan çok keyif alýyorum.Babasý yaþ belirtmese,onun yetiþkin biri olduðunu asla analayamazdým. Hoþ o yine de yetiþkin çocuklardan ama zararsýz görünüyor:)Sevgi ve Saygýlarýmla.Didem




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gazete

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtarýn Beni
Hýrsýzlar Kralý
Güzel Ýstanbul
Sarýgöl Roman Mahallesi 2
Ýdam Ýsteriz
Pavyon Sokaklarý
Dilenciler Köyü
Gel Abi...
Emret Baþkaným
Cafer Kalfanýn Ýsyaný 2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kurtlar Sürüsü [Þiir]
Ego - [Þiir]
Çingeneler Zamaný [Þiir]
Açým Ben [Þiir]
Olmalý [Þiir]
Zaman Geçsin [Þiir]
Hani [Þiir]
Konstantin Aðlýyor... [Þiir]
Kuyu [Þiir]
Sen Gidersen [Þiir]


þenol durmuþ kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
CERVANTES


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © þenol durmuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.