..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðýn hangi filizi köreltilmek istenmiþse, tersine o filiz daha gür büyümüþtür. -Freud
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Güven ve Güvensizlik
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
 Aldatmanýn Cezasý Nasýl Kesilir?  (Yûþa Irmak)

Bir arkadaþým yaklaþýk dört ay önce; “kadýn – erkek” iliþkileri üzerine bir grupta tartýþtýklarý tüm yazýþmalarý bana gönderip fikirlerimi merak ettiðini ve konu hakkýnda ne düþündüðümü sormuþtu.
 Samimiyet Ýstiyor Ýnsan  (GAYE DÝLEK GEZER)

Samimiyet istiyor insan dili süslü, yüzü sahte gülüþlü, beyni çýkar sürüþlü insanlar görmek istemiyor. Madalyonun diðer tarafýndan bakacak olursak konuya bu insanlar bize ne olmamýz deðil ne olmamamýz gerektiðini öðretiyor aslýnda ama yine de ders almýyor, hatalarýmýzýn farkýna dahi varamýyoruz. Bitmiyor ki hiç insanýn kendisiyle kavgasý bu aslýnda tümüyle benlik davasý. Ey insan uslan, yeter kendinle kavgan.
 At Sineði  (Þevket Baþýbüyük)

Sokrates’in hayat hikâyesi de ilginç geldi bana... Ýlginç olan þey; neden Hz. Ýbrahim’i anlamazlar? Neden Sokrates’i anlamazlar? Ve neden -ben bile anlaþýlmýyorum- anlaþýlmýyoruz...
 Billy Butcher  (Alp Þahin)

Bu ateþ, ateþle karþýlýk verildiðinde sönecektir.
 Çocuklar Ýçimizde Çoðalacaklar  (Osman AKTAÞ)

Çocuklar içimizde yýprana renkli balonlar. Onlar vicdaný infaz edenlerin saðýrlýklarýna aldýrmadan çýðlýk atmaktalar. Çýðlýklarýný kendileri ve birkaç insandan baþka duyan yaratýk olmasa da.
 "Geçiþ Dönemi Kadýný" Olmak Kader mi?  (Yûþa Irmak)

Bu da nereden çýktý abi? Diye soranlarý anlýyorum. Ancak okulda çoðumuz “yükselme ve gerileme” dönemlerini filan duymuþuzdur da bu o “geçiþ dönemi”ne benzer bir konudur desem baþlýk için kafi olur herhalde…
 Facede Tavla Sahtekarlarý  (Hakan Yozcu)

Facede tavla oynuyorsanýz gözü açýklara dikkat etmek zorundasýnýz. Siz masumane bir þekilde hoþça vakit geçirmek için oynuyorsunuz. Ama onlar sizin bu masumiyetinizden faydalanýp haksýz kazanç elde ediyorlar. Ve kýsa bir süre sonra ciddi bir gelir elde ediyorlar.
 Anayasa Deðiþikliðinin Yarattýðý Umutlar ve Uçurumlarý..!  (Cemal Zöngür)

Osmanlý her yerde Arap dil ve din kültürünü yayarak yaþamaya çalýþýrken, Cumhuriyet bunun yerine Türk Dilini resmileþtirmesine raðmen, Arapça kelime istilasýndan Türkçeyi kurtarmamýþtýr.
 Sadece Yazmak, Yazarlýk Mýdýr?  (M.Nazým Güler)

Kiþi, okuyabiliyorsa, okur; yazabiliyorsa, yazar; ikisini gerçekleþtirebilene de, okur-yazar, diyoruz. Yazarlýk ise, ayrý bir þey, kavramlaþmýþ bir sýfat olmuþtur. Her yazabilene “yazar” diyemeyiz. Yazarlýk, yazma iþlemiyle baþlasa da sadece onunla sýnýrlý deðildir; neyi yazmak, niçin yazmak, nasýl yazmak ve kimler için yazmak da çok önemlidir.
10 
 Ee, Bal Tutan Parmak Yalarmýþ...  (Emine Piþiren)

"Bir varmýþ bir yokmuþ. Memleketin birinde çok zengin olduðu kadar da cimri bir karý koca varmýþ. Saray kadar geniþ bir evde, kendileri gibi cimri bir uþaklarýndan baþka kimseleri yokmuþ."
11 
 Tahammülsüzlük, Gelecek Korkusundandýr!  (M.Nazým Güler)

Kendilerine, fikir ve ilkelerine güveni olmayanlar, tahammülsüz olurlar; çünkü gelecek kaygý ve endiþesi içine düþmekteler. Çünkü ilkelerinin, yalanlar üzerinde; fikirlerinin de çürük temellere dayalý olduðuna, dolayýsýyla gerçeklere tahammül gösterirse, her þeyin olacaðýna varacaðýna ve bunun da kendi kariyerlerinin sonunu getireceðine inanýyorlar.
12 
 Bitkisel Ýlaç Satan Þarlatanlar…  (Þevket Baþýbüyük)

