"Yazmak, bir kelimeyi yanlış yazmakla başlar; gerisi onunla savaşıp galip gelmektir." – Franz Kafka"

Bilimsel

Köleci Yasalar 5

Durum bu olacağına göre; kolektif üreten güç ancak kolektif sahipliği içinde elde edilenledir. Üretim; karşılığını vermekle üretimi yapan her bir kişi kullanımlı ürün ve yarar olmasının dışında, işiler nezdinde birikme yapmakla; biriken metanın baskı ve basıncı tek tek kişiler üzerine olan meta hareketini yönelten, kişi sahipliği olamazlar.

Kaygı ve Zihin Kaydı

Yaşanmış bir olumsuz deneyimin, yaşandığı yere gelirken bir şekilde gerilim yaşamanın açıklaması bu. Burada tehlikeli bir olay yaşandı, dikkatli ol. Aynı tehlike var.

yazı resimYZ

Ekici ve Çoban Grupların Diretisi 5

Devri sadet (sadet devri-mutluluk çağı) bitmiş; hırs, tamah, kin, gözyaşı, içinde hasedin, fesadın da sürece karıştığı toplumsal tedirginliklerle sarsılan yeniçağlar başlamıştı. İnsanın insana tahakkümü başlamıştı. Tahakküm, adaletli ve adil olmayı söyleyen süreçti. Saltanat ve devletlû olmak başlamıştı.

Mantığını Oluşma 13 - 14 - 15

Eylem kendisi kadarla düşünme, fikir, bilinç, istek, duygu, belirme olmalarla sınırlanır. Bu hal olgu durumdur. Olgu olay ile yeniden sanal bilinç üzerine etki iken bilinçte imaj bütündeki alanı kadarla eyleme etki tasarım olmakla eylem üzerine tekrar bilinç etkisidir.

İnsanın Doğa İçinde Kendisini Var Etmesi

Doğa içinde var olmaya çalışıyoruz ama bir türlü doğanın bir parçası olduğumuzu kabullenemiyoruz.. .İlk çağda yada bu gün değişmeyen tek şey. Beyinde gerçekleşen kimyasal elektriksel bir takım süreçlerin parmak uçlarımızda gerçeklik bulmasıdır.

İslam'da Güncelleme (Reform) Mümkün Mü?

Düne kadar Televizyon ve çeşitli elektronik aletleri şeytan işi gören İslam mantığı ve dünyası, bugün her türlü elektronik cihazlardan tutalım lüks ve modern gavur icatlarıyla yaşamalarını, acaba o kutsal dinleriyle nasıl bağdaştırmaktadırlar?

Baskıcı Dilsel İktidara Bir Başkaldırı

Öncelikle şunu anlamamız gerekiyor. Dil sadece yaşayan dildir. Gramer kuralları, konuşulan-yazılan yâni yaşayan dilden derlenir. Yoksa dil, belirlenmiş kimi ideal kurallara zorla uydurulmaz. Böyle bir durumda ancak Bâleybelen ve Esperanto gibi yapma diller ortaya çıkabilir. Yoksa doğal dillerin gelişme süreçleri de doğaldır, doğal kalmalıdır.

Bilişsel Şemaların Dönüştürülmesiyle Beslenme ve Kilo Arasındaki İlişkinin İncelenmesi

Bu makale, bilişsel şemaların dönüştürülmesiyle beslenme ve kilo arasındaki ilişkinin incelenmesini konu almaktadır. Bilişsel şemalar, bireyin çevresindeki dünyayı anlamak ve anlamlandırmak için geliştirdiği bilişsel yapılar, bilgi örüntüleri anlamına gelir. Bilişsel şemalar, bireyin algısını, yorumunu ve tepkisini etkiler. Bilişsel şemaların dönüştürülmesi, bireyin gerçekçi olmayan, aşırı veya olumsuz düşüncelerini fark

Başa Dön