..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin bulunmadýðý yerde us da arama. -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > BELGÝN ERYAVUZ




12 Ocak 2007
Seninde Hayalin Olsun...  
BELGÝN ERYAVUZ
Týpký gökyüzündeki yýldýzlarý yakalayamayacaðýmýzý bildiðimiz halde onlarý izlemenin, gözlerimizi kýrpmadan dakikalarca takip etmenin keyfine varmak gibi…


:BJFE:
Hayal kurmak güzeldir, insanýn dünyasýný zenginleþtirir, umut aþýlar, hayata daha sýký sarýlmasýný, hayattan zevk almasýný saðlar. Hayal kurmak týpký insanýn düþ dünyasýndan gerçek dünyasýna uzanan kuyruklu bir yýldýz gibidir. Her zaman pýrýl pýrýl, her zaman görkemli ve çoþkulu, kimi zaman eriþilmez, kimi zaman elimizle tutabilecekmiþcesine yakýn…Gecenin lacivert koynunda gökyüzünde ýþýl ýþýl parlayan yýldýzlarýn içimize aþýladýðý o tatlý sevinç nasýlsa hayallerimiz de bize gerçek yaþantýmýzda benzer tadý verir.

Bilim adamlarýnýn bu konudaki görüþleri de ayný paralellikte zaten. Çoðu doktor gün içinde kurulan tatlý düþlerin beynimizin daha sýký çalýþmasýna katkýda bulunduðunu, algý yeteneklerimizin geliþmesine, ruh saðlýðýmýzýn korunmasýna önemli bir yarar saðladýðýnda birleþiyor. O halde ne duruyorsunuz hayal kurun özgürce! Sizinde bir hatta pek çok hayaliniz olsun her biri diðerinden tatlý…

Pozitif hayallerinizin, düþüncelerinize, sözlerinize, davranýþlarýnýza, alýþkanlýklarýnýza kýsacasý yaþam þeklinize yansýyacaðýna inanýn. Üstelik bu anlamda özgürsünüz çünkü hayal kurmanýn belli bir sýnýrý yok! Düþ dünyanýzý süsleyen hayalleriniz uçsuz bucaksýz ve gökkuþaðýnýn tüm renklerini içinde barýndýracak kadar geniþ olabilir. Bu en güzel renklerden bir tanesini gerçek dünyanýza kazandýrdýðýnýzda ise mutluluðunuza diyecek yoktur, öyle deðil mi?

Elbette sýnýr tanýmadan büyük düþler kurmak, hayal gücünü sonuna kadar zorlamak çok güzel ancak elde ettiklerinizle mutlu olmayý da bilmek gerek. Sonuçta olmayacak hayallerin bizde hayal kýrýklýðý yaratmasýna hiç meydan vermeden o anda yaþadýðýmýz hoþ duygularla idare etmesini bilmeliyiz. Týpký ünlü Hazine Adasý romanýnýn yazarý Ýskoçya’lý R.L.Stevenson’un bir cümlesinde dediði gibi “ Umutla yolculuk etmek gidilecek yere varmaktan çok daha zevklidir” sözünü unutmadan. Týpký gökyüzündeki yýldýzlarý yakalayamayacaðýmýzý bildiðimiz halde onlarý izlemenin, gözlerimizi kýrpmadan dakikalarca takip etmenin keyfine varmak gibi…

Hemen herkesin hatta benim gibi mantýklý insanlarýn bile küçüklü büyüklü pek çok hayali vardýr ve hepimiz hayallerimizin peþinde sürüklenir gideriz yaþamýn gerçekçiliði yanýnda, yaþama biraz tat katabilmek adýna. Ýþte önemli olan da budur zaten. Hayalin hayal olduðunu bilmek, yani içinde gerçekleþme olasýlýðý olduðu kadar gerçekleþmeme olasýlýðýnýn da olduðunu unutmamak. Çünkü bazen hayaller öylesine eriþilmez olurlar ki…öyle olduklarýný bile bile onlardan vazgeçemiyorsak ve onlar tatlý düþlerimiz arasýndaki yerlerini her daim koruyorlarsa, yapacak tek þey onlarý sadece gülümseyerek hatýrlamak olmalýdýr. Hayal kýrýklýklarýnýn dünyamýzý karatmasýna, bizi negatif duygulara yönlendirmesine asla izin vermemeliyiz.

