..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hiçbir padiþaha kalmadý, sana da kalmayacaktýr. -Nizamî
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Salih Kurt




10 Eylül 2002
Tuval  
Salih Kurt
Saklanýyordu. Ama neden? Kýrmýzý olmalýydý þimdi. Çok fazla mavi vardý. Ýyiye iþaret deðildi. Eski alýþkanlýklar... Elinin titremesi hýzlanmýþtý ve hareketleri de.


:BHGH:
Gözlerini yere dikti ve mýrýldanmaya baþladý. ?Picasso, Picasso... Ben hazýrým. Ellerim senin. Ruhum da... Sence de zamaný gelmedi mi??
     
Ruhundan fýþkýran ateþin göðsünü yaktýðýný hissetti. Gözleri boþ tuvale odaklandý. Tuvaldeki girintiler beyninde nakýþ iþliyordu. Asla olamayacaðý kiþiyi oynamaya hazýrdý. Kulaðýna hafif fýsýltýlarla okunan ilahilerin farkýnda deðildi. ?Kaderinin üç çizgisi þimdi kesiþecek.? Geçmiþ, gelecek ve þimdi. Paraleller yýkýlmaya baþladý ve o saniyenin içinde erimeye baþladý beyni. Ruhunu þeytana satmýþtý...
     
Titrek, yaðlý ve uzun parmaklý elleri gözlerinin hizasýna kadar havaya kalktý. Ama o hala tuvale bakýyordu. Tuvaldeki girintilerin içindeki daha küçük girintilerdeydi. Orada çýðlýk çýðlýða bir o yana bir bu yana koþuþturuyordu hangi girintinin çýkýþ olduðunu bilmeden. Üç çizgi... Elleri hissizdi ama kulaklarý onlarýn fýrçayla yaptýklarý darbeden haberdardý. Yukarý ve aþaðý. Vücudundaki terler gibi... Tuvalin ortasýndan baþlamýþtý. Akustikten hissediyordu bunu.
     
Saklanýyordu. Ama neden? Kýrmýzý olmalýydý þimdi. Çok fazla mavi vardý. Ýyiye iþaret deðildi. Eski alýþkanlýklar... Elinin titremesi hýzlanmýþtý ve hareketleri de. Tuvalin arkasýndan bakan biri resim yapmadýðýný aksine tuvali bir çocuða yumruklattýðýný düþünebilirdi. Üç çizgi...
     
Ýçinden bir isim geçti. Dora Maar... Dilinin ucundaydý ama çýkaramýyordu. Fýsýldayamýyor hatta haykýramýyordu ismini. Karný aðrýyordu. Dayak yemiþ gibiydi. Gözlerinden yaþlar akýyordu. Gözlerini açýk tutmaya gayret ediyordu. Dora Maar!... Sevgilim... Elleri meþguldü, kontrolden tamamen çýkmýþlardý. Gözlerini silemedi ve tuz gözlerini yakmaya baþladý. Dora Maar... Seni hep sevdim... Girintiler ardý ardýna renkli dev kütlelerle doluyordu ve o girintilerin arasýnda artýk tutsak olduðunun farkýndaydý. Tuvalin ortasýndan dairelerle uzaklaþýyordu... Dora Maar... Bir tanem, gözlerin... Acý evet acý... Ýþte sanatçýnýn ölümsüz ruhu buydu! Yýllar süren psiþik sanat araþtýrmalarý son noktasýna yakýndý. Acý... Ýnsana her þeyi yaptýran oydu. Dora Maar! Ama bunlar sadece kýsa bir an aklýndan geçti. Ýþi bitince bunu unutacaðý korkusu sarmýþtý aklýný. Ama zihni yeniden geriye çekildi ve tuzdan kavrulmuþ sisli gören gözleri yeniden tuvaldeydi. Girintiler büyümeye baþladýlar. Þimdi ince detaylardaydý. Hala kaçýyordu, lanet olsun mavi bu kadar çok olmamalýydý ama hala elleri maviyi kullanmaya devam ediyordu. Dora Maar... Beni terk etme... Þimdi gözleri kapalýydý. Ama fýrça darbeleri hala duyuluyordu. Susuzdu... Dilinin damaðýnda þakladýðýný duydu ve bir iniltiyi. Dora Maar... Hayýýýýr!!!
     
Kalbine aðýr bir acý saplandý. Boðazýndan aþaðý nefes gitmemekte diretiyordu. Zor soluyordu. Paleti tutan eli nihayet ruha deðil kendisine hizmet etmeye baþlamýþtý. Yakasýndaki düðümü açtý. Vücudunun her yerinden terler boþalýyordu. Kalbi düzensiz atmaya baþlamýþtý. Kesik ve aralýklý soluyordu. Fýrçayý tutan eli hala ve daha hýzlý iþliyordu.
     
Birden elleri iki yanýna düþtü. Baþý sola devrildi ve genç adamýn bütün hayati belirtileri tamamen kayboldu. Sað eli güçlükle fýrçayla doðruldu. Tuvalin sað altýna ilerledi ve birkaç hamle yaptýktan sonra yere düþtü. Bu bir imzaydý: ?Picasso?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Eski Bir Aný
Kýþ Aylarýnda Gözler
Saklanmak Sonsuzluða
Saklanmak Sonsuzluða
Ölen Aðaç

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Fýrtýna Ve Balýkçý [Þiir]
Senin adýn neydi? [Þiir]
Düþler Kentinde Bir Kýz [Þiir]
Üç Çizgi [Þiir]
Bir Dünyanýn Damarlarý [Þiir]


Salih Kurt kimdir?

Delidir biraz

Etkilendiði Yazarlar:
Umberto Eco, H.P.Lovecraft, E.A.Poe, William Gibson


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Salih Kurt, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.