..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tanrý insaný yarattý, insan da sanat yapýtýný. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > BELGÝN ERYAVUZ




27 Temmuz 2005
Kaderini Kendin Çiz!  
BELGÝN ERYAVUZ
...Þu anda yepyeni bir yol ayýrýmýnda olabilirsiniz. Ýçiniz kýpýr kýpýr, hafif bir endiþe zaman zaman içinizi doldursa da, heyecanla ve cesaretle karar vermeyi bekliyorsunuz. Terazinizin bir kefesine kaybedeceklerinizi koydunuz, diðer kefesine ise sadece


:BEHD:
Doðarken elimize tutuþturulan boþ film kareleri, yaþantýmýzý sarýveren acý tatlý tüm olaylarýn üzerimizdeki etkisiyle renklenip, ileride hatýrlayacaðýmýz güzellikler halini
Almaya baþlayýncaya kadar biz fark etmeden doluverir. Yaþantýmýzýn sonlarýna yaklaþtýðýmýzda ise birer film þeridi gibi gözlerimizin önünden akarlar, buna bazen hüznün gözyaþlarý, bazen acý özlemler, bazen piþmanlýklar, bazen de unutulmaz mutluluklar eþlik eder.
Her yeni yol ayýrýmý ve verdiðimiz, vermek zorunda olduðumuz yepyeni kararlar…Ýþte kaderimiz yada bir baþka deyiþle alýnyazýmýz. Peki tüm yaþadýklarýmýzda, acý tatlý tüm olaylarda bizim hiç mi rolümüz, hiç mi katkýmýz yok dersiniz? Gerçekten de herkes kaderini mi yaþar sadece? Bence hayýr. Sadece kadere, sadece alýnyazýsýna inanmak, ona boyun eðmek olmaz. Çünkü bir yere kadar olaylar sizi alýp sürüklese de,bir köþe baþýnda karar vermek zorunda olan yine sizlersiniz. Kendi iç sesiniz, hisleriniz ve mantýðýnýz. Bir þekilde saða yada sola gitmek, giderken diðer yoldaki tüm olasýlýklarý elinizin tersi ile itmek zorundasýnýz, hem de seçtiðiniz yolun size neler getireceðini bilmeden, bilemeden. Seçtiðiniz yol belki sizi bulutlarla kavuþturacak kadar size yakýn olacak, belki de “keþke” nin o dayanýlmaz kýskacý arasýnda býrakacak.
Ama baþýnýza gelen ve gelecek olan her ne ise tüm yaþamýnýzdan sadece siz sorumlusunuz. Hatalar, keþkeler…elbetteki olacak. Önemli olan onlardan ders çýkarýp
bir sonraki yol ayýrýmýnda kendi lehinize kullanabilmek. Öyle deðerler vardýr ki, bunlar gerçekten de bizim seçimimizle ilgili deðildir. Doðduðumuz þehir, ailemiz, sosyal statümüz bunlar bize doðarken verilen ilk deðerlerdir. Kendi kendimize yetecek yaþa gelene kadar yaþadýklarýmýzda öyle. Ama ya sonrasý…Yani yol ayýrýmlarýnda karar verecek durumda olduðumuz andan itibaren her þeyin sorumluluðunu üstlenmiþ oluyoruz. Hayatýmýzý yaþamak adýna. Bize verilen boþ kareleri doldururken; seçtiðimiz arkadaþlar, gittiðimiz okullar, mesleðimiz, hayat arkadaþlarýmýz, çalýþtýðýmýz iþler…hepsi bize ait kararlarla örülüdür. Kendimizi yaþamýn içinde ve onca kalabalýkta yapayalnýz, bomboþ hissederken, bir anda önümüze çýkan ve bizi yüreðimizden yakalayan insanlarý hayatýmýza sokup sokmamakta yine bize ait karardýr. Bazen iç sesimize kulak verip onlarla tüm güzellikleri yaþamak adýna cesurca kararlar verir; bazen de var olan düzenimizi bozmamak adýna mantýðýmýzý devreye sokup bucak bucak kaçarýz. Hiç umulmadýk bir anda bir yerde karþýlaþmamýz kaderin bir cilvesi; onun devamý ise bizim kendi tercihimizle oluþan bir film karesidir sadece. Sonuçta ya derin bir piþmanlýk yada güzel bir birliktelik ve yaþanan hoþ anýlar sizi bekliyor olacaktýr.
