..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Demirhan Ocak




19 Þubat 2002
Almanya Rehberinin 3.Bölümü  
Demirhan Ocak
Sen nasýl çýkarsan? Çýk, kafanýn içinde eko yapan korkunç bir soru sana çok kýsa bir sürede olsa her þeyi unutturacak. Hani o Yýllardýr dilden dile konuþulan ve kulaktan, kulaða yayýlan o inanýlmaz efsane… yani. “Þu Almanya’nýn yollarýna


:AHDI:
3.bölüm: S-Bahn'da ( Tramvay'da ) Binme ve Yolculuk Etmenin Püf Noktalarý
DEMÝRHAN OCAK
Merhaba caným yabancýdaþým.
O güzelim pastýrmayý orada býrakmak zorunda kaldýðýn için biliyorum üzgünsün! Ama elden ne gelir? (boru deðil yani Alman hükümeti) sen en iyisi o pastýrmayý unutarak, zaten murdar olmuýþtu artýk yenmezdi diye pozitif düþün, þimdi biz pastýrmayý býrakalým ve asýl konumuza geçelim. .....yani S-Bahn’da yolculuk...

Þimdi sen bir an önce bu havaalanýndan çýkmaya bak. Bu çýkýþ esnasýnda ya yürüyen merdivenlerle çýkacaksýn yada tabana kuvvetlede çýkabilirsin. Sen nasýl çýkarsan? Çýk, kafanýn içinde eko yapan korkunç bir soru sana çok kýsa bir sürede olsa her þeyi unutturacak. Hani o Yýllardýr dilden dile konuþulan ve kulaktan, kulaða yayýlan o inanýlmaz efsane… yani. “Þu Almanya’nýn yollarýna bal dök yala”

Tamam caným kardaþým bu efsane kismen doðrudur.Almanya’nýn sokaklarýnda sayýlarý milyarlarý bulan kolibasiller ve toksit artýklarýn nüfus yoðunluðu bir futbol maçý yapacak kadar deðillerdir. Fakat buradaki sokaklarýn metre karesine düþen kimyevi katkýlarla senin memlektte orta halli bir deterjan fabrikasý kuracaðýn için, bu yüzden sakýn ha! Böyle bir salaklýk ederek bal yalama iþini deneme.

Bu ufak aydýnlatmadan sonra sana S-Bahn’daki yolculuðumuzun ilk adýmý olan bilet nasýl alýnýr onu bir anlatayým.

Senin gibi Almanca konuþamayan bir yabancý için en kýsa ve güvenli yol, bir miktar para ve sýký bir mücadeleden sonra bilet veren makinalardýr. Bu makina hazretlerinin nasil birsey olduklarýný sana kýsaca tarif edeyim.

Bunlarý dikdörtgen þekileriyle,yeni doðmuþ bir bebenin kakasýný andýran sarýmtýrak renkleriyle hemencecik bulabilirsin. Bulduðun zaman acele etme ilk önce söyle alýcý gözüyle bak, çekinme bir þey yapmaz almanlar her ne kadarda bir bilgisayari üretecek kadar akkýllý bir bilgisayar yapmalarýna raðmen, abi yolculuk neresi?, gel abim,gel hadi Berlin`e bir iki bir iki ,Hamburg yokmu?Abim Hamburg? .... gibi çýðýrkanlýk yaparak seni yakandan paçandan yakalacak kadar akýllý! Makina üretecek teknolojiye ulaþamamýþlardýr, iþte bu yüzden bu makinadan korkmana gerek yok onlar orda öylece dururlar.
Unuttuðum bir þey var o da para ve mücadelenin yanýnda senin bir bilet alabilmem için iyi derecede pc bilginin olmasý ve aþaðýda belirteceðim hususlarý bilmen lazim

GÜVENLÝ BIR ÞEKÝLDE BÝLET NASIL ALINIR

1.olarak bilmen gereken þey bu makina hazretleri kesinlikle 20.000.0000 liralýk bankonot kabul etmiyor.Ama sen ýsrar edersen (bence etme) hemencecik sana meþhur orta parmak gösterirler. iste o an! bana ha? Sen þimdi görürsün,diye baþlayan taþ atma,tekmeleme,kafa atma gibi anlamsýz ataklarda bulunma.

