..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye baðlý deðil. Devam etmek için F11'e basýn...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çevirmenlik ve Tercümanlýk Arasýndaki Fark Nedir?
BSÝ Tercüme ve Danýþmanlýk Hizmetleri
Bilimsel > Dilbilim

Çevirmenlik ve Tercümanlýk Arasýndaki Fark Nedir? Tüm dünyada dil engelleri azalýyor ve küresel iletiþim artýyor. Bu iletiþimi oluþturan önemli kiþilerden ikisi çevirmenler ve tercümanlardýr. Bununla birlikte, iki terim sýklýkla birbirinin yerine kullanýlmaktadýr. Aralarýndaki farklar sýklýkla karýþtýrýlmaktadýr.  Çevirmen Nedir? Metni bir dilden diðerine dönüþtürme konusunda uzmandýr. Kitap, makale, internet sitesi, sözleþme gibi yazýlý

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
81 
 Kolektif Alan 31  (Bayram Kaya)

Kolektif alanlý ve kolektif katýlýmlý kolektif aðýrlýk merkezinin içinde önce zorunlu bir özne nesnel saðlama hareketi ve totem imgeli totem imleci vardý. Saðlama hareketi sonrasýnda da kolektif aðýrlýk merkezi içinde hacimce üretim iliþkisi oluþtu Aðýrlýk merkezi içindeki üretim iliþkisi de giderek yeniden ve daha uzam sal (boyut sal) büyüyen bir üretim hareketini oluþtu.
82 
 Kolektif Alan 37  (Bayram Kaya)

Alan merkezi ya da kolektif aðýrlýk merkezinin tümü sizin istemlerinizden oluþmaz. Yani öznel modüleler alan merkezi sizin istemlerinizden çok büyük. Alan merkezi sizin tüm isteklerinizi içerir. Ama sizin isteminiz olmayan alanýn büyük kýsým sizi iter. Alan merkezi tüm isteklerinize cevap vermekle de sizi kendisine çeker.
83 
 Kolektif Alan 36  (Bayram Kaya)

Köleci etki alaný içinde diyelim ki aylýk 15 000 lira geliriniz var. Buna mukabil parça parça 4000, 3000, 2000, 1000 liradan oluþan toplam 10 000 liralýk aylýk borç ödemeniz olsun. 10 000 lira borcunuz nedenle gelirinizin tümünü ihtiyacýnýza harcayamazsýnýz.
84 
 Kolektif Alan 35  (Bayram Kaya)

Kolektif eylemli ve kolektif uygulamalý aklýn içinde kendi eylemleri olmayan ama kendi eylemleriyle de giriþen, kendi dýþýnda oluþan bir kolektif bilinç ve kolektif özne vardý. Bu giriþmelerden kolektif akýl ile kolektif sonuçlar çýkarýyorlardý.
85 
 Kolektif Alan 33  (Bayram Kaya)

Grup tüzel liginin totemde anlam bulan "doðruluk payý" ifadesi iradenin olmadýðý dönem içinde “totemi söylem” olmakla dokunulmaz (kutsal-mübarek) bir tabuydu. Saðlatan sosyal ortam da geri baðlanýcý bilgi sel saðlama yapmanýn baský ve basýncý nedenle, kiþilerin totem karþýsýnda fikir yürütme, karar alma, irade kullanma davranýþý yoktu. Bu baðlamla totem, atalar deneyiminden oluþan yoldu.
86 
 Kolektif Alan 34  (Bayram Kaya)

Köleci anlayýþta grubun tüzel mal sahiplikleri, kiþi sahipli (ilah sahipli) özel mülkiyete çevirecekti. Bu özelleþtirmeci viral enfeksiyondaki mal sahibi ilahýn yeni adý EL' di. El mülkün sahibi demekti.
87 
 Kolektif Alan 30  (Bayram Kaya)

DÜÞNCELER, OSÝLASYONA GÖRE FARK DÜÞÜNME ÜZERÝNDE PITIRCIKLANIYORDU. DÜÞÜNME DE FÝZÝKSEL ALANLI SALINIMLARI ÜÇ BOYUTLU MOLEKÜLER KÝMYA YANSITMALI BÝR ÖZELLÝÐE ÇEVÝRMENÝN YENÝ BÝR ENERJÝ FORM DURUMUYDU.
88 
 Kolektif Alan 32  (Bayram Kaya)

Ýlk soyutlamalar büyük ölçüde groteski anlamlý ve bencil özne tabanlýydý. Bencil tabanlý soyutlamalar içteki bencil oluþa göre içten dýþa doðru yönelimleydi. Ýkinci tür soyutlamalar totemi mana anlayýþýyla baþlamakla, kolektif tabanlý saðlasan ve üreten iliþkiler soyutlamasýydý. Ýkinci tür soyutlama dýþýmýzdaki sosyo-kolektif özneli tabandan içimize doðru ben merkeze yönelimlidir.
89 
 Thomas Samuel Kuhn'un Bilim Anlayýþý  (ali osman yeten)

Kuhn bilim felsefesi alanýndaki görüþleriyle son elli yýla damgasýný vuran bir felsefecidir. Kuhn akademi hayatýna bir fizikçi olarak baþlayýp; üniversitede bilim tarihi dersleri vererek bu alanda ilerlediðinde bilimin bilindiði gibi kümülatif deðil, bilinenin dýþýnda devrimsel bir ilerleme içersinde olduðunu fark etti ve bilim felsefesi alanýnda uzmanlaþarak bu alandaki görüþlerini ortaya koydu. Kuhn kendi bilim anlayýþýnýn çýkýþ noktasýný bilim tarihine dayandýrýr. ona göre bilim tarihi ne Poper in dediði gibi (yanlýþlamacý),ne de pozitivistlerin dediði gibi (doðrulamacý) dir.
90 
 Ýttifaklar Birer Referans Noktasýydýlar 68  (Bayram Kaya)

