..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum
661 
 Sistemin Ruhu - 1  (Nilüfer Aydur)

Baþlayalý uzun zaman oldu. Geleneði iþaret edemeyeceðim bir tarihten gelen, algýlarýmýzýn sýnýrlarýyla kavrayabileceðimiz kadarýyla, ‘’gerçeklik’’ zeminimize uygun teorisi, dünya savaþlarýnýn hemen sonrasýnda þekillenen, hemen her beynin içine senaryoya uygun platolarýn kurulduðu, devasa gibi görünmesine karþýlýk, birey ölçekli olmasýndan dolayý kolay ilerleyen, neredeyse neslimizin büyümesiyle atbaþý ilerleyen bir kurgu bu. Öylesine aktifiz ki bu senaryoda, hem sahnenin kendisi, hem en önemli oyuncusu, hem seyircisiyiz ayný oyunun. Bu senaryonun þu an bize komplo teorisi gibi görünmesinin sebebi, birileri tarafýndan gerçekleþtirilmesi imkansýz derecede komplike bir senaryo olmasýdýr. Ne kadar güçlü ve örgütlü olursa olsun, hiçbir insan grubunun tüm dünyayý önceden planlandýðý þekilde biçimlendirmesi mümkün deðil, bundan hiç kimsenin kuþkusu olamaz. Ama yine de bu, senaryoyu an be an oynayarak gerçekleþtiriyor olduðumuz gerçeðini deðiþtirmiyor. Çünkü bu senaryonun sahibi bir insan ya da insanlar kümesi deðil, adý çaðlara göre deðiþen ‘’sistem’’in kendisi.
662 
 Kýsa Mesajdan Çýktým Yola  (Alparslan Zengin)

... Türkçe’yi Jülide Gülizar kadar güzel konuþan insanlarýn birer birer azalmasý dolayýsýyla doðmadan ölen biz neyle avunacaðýz? ... Koskoca bir dili tarihe gömmeye kalkarken gurur mu duyacaðýz?
663 
 Yörelerden Ziyade Yüreklerde Düzenlenmeli Festivaller  (Münevver Saral)

Bir kaç gün sonra düzenlenecek olan bir festivale iliþkin bir broþür var elimde. Broþürde yer alan fotoðraflar, festival programý, anlatým... o kadar albenili ki hani, "zaman geçse de, festival bir baþlasa" diyesi geliyor insanýn. Ne yok ki festival programýnda ? Kültürel etkinlikler, sanatsal etkinlikler, spor etkinlikleri, ekonomik etkinlikler... art arda sýralanmýþlar göz kamaþtýrýrcasýna. Broþür göz kamaþtýrýyor kamaþtýrmasýna da ya festival ? Festival de göz kamaþtýracak kadar parlak geçecek mi ? bunu kestiremiyorum iþte.
664 
 Eh! Biraz da Folklör  (Kâmuran Esen)

Yöremizinin þivesi bana kuþ sesi gibi gelir. Neden mi? Çünkü annem bana ninnilerimi yöremizin þivesi ile söyledi. Büyüklerim; anýlarýný yöremizin þivesi ile anlattýlar, öðütlerini yine yöremizin þivesiyle yaptýlar.
665 
 Babam Sað Olsun  (Yunus Emre Coþan)

DaðSes Gazetesi Yazýlarý
666 
 Eðitimde Korkaklýða Yer Yoktur  (osman tatlý)

Abbas Güçlü, ilk açýklamalarýna cemaate yakýn olunca, baþbakandan hemen tepki geldi. Peki Abbas güçlü, dik bir duruþ sergilemesi gerekirken ne yaptý? Baþbakanýn elini öpeceðini söyledi. Korku hemen fikir deðiþikliðine yansýdý. Madem düþüncede haklsýn neden deðiþtiriyorsun
667 
 Siz Hiç Âþýk Oldunuz Mu?  (Ayþe Kaya)