Siz, siz olun þu bitkisel ilaç satan þarlatanlara inanmayýnýz. Ýster doktor, ister satýcý kisveli olsun… Her ne sýfatla olursa; bitkisel ilaç tavsiye eden ve satanlarýn ekseriyeti saðlýðýmýzý istismar edendir, þarlatanlardýr… Bitki ilaçlarý üzerinden, insanlarýn saðlýðýný istismar ederek rant devþiren bu þarlatanlar var bu þarlatanlar… Ýsmi, ister “canan”, ister “maranki”, ister bilmem ne bela olsun; al birini vur ötekine… Bunlar; halka verir talkýný kendi yutar salkýmý…
13 
 Vefa Ýstanbul da Bir Semt Adýn Kaldý!..  (Semra Arslan)

..... oturduðumuz evlerimize bir çivi dahi çakamýyoruz çünkü plastik duvarlarýmýz, sonrasýnda o evdeki ruhlarýmýzý alýp sadece çýkýp gidiyoruz baþka bir mekana, ruh gibi yaþamadan, çivi çakmadan bir duvara..
14 
 Yalanýn Rengi  (Fuat Türker)

Yalanýn bu denli rahat söylenebilmesinin nedeni, Allah’ýn her þeyi bilen, gören ve iþiten olduðu gerçeðinin unutulmasýdýr. Oysa Yüce Allah, her an her þeye þahittir.
15 
 Günaydýn - Ben Aptalým  (Orhan Bani)

Burada sevgi hususundaki aptallýðýmý anlatmaya ve sevgininde aslýnda insaný körelten bir duygudan baþka biþey olmadýðýna iliþkin ........
16 
 Ýsyan!  (Þebnem Piþkin)

...Bu yazý hiçbir edebi kaygý duymadan, yalnýzca yaþadýðým bir olayý paylaþmak, sinirlerimi biraz olsun yatýþtýrmak maksadýyla kaleme alýnmýþtýr...
17 
 Delikanlýmýsýn..? , Kývýrcýkmý..?  (Serdar ULUSOY)

Ok bir kez çýktý yaydan, geçtik düðünden toydan,Þimdi hep meydan meydan,söylenecek söz menem…Öz menem, öz menem onlar kabuk öz menem…..) Sözüm meclisten içeri üzerine alýnmasý gerekenler bana sormadan alýnabilirler diyerek baþlamak istedim yazýma. Son zamanlarda tüyü bitmemiþ yetimin hakkýný yiyen Abdurrahman Çelebiler ( koyunun olmadýðý yerde keçiye abdurrahman çelebi derler ) kendilerini bir fasulyeden sayar oldular.Kasým kasým kasýlýyorlar.Kendilerine sorsan en delikanlý bunlar, hade be ordan ne delikanlýsý,olsanýz olsanýz kývýrcýk marul olursunuz.Hiçmi delikanlý görmedik hayatýmýzda.
18 
 Sandýklar Neden Yavaþ Açýlýyor?  (serdar adem iþler)

Söylenecek söz yok. Her þey meydanda...
19 
 Zincirin Zayýf Halkasý  (Hülya Atakan)

Hatayý kabul etmenin toplum üzerindeki etkisi olumludur. Toplum bunu bir erdem sayar. Peki bu hatanýn sonucunda yüzlerce insanýn yaþamý yok olmuþsa…
20 
 Senin Üstüne Gül Koklar mýyým Ben  (Ahmet Zeytinci)

Çok kötü bir durumdur, kadýn içinde erkek içinde boynuzlanmak. Sizden baþka, dýþarýdan bakan herkes görür o boynuzlarý, siz de bilirsiniz de, kimselere çaktýrmamak derdine düþersiniz. Oysa ki gerçekten birbirini seven insanlar, ne birbirlerine boynuz takmaya meyleder, ne de sevgilerini az bir deðere baþkalarý ile deðiþ tokuþ etmeye kalkarlar.

1 2 3 4  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Billy Butcher
Alp Þahin
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
Samimiyet Ýstiyor Ýnsan
GAYE DÝLEK GEZER
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
Aldatmanýn Cezasý Nasýl Kesilir?
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
"Geçiþ Dönemi Kadýný" Olmak Kader mi?
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
Çocuklar Ýçimizde Çoðalacaklar
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
Senin Üstüne Gül Koklar mýyým Ben
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
Muz Kabuklarý Kendinize Gelin
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
Sandýklar Neden Yavaþ Açýlýyor?
serdar adem iþler
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
Sandýklar Neden Geç Açýlýyor?
serdar adem iþler
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
Para Nelere Kadirmiþ
serdar adem iþler
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
Gençler Neden Boþluða Düþüyor?
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
Ganimet
osman demircan
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
Facede Tavla Sahtekarlarý
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
Günaydýn - Ben Aptalým
Orhan Bani
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik
Perþembe Yaylasýnda Yaþama Rehberi
kemal düz
Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.