..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle baþederken, yapýlacak en mantýklý þey normal rolü yapmak. -Herman Hesse
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Gürcan Erbaþ




20 Aralýk 2004
Özeleþtiri  
Ýlk günden beri ayný yanlýþý yapýyorsun.

Gürcan Erbaþ


Sözüm meclisden içeri ama çuvaldýzý, önce kendime batýracaðým. Zerdüþt böyle dedi ve baþladý...


:AIIH:


Ýlk günden beri ayný yanlýþý yapýyorsun. Siteye girer girmez kendi sayfaný açýyorsun ! Acaba yazým çýktý mý diye? Çýkacak tabii, bilmiyormuþ gibi bu ne acelecilik? Önce bir gezintiye çýksana bakalým kim gelmiþ, ne demiþ, ne yazmýþ, okusana. Okuyorsun da canýnýn istediði, çektiði günler, geceler! Sonra da burun kývýrýp gidiyorsun. Sanki senin hiç sýradan yazýlarýn olmamýþ gibi! Silsene þu beðenmediðin þiirlerini, anlam ve içerik bakýmýndan baþý sonunu tutmayan þiirlerini! Hem Editör boþuna mý koymuþ o sayfaya "Bir Yazýmý Silmek Ýstiyorum" logosunu! Kaç kez niyetlendin de silmeye, elin gitmedi, yarýna býraktýn. Senin yaptýðýna adam sendecilik demezler de ne derler, söylesene ! Sonra yazacaðým , yazacaðým diye tutturdun, yaz hadi. Okuya okuya öðrenirler biraz sabredeceksin ama nerde sen de o sabýr. Tutturmuþsun dilbilgisi kurallarý diye, yok de,da'larý ayýramýyorlarmýþ, soru eklerini bitiþik yazýyorlarmýþ. Üstüne üstlük Editörün sayfa baþýnda uyarýlarý varken, Ýzedebiyat'ýn kurallarý yazýsý varken. Sen mi kurtaracaksýn bu Ýzedebiyat'ý ha, söyle bakalým? Çocuklar ne güzel þiirler yazýyorlar, yüreklerini koyuyorlar ortaya, varsýn bir dize onsekiz sözcükden oluþsun, sana ne ! Varsýn örümcek aðýnýn üstüne inek aðýl yapsýn ? Sana ne ? Hem Tolstoy ne demiþ, koskoca çaðlarýn edebiyatçýsý. " Baktým toplum çok karýþýk, kendimi düzeltmekten baþladým iþe ! " dememiþ mi ? Sen de baþlasana kendini düzeltmeye be bunak adam! Be hey Ýstanbul
h(ayraný), öðretmen eskisi, ayran budalasý ! Bir de tutturmuþsun biz bu halimizle Avrupa Birliðine nasýl gireceðiz diye? Tam sýrasý valla ..iþte tam sýrasý, ben þimdi genç olsam hemen bir yabancý dil öðrenmeye baþlarým. Üç, dört yýlda öðrensem fena mý olur! Nasýlsa on yýl sonra içerdeyiz! Bak yine saçmaladýn kardeþim. Hadi bir tane biliyorsun bir tane daha öðrensen fena mý olur! Hadi baþlasana ne duruyorsun!
Yok , olur mu! Sen yalnýzca hüküm vermeye bayýlýrsýn, iþe geldi mi 'Ben unumu eledim, eleðimi duvara astým! ' dersin. Öðrenmenin yaþý mý olur be adam ! Sigara bir elinde, kahve fincaný diðerinde ahkam kes kesebildiðin kadar! Bizden geçti deme, kimseyi inandýramazsýn. Bilgin var, deneyimin var, birikimin var, oturup þöyle dört dörtlük bir roman yazsana, herkes de imrensin, parmak ýsýrsýn! Ama ya ciddiye almýyorsun iþi ya da cesaretin yok !
Ben olsam ne yaparým biliyor musun ? Kendimi çekerim biraz, oturur adam gibi þeyler yazarým, sonra da herkesin öldü sandýðý bir ortamda tekrar sahne alýrým. Hadi hocam cesaret biraz! Önce þu saçma dediðin yazýlarýný ayýkla, sil sonra da Çiroz Ahmet'in yangýn gecesi yaptýðý gibi sandukayý geçir kafana, karanlýkta kayýplara karýþ.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Kadýn / Bir Erkek

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ye - Ye - Ye... Yeneriz Ya - Hu
Gerçek Demokrasi
Ya Ben Ne Diyeyim Size...
Yeni Yýlýnýz Kutlu Olsun
Günün Ýncisi
Gördüklerim ve Üzüldüklerim
Barýþ
Pastýrma Yazý
Yüzde Elli
Özdeyiþler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Benim Atlarým [Þiir]
Lebon'da Buluþalým [Þiir]
Anýlar Kutusu [Þiir]
Kaside [Þiir]
Sotaya Düþmeyen Þiir [Þiir]
Atatürk Aramýzda [Þiir]
Hayalet [Þiir]
Eski Çeþme [Þiir]
Bir Sebep Göster [Þiir]
Bekleyiþ [Þiir]


Gürcan Erbaþ kimdir?

1942 Ýstanbul doðumlu, edebiyatýn her türünden hoþlanýr, ayrýca resim yapar. Kendi adýna yayýnladýðý þiir kitaplarý: Kaç Ýstanbul Var Ýçinizde, Mavi Düþler, On üzerinden on veriyorum sana, Dedemin Kitabý, Solmasýn Yurdumun Gülleri, 19 Yaþ Þiirleri, Sesler Düþünceler Duygular, Aynadan Yansýyan, Onikiden Sonra, Gece Korkularý.

Etkilendiði Yazarlar:
Halide Edib, Adalet Aðaoðlu, Yakup Kadri,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gürcan Erbaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.