..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > funda kipural




1 Mart 2010
Soluk  
funda kipural
Önce ayaklarýný sürükledi adam, bedenini taþýdýðýndan haberi yok gibiydi. Hem orada olmayý hem de uzaða çok uzaða gidebilmeyi diliyordu en derinden, kendi bile farkýnda deðildi. Küçük yürekli kadýn anladý yoksunluðunu, yoksunluðundan doðan hoyratlýðýný adamýn. Bu kadar çýplak bakan bir çift göz görmeyeli ne kadar olmuþtu. Ne olmuþtu da bakýyor, görmüyordu bu rengarenk hayatý. “Heyhat” dedi içinden kadýn, “sancý ancak dinlenirsen diner, git bu gözlerden olabildiðince uzaða, basýncý düþük bir yerlerde eyle yaþam denen ne kadar sefa varsa.”


:DBCJ:
Önce ayaklarýný sürükledi adam, bedenini taþýdýðýndan haberi yok gibiydi. Hem orada olmayý hem de uzaða çok uzaða gidebilmeyi diliyordu en derinden, kendi bile farkýnda deðildi. Küçük yürekli kadýn anladý yoksunluðunu, yoksunluðundan doðan hoyratlýðýný adamýn. Bu kadar çýplak bakan bir çift göz görmeyeli ne kadar olmuþtu. Ne olmuþtu da bakýyor, görmüyordu bu rengarenk hayatý. “Heyhat” dedi içinden kadýn, “sancý ancak dinlenirsen diner, git bu gözlerden olabildiðince uzaða, basýncý düþük bir yerlerde eyle yaþam denen ne kadar sefa varsa.”

O an anlam kaybolmuþtu aralarýnda, onca yüklenen oysa. Daima erken giderdi küçük yürekli kadýn; duyguya erken giderdi ve elleri bomboþ dönerdi. Sanki pazar sabahý iki yumurta bir ekmek almak umuduyla gidilen bakkalýn henüz açýlmadýðýný gördüðünde, bakkala mý kendi zamansýzlýðýna mý kýzacaðýný bilememek gibiydi þimdi de hissettiði. “Boþ ver, detaylarýnda kaybolma resmin bu defa” dedi kendine. Hareket, kabiliyetini yitirdi soðuk akþamýn birbirine uzanmayan iki çift elinde. Sustu zamirler.

Yemyeþildi adam. Soluðundan yakalasaydý, býrakmasaydý belki deðiþirdi tabiatýn doðasý, yerçekimi falan karþý konulabilir kavramlar olurdu sonra. Kendini bildiði andan itibaren beklediði mucizeye baktý, burada mýydý? Bilinmezliðin gizi tam kuruyacakken suya deðmiþ yara gibi iltihaplandý, içinin tam ortasýnda ilan etti baðýmsýzlýðýný. Yine erken gelmiþti belliydi erken dönecekti, neye yorulduðunu bilmeden yorgundu. Belki yormuþtu da. Sadece bir an için sýcak bir rüzgar esti, kokusunu duydu adamýn, uzak ülkelerden göç eden mýzýkacýlar gibiydi, az sonra cümbüþü can yakan melodiler uçuþacaktý etraflarýnda. Çok sonra yalnýz kaldýðýnda bu aný hatýrlayacaktý küçük yürekli kadýn ve soluðundan tutmadýðý adamý bir an için de olsa sevmiþ olduðunu varsayacaktý. Sonra kuruyacaktý cümleler, yine de o ana bir virgül attý.

Yaðmur baþlamýþtý inceden, deniz desen gücüne saðlýk adamdan daha hoyrat. “Her yaným aidiyetken, bu koku, bu ten… Deðme, duyma gitsin bitsin bu ait olma savaþý” dedi kendine kadýn. “Ya hisler? Deðmemek, duymamak, mümkün müydü hissetmemek?” Gemiye binmiþlerdi çoktan. “Az sonra bitecekti bu serüven, birbirlerine sicimlenen iki elektronken daha mý kolaydý iþler, ses ve suret olumsuzlamýþ mýydý þimdiyi?”

Gemi sallandý, adamýn ceplerinden þuur döküldü. Eli boþlukta kaldý kadýnýn, bulamadý adamýn elini. Adam gerçekleþti, gerçekçileþmiþti belki de. Gölgesinde kaldý, izi gitti, cebinde bir tutam kokuyla. Soluðuna sahip çýkmak istedi adam “Nefesim nefes olmayýnca gecenin canýna, gecede ersin gündüze, yansýn tutuþsun yarým yaným” diye geçirdi içinden. Olasýlýðýn bir perdesi kapanmýþtý, sessizliðe duyulan özlemi aðýr basmýþtý. Söndü ateþ, yabancý oldu küçük yürekli kadýn.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ilginç. oldukça ilginç.
Gönderen: mahmut dað / , Türkiye
8 Aðustos 2011
soyut parçacýklarla dolu, zengin bir analtým. elinize saðlýk

:: ...
Gönderen: funda kipural / , Türkiye
30 Nisan 2010
Ýçten yorumunuz için teþekkür ederim. Kalem ele gelince hepimiz birer acemiyiz, dünya acemisiyiz aslýnda. Paylaþýmlarýn güzelliðini hissetmek dileðiyle...

:: Ellerinize, yüreðinize, kaleminize saðlýk
Gönderen: Didem Duruöz / , Türkiye
6 Nisan 2010
Umarým bir gün, bu öykünüzdeki kadar güzel bir anlatým ve derinlikle, öykü yazmayý bende becerebilirim. Küçük prensi tamamladýðýna karar verdiðini belirtmek için Antoine de Saint- Exupéry nin:"Kitaba ne eklenecek ne de çýkaracak birþey kalmamýþtý." diye tanýmladýðýný okumuþtum bir yerde. Öykünüz de bana onu hissettirdi. O güzel ve yerli yerindeki kelimeleriniz, derin anlamlý, düþündüren, buram buram duygu kokan cümleleriniz için çok teþekkür ederim.Sevgi ve Saygýlarýmla.Didem




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Lan Ýsmail!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sezgi [Þiir]
Matem [Þiir]
Ambrosia [Þiir]
Dipsiz [Þiir]
Gece Gece [Þiir]
Sahi [Þiir]
Usulca [Þiir]
Gidiþ [Þiir]
Aydýnlýk [Þiir]
Kanadý Hýþýrdar Kuþlarýn [Þiir]


funda kipural kimdir?

-

Etkilendiði Yazarlar:
Ýstanbul'da dolanan Sait Faik'i anarým her adýmda. Yaprakta, güneþte, ayda ve çocuk gözlerde ararým Abasýyanýk bir adamýn izlerini. Ve durmaksýzýn fýsýldar Aruoba þekillen ama yaþamayý da unutma.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © funda kipural, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.