Aþk Mekke’de baþlar, aþk Medine’de baþlar. Ve vatana dönüþ yaklaþtýkça hasrette kalplere düþmeye baþlar daha o anda. Gözlerde yaþlar sel olur ayrýlýk akla düþtükçe, zorla ayrýlan sevgililer gibi kýrýlýr kollar kanatlar. Gönül artýk yasa girer, oda týpký Kâbe gibi karalara bürünür. Ayrýlýðýn ateþi dönmeden yakar daha ve döndüðündeyse yandýkça yanar, ateþ büyür içinde asla kor olmaz ve sönmez bu aþk ateþi. Dertli bir âþýktýr hacý.
668 
 Öncesi 62 Sonrasý  (ENGÝN ÖZTÜRK)

bir cinayet ve düþündürdükleri
669 
 Türban Meselesi  (Mehmet Emin ÇELÝK)

Ülkemizin þu an gündemde olan en önemli ( ! ) konusu hakkýnda fikirlerimi ortaya koyduðum bir yazýdýr.Bu baþörtüsü-türban sorunu ortaya çýktýðýndan beri (Erbakan Hükûmeti zamanýnda ortaya çýkmýþtýr.) süregelen kargaþalarýn hala devletin en önemli gündem maddesi olmasý gerçekten acýnasý ve komik bir durumdur.
670 
 Tekil Dönüþüm  (Guvercin)

Tümdengelimin olmadýðý zamanlarda tümevarým.
671 
 Üzerim Ýz (S) Oldu: Özgeliþtiri: de - Li Zamanlý Düþün (Meyesice) Akýþým  (manifest)

deli saçmasý mýdýr ki bu
672 
 Yolun Iþýk Olsun!  (Nükhet Everi)

Feminist denince benim kuþak ne anlar(dý)? Benim kuþak dediðim, 78’liler de denen Kayýp Kuþak diye adlandýrýlan, 1956 – 1964 arasý doðup, geniþ bir yelpazeye yayýlan 68 kuþaðýnýn ardýndan gelip ezilmiþ olan kuþak...
673 
 Kullanýlmayan Sözler  (Aydan Seylan)

Hep merak etmiþimdir. Neden bazý sözleri söylememekte inat ederiz?
674 
 N.A.R.O. 'cu Gençler, Helal Olsun Size!  (Þahingöz)

Graffiti Çiziktirme Bunlarýn anlamý ne?
675 
 Maia ve Sokak Sakinleri  (Gülgün Karaoðlu)

Maia... Güzel prenses... Iþýl ýþýl parlayan iri gözleri... Rus kýzlarýný kýskandýracak kadar güzel sütun bacaklarý... Ahhh... Hele o pembecik karný... Taze diþi Maia! Güzel kýzým... Prenses kýzým... Biraz daha olgunlaþtýðýnda, sokaðýn sevgilisi olmaya aday kýzým!... Bebecikken, boynumda, koynumda uyuttuðum kýzým, bir de kýzdýrmasan þu sokak sakinlerimizi kýzým, umurumda deðil yediðin terlikler, yoksa...
676 
 Kelebek Etkisi  (dilek çevik)

avucumun içinde çýrpýnmaktan yorgun düþmüþ bir kelebek can çekiþiyor
677 
 Mehter Takýmlarý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Osmanlý Devleti ordusunda askerin moralini düzeltmek için deðiþik yollara baþvurulurdu.Mehter takýmlarý askerin coþkusunu artýrmak için önemli bir vasýtaydý.
678 
 Tük - Etmeye Ýliþmek yada Ýliþmeyi Tük - Etmek  (Baran Kaya)

yazý,kasým ayý incir alternatif kültür fanzinin de yayýmlanmýþtýr
679 
 Gündemdekiler  (Özcan Nevres)

Zira o insanlarýn atalarý ne Ýngilizlerle, ne de gökten zembille iner gibi öz topraklarýna yerleþen Rumlara karþý en küçük bir direnme göstermemiþler.
680 
 Uðurlar Olsun  (ENGÝN ÖZTÜRK)

Ülkesini seven kararlý bir donkiþotun hikayesi

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kýble
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Son Ýsyan
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Avþarlar
Aziz Dolu
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.