Yüksek potansiyelin düþük enerjili (açlýk veya boþluk) alana doðru olan akýþý nedenle yüksek enerji burada açlýk gibi bir parça beliriþler (enerji zayýflýðý olmakla) eksiði tamamlayacak yeni bir olgu ve olaylarýn biçimleniþine yönelmekle hayat, (açlýðýn, olgu ve olay) doygunluðuna (þarjýna) dönüþür.
91 
 Heidegger ve Zaman: Dasein Analitiði Çerçevesinde Zaman Analizi  (ali osman yeten)

“Yýldýzlara yürüdüm, hepsi bu…” mezar taþýndaki bu söz Heidegger hakkýnda çok þey anlatýr. O hayatý boyunca hakikati arayan bir düþünür olmuþtur. Heidegger varoluþu felsefenin konusu haline getirerek felsefenin hayatýn dýþýnda olmadýðýný; bizzat dünya-içinde olduðunu anlatmaya çalýþýr. Hayatýn içinde olan bizlerin hakikatin dýþýnda kalamayacaðýmýzý vurgulayan Heidegger; önceki filozoflarca kabul gören insan ve varlýk arasýndaki özne-nesne iliþkisini ‘varoluþ’ düþüncesi ile ortadan kaldýrýr. Varlýðýn anlamý? Sorusuna o; soruyu soran kiþiyi de dahil ederek cevap arayýþýna giriþir. O okuyucusuna hazýr cevaplar sunmak yerine sorular sorar ve bu sorularýn nasýl cevaplanacaðýnýn yöntemini belirlemeye çalýþýr. Soru ile baþladýðý eserlerini yine soru ile bitirir.
92 
 Liderlerin Bilmesi Gereken 101 Etik Ýlkesi  (Ece ZEYBEK)

Merhaba, Etik dersimiz yapmýþ olduðum bir çeviri metninin özetini sizlerle paylaþmak istedim... Burada hepimizin yapmak istedikleri, ama yapmamak için nelere sýðýndýðýmýzý göreceksiniz... Saygýlarýmla
93 
 Gülme Dürtüsü  (Yaþar ÇETÝNKAYA)

Aslýnda dostlar bence -psikanalizciler belki kýzacak ama- insanýn doðumunda sahip olduðu eðilimlerden biri de 'gülme dürtüsü'dür. Cinsellik, saldýrganlýk ve gülme dürtüsü...
94 
 Türk Modernleþmesinin Öncülleri  (Mehmet Fatih Doðrucan)

Kýta Avrupasý modernleþmesinin öncülü özellikle burjuvazist ve merchantalist bir geliþimin ürünü olarak açýklanýrken, ada Avrupasýnýn modernleþmesindeki, aristokrasi inkar edilemez bir öneme sahipti. Hatta bütün batýnýn doðu üzerindeki modernleþme etkisi söz konusu edilirken, Türk modernleþmesinin öncüleri de, Türk Sosyo-kültürel yaþamýnýn en etkin sýnýfýnýn merkezinde ortaya çýkacaktý. Þüphesiz ki en etkin sýnýf, en eðitimli ve en kurumsal varlýða sahip bir sýnýf olarak hasta adam Osmanlý’nýn ordusu yani Türk ordusu idi.
95 
 Kopya Yapýlar 1  (Bayram Kaya)

Hiç kuþkusuz ki canlý veya cansýzlar nötr durumuyla en az bir enerji tüketimi içinde olurlar. Evrendeki yýldýzlar, kara delikler gibi enerjisi çok çok artmýþ enerji öbekleri, nötr veya düzenli yapýlarýn enerji verici beslenim kaynaðýdýrlar.
96 
 Alevi...  (David Durak ARSLAN)

« Aþk harmanýnda savruldum Hem elendim hem yoðruldum, Kazana girdim kavruldum, Meydana yenmeye geldim »
97 
 Ýnsan Nasýl Ortaya Çýkmýþtý? 5  (Bayram Kaya)

Ýttifaklar üreten mantýkla olsa da esen rüzgâr totemi mana içinde olmakla yapýlan ittifakýn gerekliliði üreten mantýkla anlaþýlmýyordu. Böyle bir düþünme anlama kalýbý yoktu. Ýttifaklarýn anlaþýlýr olmasý için ittifaklarýn sosyal anlayýþlý bir mantýðýnýn olmasý gerekiyordu.
98 
 Eski Bir Tapýnak Yazýtý  (Mehmet SEÇKÝN)

Gürültü, patýrtýnýn ortasýnda sükunetle dolaþ; sessizliðin içinde huzur bulunduðunu unutma. Baþka türlü davranmak açýkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalýþ.
99 
 Ozan Deniz Sarýtop Sözleri  (Ozan Deniz Sarýtop)

Ozan Deniz Sarýtop Sözleri, Ozan Deniz Sarýtop / Düþünce Terminali...
100 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 16  (Bayram Kaya)

Organize iþler içine taþýnan enerji, burada iþe, uðraþa, olgu ve olayýn gerçekleþmesine dönüþmekle bir sonuç ürün ortaya konur. Yükünü býrakan yük taþýyýcýlarý, gerisin geri ilk nötr duruma doðru çaðrýlýrlar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.