Hayatýmýza kýlavuzluk eden iþaretleri çözmeyi bilip, kendimize en güzel þekli ile yorumlamaya çalýþmak…Ýþte iþin esprisi burada sanýrým. Ama hangi tercihi yapacak olursanýz olun, cesaretiniz asla kaybetmeyin. Deðiþikliklerden, yeniliklerden kaçmayýn. Hayatýnýzýn süs çiçekleridir onlar. Kendiniz korumak adýna kapalý bir kutu içinde yaþamak yerine hayatýnýzý renklendirin. Süs çiçeklerine de fýrsat verin. O film karelerini en tatlý hatýralarla doldurmak, yolun sonuna geldiðinizde piþman olmamak için. Dolu dolu yaþayýn, gökkuþaðýnýn her renginden kendinize yeni güzellikler keþfetmeyi öðrenin.
Kaderinizi güzelleþtirmek içinde öncelikle olumlu düþünmeye çalýþýn ve yürekten inanýn. Bir þeyi çok ister ve gerçekten inanýrsanýz hayalleriniz gerçekleþtirebileceðinizi ise asla unutmayýn.
Yaþam öyle kýsa ki, ertelemeye gelmiyor, siz siz olun sakýn yaþamý ertelemeyin. Hiçbir þeyin hayatta garantisi olmadýðýný da unutmayýn.Yarýn hiç olmayacakmýþ gibi dolu dolu
yaþayýn hayatýnýzý. Bazen deli dolu, bazen dingin, ama yüreðinizin sesine ayak uydurarak ve her bir dakikasýndan zevk alarak.
Yatýrýmlarýný daima mutluluk üzerine yapanlardan ve verdiði kararlarýn arkasýnda cesaretle duranlardan olup, bunun keyfini sürün. Cesaretsizliðe köle olanlar gibi “keþke” lerin derin girdabýnda boðulmayý ise aklýnýza dahi getirmeyin.
Þu anda yepyeni bir yol ayýrýmýnda olabilirsiniz. Ýçiniz kýpýr kýpýr, hafif bir endiþe zaman zaman içinizi doldursa da, heyecanla ve cesaretle karar vermeyi bekliyorsunuz. Terazinizin bir kefesine kaybedeceklerinizi koydunuz, diðer kefesine ise sadece umutlarýnýzý. Mantýðýnýz size engel olmaya çalýþsa da iç sesiniz umutlarýnýza sýmsýký baðlanmýþ durumda býrakmak istemiyor. Can Dündar’ýn dediði gibi köprüleri yakmaya hazýrsýnýz yeni köprüler kurabilmek için. Seçtiðiniz yolun her adýmýnda görülmeye deðer bir manzara, her köþesinde bir sürpriz, her dönemeçte unutulmaya yüz tutmuþ duygular ve heyecanlar sizi bekliyor biliyorsunuz, hissediyorsunuz.
Þu anda hayatý geriye bakýp anlamayabilmeyi deðil, ileriye doðru alabildiðince yaþamayý istiyorsunuz. Ýþte kaderiniz ellerinizde, haydý artýk ne duruyorsunuz?
Sevgiyle kalýn…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Durak Huzurevi (Mi?)
Engellere Çarpa Çarpa…
Kadýnsan Hem De...
Kayýp Kimlikler!
Neden Bu Kadar Duyarsýz Olduk?
Bana Yalan Söyleme! Beyaz Olsa Bile…
Bir Serginin Ardýndaki Duygu Seli
Seninde Hayalin Olsun...
Kýskançlýðýn Soðuk Nefesi Ensenizde Mi?
Doktorum Beni Anlamýyor

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Pozitif Enerjinin Gücü
Ýliþkiler Düðüm Olmuþ Çözülmüyor
An"ý Yakala, Çilek Tadýndaysa Býrakma!
Bakýp da Görenlere, Görüp de Sevenlere!
Sýr Dolu Papuçlar
Rengarenk Duygularda Yaþatmak Sevgiyi!
Özlemek!
Uzaklarda Bir Yerlerde...
Ýçimizdeki Unutma Sesi…
Unutmanýn Acýsý, Unutulmanýn Sancýsý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Seviyorum Diyebilmenin Güzelliði [Öykü]


BELGÝN ERYAVUZ kimdir?

Ýçimde yaþadýklarýmýn, hissettiklerimin birebir yansýmasý,týpký denizin mavilikleri gibi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okumayý çok seven birisi olduðum için,yazýlarýný okuduðum hemen tüm yazarlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BELGÝN ERYAVUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.