..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşamdan korkmayın çocuklar. İyi, doğru bir şey yaptınız mı yaşam öyle güzel ki. - Dostoyevski
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Ölümünün 16. Yılında Türkülerin Efendisi Erkan Ocaklı
M.NİHAT MALKOÇ
Deneme > Yaşam

M. NİHAT MALKOÇ Bundan 16 sene evvel büyük bir ses olan Erkan Ocaklı aramızdan ayrılmıştı. Türkülerini gönül heybesine doldurup genç denebilecek bir yaşta(59) bilinen meçhule yol almıştı. Karadeniz’in müzik üstadı, Karadenizlinin yürek sesi, gençliğimizi türküleriyle geçirdiğimiz Erkan Ocaklı "Ağla gozlerum ağla/Ben da ağlayacağum/Senun acilaruna nasil dayanacağum” diyordu bir güzel türküsünde. O ölünce Karadeniz türkülerini de yetim bırak

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > Deneme > Toplum
101 
 Zafer Toprak Söyleşisi - Tarih  (MUSTAFA ESER)

‘’Doğru bir tarih algısı için önce yaşadığınız toplumu anlamanız gerekiyor’’
102 
 Sovyetler Birliği Neden Yıkıldı?  (Hidayet Ersin)

Sovyetler Birliği’nin ne kadar büyük bir devlet olduğunu hiç düşündünüz mü? Ne İskender başardı bu büyüklüğü ne de kadim Roma! Elinize bir atlas alıp bakın; tabii atlasın biraz eski olması gerekiyor. Tek kelime ile müthiş!
103 
 Jartiyer Z  (İsa Kantarcı)

cennete gitme yolu
104 
 Son (Yarım) Ada, Bir Bodrum Masalı - 3  (Leyla ÜNAL)

"Dünyaya nasıl göründüğümü bilmiyorum; ama ben kendimi, henüz keşfedilmemiş gerçeklerle dolu bir okyanusun kıyısında oynayan, düzgün bir çakıl taşı ya da güzel bir deniz kabuğu bulduğunda sevinen bir çocuk gibi görüyorum" Isaac Newton.
105 
 "Siyasi Ahlak" ve "İdeal Devlet" Üzerine Tarihsel Bir Analiz...  (lütfi akarçay)

Yönetim ve yönetim ahlakı üzerine “semavi kaynakları” bir tarafa bırakacak olursak ilk bilimsel denemeler ve yazılar Antik Yunan’a kadar uzanmaktadır..Sokrates ve öğrencisi Platon’un Devlet ve “devlet yönetimi” üzerine ortaya koydukları çalışmalar ve sisteme karşı sergiledikleri “manifesto” ve Sokrates’in bedel olarak hayatıyla ödediği “yönetim kritiği” insan ve toplumlar için hep bir “evrensel açmaz” olarak karşımızda durmuştur..
106 
 Kelimeler Kavramlar - İnsan Anlatan Bir Kelimedir  (MUSTAFA ESER)

Kelime-i Şahadet söylerken Peygamberimizin(sav)önce kulluğunu söyleriz.
107 
 80’ler Ölebilir mi?  (Yûşa Irmak)

Bugün günlerden cumartesi! Aslında hiç halim olmamasına, vücudumda garip bir ağrı, sızı ve içten içe üşümeye bağlı titreme olmasına rağmen elime aldığım bir kitabın arasından 2004 yılına ait bir gazete kupürü düştü.
108 
 Aklımın Çengeline Takılanlar…  (Yûşa Irmak)

Çok sıradan bir öğle yemeğiydi bizimkisi. Yeni evlenen hanım bir arkadaşımla; havadan, sudan, işten, geçmişten, gelecekten sohbet ediyor bir taraftan da ne güzel kahvelerimizi yudumluyorduk… Ne ara konu “zamanın kıymeti”ni bilmeye geldi inanın ben de anlamadım ama tam iki saat boşa geçirilen saatleri konuştuk…
109 
 Değişim  (HAMZA EKİZ)

DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMİN KENDİSİ....
110 
 Paylaşmak  (Ay Işığı)

Paylaşmak büyük önem taşır insanlar arasında. Çünkü mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, acılar umutsuzluklar paylaşıldıkça son bulur. Gelin hep birlikte acıları paylaşıp mutluluğa çevirelim; mutsuzlukları umutsuzlukları yok edip, bitirelim.
111 
 Sevgi Sihirdir  (Müşerref ÖZDAŞ)