2.Bu makinalar sadece euro ile calýþtýklarý için senin acilen paraný euro’ya çevirmen lazým.

3.Bu para çevirme iþini halletmek için tembellik edip yanýndan geçen ilk Almana “Abi bir on milyon bozacak kadar euro’on varmý?” diye sorduðunda sana iþaret parmaðiyla kafasini gösterirse!!(Burada ki anlamý manyakmýsýn be hemþehrim dir.) Sende bu hareket karþýsýnda misafirperverlik damarlarýn kabarmasýyla “Vah garibim vah, baþ aðrýsý varmýþ, al hemþerim þu aspirini yut valla biþeyin kalmaz dedikten sonra adamýn aðzýna doðru hamle yaparak valla olmaz bak içmezsen ölümü gör” diye aspirini yutturmaya kalkýþma.

4.Bu sorunu en yakýn bankayý bularak ve paraný euro’laþtýrdýktan sonra artýk makina hazretleriyle alýþ veriþ yapma özelliklerinin en önemlisi olan euro sahipsin. Bu özgüvenle makinanýn deliðine bir elli euro’u teslim etmene raðmen makina kýllýk edip, sana þöyle fiyakalý bir bilet vermiyorsa? Senin hemen kýzman ve bana ha? Dedikten sonra tekmeleme, taþ yokmu lan taþ yokmu diye taþ arama, kafa atma gibi sonradan piþman olacaðýn hareketlerde bulunma, çünkü Almanya`da makinalara zarar vermek, hayvanlara eziyet edenlere verilen cezadan az olmasina karþýn. Bir insani öldürdüðü için ýrkçýtus boklu kafalýtus’ya verilen cezaya göre çoktur! Senin anlayacaðýn bu makinalara zarar verirsen büyük bir ihtimalle alman devletinin kasasýna zarar vermekten yargýlanýrsýn

5. Bir bilet sahibi olabilmen için paraný o deliðe teslim etmen yetmez, bu teslim olayýndan sonra, senin ilk önce sað taraftada bulunan karýnca duasi ebatýndaki yazýlar arasýndan gideceðin duraðýn adýnýn karþýsýnda bulunan kod numarasýný tam göz hizanda (neden göz hýzasý? çünkü biz yabancýlar biraz boduruz,tabiki bu genellemeye daha kisa olan japonlar ve pigmeler dahil degildir )duran hesap makinasý görünümlü alete bildirmen gerekiyor. Sen bu iþlemi yaptýktan sonra makina biraz düþünecek (sakin ol sinirlenme) ve sonra fiyakali bir biletin yanýnda para üstü olarak yarim kilo aðirliðinda demir parayý tükürecektir. (kusura kalma daha önce söylemeyi unuttum bu makinalar para üstü olarak sadece demir para verirler :):) )

Biletini ve paraný alýr almaz makina hazretlerinin yanýndan uzaklaþarak sakinleþmeye çalýþ.

Bak gördüðün gibi hem kafaný! hem beni dinleyerek nurtopu gibi bir bilet sahibi oldun, bundan sonra yapacaðýn iþ, hemen seni istediðin duraða ulaþtýracak peronu bulmandýr. Ama sen “Bu ne lan? Alt tarafý kýçý kýrýk bir bilet almak için nerdeyse Alman mapuslarýnda ömür çürütecektim, bana ne ya ben memleketime dönüyorum” diyorsan? Kýlavuzun bundan sonrasýný okumana gerek yok.

Yok eðer sen? "Olurmu lan? manyak! Dönmek ne demek? ben bu Almanya’dan ancak altýmda mercedes cebimde çil, çil euro’la dönerim" diyorsan?.. o zaman devam edelim

Sana tavsiyem az önce bahsettiðim peronu bul ve doðru tramvay olduðuna emin olduktan sonra,gelen ilk tramvaya bin. Bak gördünmü Almanyada’ki ilk tramvay yolculuðuna adým attýn, ama hemen gevþeme bu almanlar sululuktan hiçbir zaman hoþlanmazlar( eðer bu sululuðu bir yabancý yapýyorsa? hiç þansýn yok) sen ciddi bir yüz ifadesiyle ortalýðý bir kesiver ve eðer müsaitse kendine oturacak bir yer bul ve oturarak bu ilk yolculuðunun tadýný çýkarmaya bak.....

