..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir insan bir kaplaný öldürmek istediðinde buna spor diyor, kaplan onu öldürmek istediðinde buna vahþet diyor. -Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýronik
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin)
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

ATLAR ve ÝNSANLAR (seviþenler için) Köye yaz gelmiþti, yaz ayýnýn cidden hissedilmeye baþlandýðý ilk gündü. Ertesi gün hava bozacak endiþesi yoktu insanlarda. Gökyüzü apaçýktý. Güneþ parlaktý gün boyu. Dikkatini verirsen; dans ederek, birbirine takýlarak otlarýn, aðaçlarýn çiçeklerin arasýndan uçan mutlu kelebekleri görürdün. Bir evin önünde güneþin kýzdýrdýðý betona uzanmýþ bir kedi sýrt tüylerini yalýyor hararetle. Köyün deresinden geçen

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik
 Hortum  (Tayyibe Atay)

hiç bitmeyecek dillerin gazabý!..
 Mazot Ýçtim; Ama Yanlýþlýkla.  (Ýsa Kantarcý)

Ya da zehirlenip ölmem umarým, geçen gece uykumda ölmeyi diledim, tek odadayým, baþka yerim yok, tek oda, bildiðiniz tek oda, ölüp kalsam saatler sonra bilinir.
 Deliden Mektup Var  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Nasýl bir dünyaya kaldýk? Delirmek için bile izin almak gerekiyor. Nerede o, özgür deliler?
 Saman Altýndan Aþk Yürürse  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Birþeyler kaçýrmýþ olmalýyým. Ne insanlarý, ne de iliþkileri anlamaya mecaalim yetmez olmuþ. Ben bütün altmýþikilerden tavþan olur sanýrdým, meðer timsah yapanlar da varmýþ. En iyisi ben gidip seksenbeþten dinozor olayým...
 Bir Murat Dört Surat  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Birkaç dakikada kargalarýn saldýrýsý sona erdi. Buna inanamadý, ama gerçekti. Yattýðý yerden kalkýp etrafa bakýndýðýnda kargalarýn hepsinin az önce öldürdüðü iki karganýn etrafýnda toplandýðýný gördü. Belki de ölülerine cenaze merasimi yapacaklardý.
 Korona Hikayeleri - 8  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Yaðýþ uzun süre devam etmedi. Yaðmur kesildi, kasvetli bulutlar yavaþ yavaþ daðýldý, karanlýk yerini aydýnlýða býraktý çünkü güneþ yüzünü gösterdi.
 Anne Cennette Yemek Var mý?  (Emine Piþiren)

" Anne babamla abim nereye gittiler?" Anne aðýtýný dudak uçlarýnda donduruyor: " Onlar gitti kýzým, onlar gittiiii..." " Nereye gittiler anne?" Anne yutkunuyor. Nasýl dese yavrusuna da onu ikna etse? Kendince en mantýklý yanýtý seçiyor aklýnýn havuzundan: " Onlar cennete gittiler yavrum."
 Aþk acýtýr  (Elena ADYEJ)

Aslýnda sevgili olduklarýndan, daha da önemlisi beraber yaþamaya baþladýklarýndan bu yana birbirleriyle ilgili her þeyi biliyorlardý. Birden bire olmamýþtý tabi ki, yavaþ yavaþ öðrenip keþfetmiþlerdi birbirlerini. Ama acaba bir insan diðeriyle ilgili
 Dilsiz Fahiþe - 8 (Son)  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Hikaye/roman kahramanlarýnýn hayali birer varlýk olduðunu düþünmeyiniz, onlar belki de anlatýcý kadar canlý kanlý yani somut birer varlýktýrlar!
10 
 Korona Hikayeleri - 7  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Çaaat diye bir ses duydum. Bir þey mi düþürdün ya da telefonu mu çarptýn hayatým? Alo alo... Ses yok
11 
 Korona Hikayeleri - 4  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bekir ellerindeki ekmekleri inceledi. Küflenmiþ olabilirlerdi, öyleyse yiyemezdi. Sertliklerinden bayat olduklarý anlaþýlsa da küflü olup olmadýklarýný anlayabilmesi için daha fazla aydýnlýða ihtiyacý vardý.
12 
 Oysa Yozlasir Herkes  (Alp Þahin)

