..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin bulunmadýðý yerde us da arama. -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > seyfettin araç




2 Mayýs 2011
Cumartesi Bugun 2  
seyfettin araç
aðlamak geliyor içimden, utanýyorum. bütün hayatýný bir kadýný bekleyerek geçirmiþ bir adam olup çýkmaktan korkuyorum.


:CJHB:

Cumartesi bugün..


Anlatacak ne denli sözüm varmýþ, þimdi anlýyorum. toparlayýp hepsini, sana sunmak ve sensiz zamanlarýmda yaþadýklarýmý bir nebze de olsa anlatmak istiyorum. gittiðin günün cumartesi olmasý ayrý bir tesadüf diye düþünmemek lazým. gittiðin günün masumiyeti ve acýsý üzerine inþa ettiðim cümlelerimin mimarýsýn. bu sabah yaðmur bardaktan boþanýrcasýna yaðarken herkeste bir telaþ bir koþuþturmaca, bir ben ýslanmayý kabul ediyordum ne tuhaf. kaçacak bir yerim, sýðýnacak bir limaným, sýcak demli bir çayým olmadýðý için olabilir mi acaba. ýslak kaldýrýmlardan paçalarýmý sürüte sürüte geçerken ýslanan saçlarýmý okaþayýþýn ve beni öpüþün hayalimde canlanýp durdu -ki bu yaþadýðým son zamanlarýn en güzel hayallerinden biriydi. sabah çok erken saatte gözlerimi bir türlü açamayýþým ve ardýndan yatakta serseri bir mayýn gibi debeleniþim yaðmurun getirmiþ olduðu yalnýzlýk tarafýndandýr, eminim. yeni evimin altýnda bir bakkal var, eski usul bakkaliye ve durmadan çattýðým bir çýraðý. bu sabah ona selam dahi vermeden sokaðý arþýnlamam ona ve elbette ki bana tuhaf geldi. uzun vakitlerdir yad etmiyordum yaðmurla birlikte seni. en nihayetinde bir sonbahar sabahý, ýlýk bir cumartesi býrakýp gitmiþtin gençliðimde býraktýðým beni. ýslak kaldýrýmlarýnda biçare ve avare gezinen sokak kedilerinden bir farkým olmadýðýný anladým bu sabah. bu sabah yalnýzlýk canýmý yakarcasýna yaðmurla birlikte ruhuma dokundu. bu sabah kendimden utanma hissiyatý canýma dokundu. ruhum yenik bir çýnar aðacý gövdesi ve de yaþlý, biliyorum. yaðmur zamanlarýnýn uzun yürüyüþlerim esnasýnda farkettiðim derin yalnýzlýklarýn kahramaný olarak bir figüran hayatý yaþamak, kendi sokaðýný bulamamak denli bunak bir ihtiyar olmakla eþdeðer. yaðmur bu sabah canýmý acýttý, gidiþinle boþalan kentime bereket deðil de yalnýzlýk yaðdýrdý, eminim.

bugün cumartesi..


aðlamak geliyor içimden, utanýyorum. bütün hayatýný bir kadýný bekleyerek geçirmiþ bir adam olup çýkmaktan korkuyorum. hiç sevmediðim, hiç katlanamadýðým bir kadýnla sýrf seni unutmak için evlenmekten çok korkuyorum. bu sabah yaðmur bedenimi ýslatýrken bunu tekrar tekrar düþündüm. en nihayetinde bir daha olmayacaksýn, bir daha bu kenti bana sirk alanýna çevirtecek denli sevdiremeyeceksin. iflah olmaz bir melankolik aþýk olmaktan usandýðým zamanlar sadece hafýzamdan silinmeni isteyecek kadar senden nefret ediyorum. bu denli bir nefretin eþdeðeri sonsuz ve ilahi bir aþktýr -ki; seni taptýklarýmdan da çok düþünüyorum. iflah olmaz bir aþýk olup çýktým. kendime çektirdiðim acýlar artýk su götürmeyecek denli harap edici. bu sabah sadece bir saatliðine yanýmda uzanabilme ihtimaline canýmýn tüm mutlu olabilme ihtimallerini feda ederdim. bu sabah benimle kentimin kaldýrýmlarýnda el ele yürüyebilmen için, yýllarca yürümek mutluluðundan vazgeçebilirdim. feda edeceklerim alacaðým hazlarýn yanýnda çok basit gibi durduðuna bakma, aþk feda ettiklerin kadar aþktýr, mutluluklarýn kadar aþk.

bugün cumartesi..


yaðmur yaðan kentimde bugün yalnýzlýk kol gezmekte. damarlarýmda kansýzlýk -ki seni ara ara unutabilme gafletinde bulunmak çaresizliði. bazan seni unutabilmenin ne denli derin bir çaresizlik olduðunu düþünürken buluveriyorum kendimi. bazan yazdýðým bir þiirin ucuzluðuna kýzýp seni böyle bir sayfada böyle kelimeler arasýnda sýkýþýp kalmýþ görmek canýmý sýkýyor. tuhaf bir þekilde sana dair þiirlerin çoðunu beðenmiyorum, beðendiklerimi de yere göðe sýðdýramýyorum. bugün cumartesi, yaðmur canýmý canýndan uzak tutuyor, kentim ikimizi bir arada barýndýrmayý yük sayýyor.

02 nisan 2011



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kar Yaðar Kentimin Üstüne ve Ben Seni Özlerim
Daha Dün Gibi
Geceleri Gözlerim Üþür...
Gidiþinle

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cancaðýzým...
Vazgectim
Ýsmini Fýsýldadýlar Üç Kez...
Biliyorum Gideceksin...
Yalan ve Kadýn
Ardýna Kadar Açýk Kapý...
Sen...
Cumartesi Bugün...
Kimliksiz...
Dönüþüne Hazýr Yazýlar - 1

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevismek... [Þiir]
Seni Özledim... [Þiir]
Sanki [Þiir]
Mutsuzum... [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Hazan... [Þiir]
Ayaz... [Þiir]
Bu Sabah... [Þiir]
Öðledensonra [Þiir]
Hayat'ým... [Þiir]


seyfettin araç kimdir?

sadece deniyorum. . yazabiliyormuyum bilmiyorum, gerçekten sadece deniyorum. .

Etkilendiði Yazarlar:
orhan pamuk, yaþar kemal, nazým hikmet, mehmed uzun ve ahmed arif


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © seyfettin araç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.