Sevgi evrenseldir. Sevgi akar, yerini bulur... Sevgi yeniler.. Sevgi iyileştirir. İlaçlardan, psikologlardan çok daha önemli bir güçtür... Sevgi ilaçtır... Sevgi sihirdir.
112 
 Organik Köy Kızı  (Seyfullah ÇALIŞKAN)

nnem söylemedi ama bir klişe daha vardır. Köy kızları mahcup olduğu kadar masumdurlar. Utangaç oldukları kadar bakiredirler. Onlar gizli yerlerde açan nadide çiçekler gibidirler. Eşsiz ve el değmemiş, hiç koklanmamış. Bak neredeyse unutacaktım. Üstelik doğurgandırlar. Topaç gibi al yanaklı bebeleri olur. Ne kadar çok istersen… Dört, beş altı hatta…
113 
 Öyle Bir Dünyada Yaşıyoruz Ki!  (Hakan Yozcu)

Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki gücü yeten gücü yetene… Zalimliği, zulmü, işkenceyi eden edene, Haksızlığı, yolsuzluğu, sahtekarlığı seçen seçene, Doğru yoldan ayrılıp yanlış yola giden gidene…
114 
 Tek Millet Tek Yürek  (M.NİHAT MALKOÇ)

Bir toplumun millet olabilmesi için bir kısım hususiyetlere malik olması gerekir.Her şeyden önce dil,din,ahlâk,coğrafya ve ülkü birliği lâzımdır.Örfler,âdetler,gelenek ve görenekler milleti meydana getiren kültür müesseseleridir.
115 
 Haberin Gerçek Yüzü ve Gerçeğin Önündeki Engeller  (Yûşa Irmak)

“İyi günler sayın seyirciler!… Şimdi de sizlere Haber Merkezimizin hazırladığı ana haber bültenini sunuyoruz…
116 
 Hayatınızda Vefasızlığa Yer Olmasın  (Hüseyin İbiş)

vefa; sevgiden yoksun karanlık kör kalpleri aydınlığa kavuşturan ışık, insanlar arasındaki dostlukların meydana gelmesine vesile olan, kopması imkansız kalın güçlü bir bağdır.
117 
 Kutu Kutu Pense Kısmetim Neyse  (ihsan alaittin bilgen)

Günlerce, aha şimdi açılan kutunun içinden çıngıraklarını çınlatarak bir yılan çıkacak diye boşuboşuna bekledim.
118 
 Nezakete Davet!..  (Yûşa Irmak)

Konfuciuz (Konfiçyus), hayatın anlamını şu iki kavram ile özetler: “Kendine hakim olmak ve nezaketli olmak.” Sonra açıklar, “kendine hakim olmak, insaniyetli olmak demektir.”
119 
 Yasa Üzerine...  (Sedat Akıncı)

Yasa kavramı, yaşamı daha derinden kavrayabilmek için, üzerinde çok düşünülmesi ve tartışılması gereken kavramlardan biridir..Yasa, bir sistemler bütünlüğünü dile getirdiği için ve felsefe de sistemli düşünme olduğuna göre; felsefeyle ilgili olan herkesin bu konuda bir düşüncesi olması gerekir..
120 
 Eğitim, Hukuk Eğitimi, Ölçme ve Değerlendirme  (Ahmet Odabaş)

Eğitimi okuma yazma öğrenmek diye tanımlayamayız. Okuma yazma öğrenmek eğitimin bir parçasıdır ama küçük bir parçası. İnsanların diğer canlılardan ayıra en önemli özelliğin düşünebilme yeteneği olduğunu övüne övüne anlatırız. Oysa böyle olmasında , yani dünyaya insan olarak gelmemizde ve insanların düşünebilme yeteneği olmasında bizim bir rolümüz yoktur. Hiçbir canlı, dünyaya nasıl gelmek istediği konusunda tercih yapmamıştır. Bunun yanında düşünme yeteneğinin yalnızca insana özgü olduğunu söylemek de acele verilmiş bir karardır.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Biraz Ara
Alp Şahin
Deneme > Toplum
Keşke
Aysel AKSÜMER
Deneme > Toplum
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Şahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.