Cozum partiler ve siyasi goruslerde mi yoksa bireylerin kendisinde mi?
13 
 Korona Hikayeleri - 5  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sahi ölüm ne? Bugüne kadar hiç aklýma gelmeyen bir soru. Ne olacak, iþte ölüp gidiyorsun. Sonra? Sonrasý hiç, yani yok. Sonsuz bir sessizlik olabilir mi ölüm?
14 
 Korona Hikayeleri - 6  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bekir'in hikayesi bu bölümde bitiyor...
15 
 Ýletiþim  (seçkin gündüz)

Ýçeriye girer girmez arkadaþlarýnýn masasýna yöneldi: “Duydunuz mu; dün akþam muhtarýn eþi mutfakta patlýcan kýzartýrken tavadaki yað alev almýþ, oðlu yetiþip kilimle söndürmüþ. Az önce kadýncaðýzý gördüm; neyse ki yalnýzca kirpikleri, kaþlarý yanmýþ. ” “Kim?” “Nerde?” “Ne zaman? “N’olmuþ?” “Nasýl yani?”
16 
 Kutsal Azize Çoraplar  (Ýsa Kantarcý)

ÇORAPLARIN RUHU VARDIR
17 
 Bir Memleketin Dönüþüm Hikâyesi  (Kâmuran Esen)

Yýllar sonra büyükler çocuklarýna, torunlarýna; özgür bir milletin nasýl köleye dönüþtüðünün öyküsünü anlatmýþlar. Ülkelerinin eski günlerine duyduklarý özlemi, bu öyküyle gidermeye çalýþmýþlar. Öyküyü anlatan büyükler; “Aslýnda, öyküdeki memleket bizim memleketimiz. Yavaþ yavaþ gelen tehlikeyi görmeyen, görmezden gelen eþekler de bizleriz,” diyememiþler. Utanmýþlar.
18 
 Ýdam Ýsteriz  (Þenol Durmuþ)

Bu çýðlýklarý duyduðum da kulaklarýma inanamamýþtým. Ulu Tanrým bu gerçek miydi ? Bu sesler benim için mi çýkýyordu..
19 
 Dilenciler Köyü  (Þenol Durmuþ)

Yaþlý dilenci inatla, ýsrarla iddia ediyordu. Güya zamanýnda bu yerde tek bir dilenci bile yoktu. Öyle ise eðer eski dönemde küçücük bir köy olan bu koca þehrin bu ilçesinde tüm ahali nasýl dilenci olmuþtu?.. Ýddiasýna göre eski dönemin insanlarý yokluða, sefalete raðmen onurlu insanlardý. Üstelik o onurlu insanlar hayatýnda hiç dilenci görmemiþti. Sadece göçebe çingeneler arada bir köyden geçerken dileniyordu. Onlarý da zaten herkes iyi tanýrdý. Onlar sonsuz yolculuklara çýkmýþ göçer insanlar sýnýfýydý.Geçtikleri köylerden, kasabalardan yardým talep ederlerdi. Ekmek, yumurta, þeker isterdi çingene kadýnlarý. Þartlarýn zorluðundan olacakki hýrsýzlýkta olaðan bir durumdu. Duruma göre katil olmakta, hiç sorun deðildi.
20 
 Korona Hikayeleri - 3  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Anne aðlýyordu, Bekir de dayanamadý aðlamaya baþladý. Sicim gibi akan gözyaþlarýnýn bir kýsmý açýk olan aðzýna girdi. Tuzluydu, yutarken boðazý hafif yandý

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Hortum
Tayyibe Atay
Öykü > Ýronik
Aþkýn
selim çok
Öykü > Ýronik
Emrin Olur
Ahmet Zeytinci
Öykü > Ýronik
Müzeyyen
Suleyman Tuna
Öykü > Ýronik
Maçakýzý
selim çok
Öykü > Ýronik
Duygu Dökümaný
selim çok
Öykü > Ýronik
Kedi Gözü
selim çok
Öykü > Ýronik

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.