Bu yolculuk sýrasýnda sana rehberin olarak , camdan dýþarýya bakarak çocukluðumuzda çok ünlü bir çizgi film santaçýsý olan ama bu gün Aldi süpermarketinde kasiyer olarak çalýþan Heide’nin dedesi’nin evine benziyen evleri seyretmeni ýsrarla tavsiye ederim.....

Bu arada tramvayýn týka basa dolu olmasýna raðmen senin yanýnda ve karþýnda boþ olan koltuklara, bir takým almalarýn neden oturmadýlarýný soracak olursan?

Anlatayým bu tip almanlarýn beyinleri büyük bir ihtimalle 1945`den önce imâldir ve bunlar tramvay,otübüs gibi toplu taþýma araçlarýnýn týka basa dolu olmasýna raðmen bir yabancýnýn yanýna oturmalarý RTL II ’nin bir kültür programi yapmasi kadar imkansiza yakin bir olaydýr. Ama belkide böyle deðildir? Belki Senin ayaklarýn koktuðu! içinde yanýna oturmuyor olabilirler!!!!

Bazende bu model olmayan bir alman’nýn senin yanýna oturmasý bazý almanlar tarafýndan ayýplanýr hatta bazen eþþeðin kulaðýna kaçak boru döþemek suretiyle zavallý eþeðin kulaðýna su kaçýrarak senin yanýna oturan almaný dövmeye kalkýþýrlar.

Eðer senin yanýna sýrf sen yabancýsýn diye oturmayan, bu bir takým almanlarýn sözleri,davranýþlarý seni rahatsýz etmesi þunlara benziyorsa

Bu güzelim Alamanya`da altý milyon insaný sýrf inançlarýndan dolayý yakan nazi domuzlarýnýn ortalýkda cirit atmasý....
yada
Bir ülkedeki cinayet þebekesi üyeleri için bazýlarýnýn “bu ülke sizinle gurur duyuyor“ diye slogan atmasýný içine sindiremiyor ve acý çekiyorsan

O zaman Buna karþi mücadele edeceksin..........

Yok ama seni rahatsýz etmediði gibi yapma be! Sahimi? Þimdi ben istediðim gibi rahat!, rahat! yolculuk edebilirmiyim? diye soracak kadar kýçtan bacaklý bir beyinsizsen? ve Allaaah ne güzel diye sevinç çýðlýklarý atacak kadar bir embesilsen?..... bir sonraki dersde iþleyeceðimiz tiplerle bir çok ortak yanýn olduðunu belirtmek isterim

Evet caným yabancýdaþým bir dersin daha sonuna gelmiþ bulunuyoruz. Umarýn sana faydalý olabilmiþimdir. Bir sonra ki dersimizin konusu Irkçýtus Boklu Kafalýtus’larý yakýndan tanýyacaðýz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Namuslu Bir Erkek Deðilim!
Bir kadýnýn el çantasýnýn anatomisi
Bak Postacý Geliyor Selam Veriyor...
Dandini dandini dastana
Tü Rtük Ýye
Truk Bakan
Olabülür
Yaylalar Yaylalar Sen Git de Aplan Gelsin
En Goddik
Medyatör

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yobaz! Arkadaþým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýna Yakýn [Þiir]
Anamýn Sihirli Adana Þalvarý [Þiir]
Bize Edebiyat Yapma Lan! [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Caným Ýstiyooo... [Þiir]
Sex Sex Sex [Deneme]
Çotadanak Pide Salonu ve Mustafa Kemal Katilleri [Deneme]
"Köþeci" Geldiiiii Hanýýmmm! [Deneme]
Tecavüzcüler [Deneme]
Hindi Cumhuriyeti Antalyaski [Deneme]


Demirhan Ocak kimdir?

Almanya'lý bir Asabi Veled

Etkilendiði Yazarlar:
Hangi birini anlatsam ki?


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Demirhan Ocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.