Kurduðunuz bir hayal yüzünden umutsuzluk baþ gösteriyorsa unutun gitsin. Size hayal mi yok? Öylesine sýnýrsýz ki bu dünya istediðinizi kurabilme özgürlüðünüz var ve korkmayýn kimse size karýþamaz. “O benim hayalimde neden elimden aldýn” demez…

Ýþin en güzel yaný hayal gücünün hiç ummadýðýmýz deðiþimleri gerçekleþtirmemize yardýmcý olmasýdýr. Çünkü her þey insanýn önce kendine inanmasýna baðlýdýr. Ama bunun için iþe küçücük ve pozitif bir amaçla baþlamak önemlidir, çünkü sonrasýný adým adým pekiþtirmek için yeterli sebebin farkýna varmýþ olursunuz. Ýlk adýmý atma cesareti size ikinci adýmda öyle hoþ bir heves aþýlar ki sonrasýnda o amacýn, o hayalin olmamasý diye bir þey düþünülemez. Yani önemli olan kiþinin o iþe tüm yüreðiyle inanmasýdýr, gerisi kendiliðinden olacaktýr; týpký Alman edebiyatýnýn en büyük yazarlarýndan birisi olan J.W.Goethe’nin herkes tarafýndan bilinen o meþhur sözünde dediði gibi “ Kiþi bir þeye kendini adadýðýnda Tanrý harekete geçer”.

Þimdi önümüzde yepyeni bir sene var, bir takým kararlar almak, bir takým þeyleri harekete geçirmek adýna bundan güzel fýrsat olabilir mi? Tek yapacaðýnýz þey karar vermek, hayal kurmak ve yürekten inanmak, iþte hepsi o kadar!

Yaþamýnýza renk katmak ve güzelleþtirmek adýna kurduðunuz tüm hayalleri bu yeni senede birer birer yakalamanýz ve ardýndan yepyeni hayallere yelken açmanýz dileðimle…

Umudunuz ve hayalleriniz hiç bitmesin…

Mutlu seneler…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Durak Huzurevi (Mi?)
Engellere Çarpa Çarpa…
Kadýnsan Hem De...
Kaderini Kendin Çiz!
Kayýp Kimlikler!
Neden Bu Kadar Duyarsýz Olduk?
Bana Yalan Söyleme! Beyaz Olsa Bile…
Bir Serginin Ardýndaki Duygu Seli
Kýskançlýðýn Soðuk Nefesi Ensenizde Mi?
Doktorum Beni Anlamýyor

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Pozitif Enerjinin Gücü
Ýliþkiler Düðüm Olmuþ Çözülmüyor
An"ý Yakala, Çilek Tadýndaysa Býrakma!
Bakýp da Görenlere, Görüp de Sevenlere!
Sýr Dolu Papuçlar
Rengarenk Duygularda Yaþatmak Sevgiyi!
Özlemek!
Uzaklarda Bir Yerlerde...
Ýçimizdeki Unutma Sesi…
Unutmanýn Acýsý, Unutulmanýn Sancýsý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Seviyorum Diyebilmenin Güzelliði [Öykü]


BELGÝN ERYAVUZ kimdir?

Ýçimde yaþadýklarýmýn, hissettiklerimin birebir yansýmasý,týpký denizin mavilikleri gibi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okumayý çok seven birisi olduðum için,yazýlarýný okuduðum hemen tüm yazarlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BELGÝN ERYAVUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.