..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öylesine ciddiye alacaksýn ki yaþamayý, yetmiþinde bile mesela zeytin dikeceksin. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > ESRA BAYKAL




28 Aralýk 2005
Ben Evlenirken  
ESRA BAYKAL
Evlenirken þöyle bir konuþma yapmayý planlýyorum:


:BFGA:


Evlenirken þöyle bir konuþma yapmayý planlýyorum:

“ Herkesin bir gerizekalý olduðunu düþündüðüm bugünde, öncelikle bu iðrenç gelenekleri, sýkýcý yaþamlarý kurgulayan atalarýmýza küfrü bir borç bilirim. Akabinde, bunlarý inatla hayatýma sokmaya çalýþan babama, anneme, bilumum akrabalarýma da ayný küfürleri iletirim. Sevgili arkadaþlarým dediðim kiþilere, ne hikmetse her baþlarý sýkýþtýklarýnda onlara koþan ama baþý cidden beladayken yalnýz býraktýklarý arkadaþlarýnýn artýk yanlarýnda olmayacaðýný söylemekten gurur duyarým. Gak deyince su, guk deyince yemek önüne gelen, iþleri halledilen herkesin kendisine baþka bir hizmetçi bulmasýný öneririm. Bir daha baþlarý sýkýþtýklarýnda, veya hayattan þikayet etmek istediklerinde kendilerine baþka kapý bulmalarýný hatta bunun için hemen çalýþmalara baþlamalarýný öneririm. Aday seçecekleri kiþinin uzun süre evlenmeyi düþünmemesi doðru bir seçim olacaktýr, aksi halde emin olsunlar ki o kapýyý da kaybedeceklerdir.

Hayatýmda bana gerçekten deðer veren tek kiþinin kardeþim olduðunu bir kez daha anladýðýmý ve ne acýdýr ki onun arkadaþlarýnýn, benim hayatýmdaki herkesten daha fazla bana özen gösterdiklerini belirtmek isterim.

Dünyanýn en sýkýcý protokollerine, adetlerine, geleneklerine uyulduðu için aslýnda evliliðin sýkýcý olduðunu anlamayan herkese de bir an önce uyanmalarýný öneririm.

Elden davetiye daðýtmanýn herhangi bir mantýðý olmadýðý gibi, basýlan davetiyenin de gelin ve damadýn paylaþmak istediði dilekler olduðunun anlaþýlmasý, bundna sonraki en büyük hedefimdir. Ýletiþim kariyerimi, bu saçma sapan geleneklerin, show merakýnýn, bencilliðin giderilmesi üzerine yapacaðýmý söylemek isterim. Bundan böyle reklamcý deðil, düðün organizasyoncusu olup, tüm ilgisiz dostlarýn, akrabalarýn, bencil ebeveyinlerin de karþýlarýnda olacaðýmý söylemek isterim. “ deyip, mekandan uzaklaþacaðým.

Geirye kalanlar, aslýnda dünyanýn en þýmarýk gelininin sözleirne maruz kaldýklarýný düþünseler de, aslýnda eþþek gibi haklý olduðumu da kabul etmek zorunda kalacaklar. Bu anlamsýz süreçler nedeniyle kaç niþanýn atýldýðýný, kaç evliliðin baþlamadan bittiðini, baþlayanlarýn ise saðlýklý yürümediðini istatistiksel olarak herkesin eline tutuþturacaðým.

Ben evlenirken, ayaklarým yere basmayacak, kalbim heyecandan çarpacak diye düþünürken, bana: “Ne bok yiyorum ben!” dedirten herkese nefretlerimi ve yýldýrýmlarýmý sunuyorum.

Ýnsanýn hayatýnda dönüm noktasýymýþ evlilik, kesinlikle öyle ben bana dönüyorum, ve geri kalan herkese de kapýyý gösteriyorum.

Okuyan herkese de bu yazýnýn evrenin bir iþareti olduðunu fark etmeleri ve mutlaka evlenmeden önce 40 kez falan düþünmelerini öneriyorum.

Esra


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Adsýz / , Türkiye
7 Aðustos 2012
YAKLAÞIK 7 YIL OLMUÞ BU YAZIYI YAZALI. ÇOK MERAK EDÝYORUM ÞU AN NERDESÝN VE NE YAPIYORSUN VE NASILSIN? EKLENECEK DAHA ÇOK ÞEY VAR BENCE. aMA DÝYEMEDÝKTEN SONRA BÝR ANLAMI VAR MI ONU DA BÝLMÝYORUM..

:: Tebrik Ederim
Gönderen: BÝNNUR EDÝSAN / ankara/
17 Nisan 2006
Sevgili Esra; Soyadýnýn yanýna yakýþmýþ yeni soyadýn...Yazdýklarýný okuyunca evlenirken evliliðe dair ben de öyle bir konuþma yapar mýyým -içimden de olsa- bilmem ama, þu arkadaþlar bölümü için yazdýklarýný nasýl içime sindirdim bilemezsin.Acý da çektim aslýna bakarsan:)Her baþý dertte olana seyyar dost olduðumu bildiðimdendir belki acým.Bazen dertlerimle sabaha kadar boðuþurken aslýnda çoðu dost dedikleri için ne kadar da önemsiz olduðunu anlýyor insan. Sahi þu dostluk kavramýný sadece dertlerin kapýný çalana kadar hükümlü kýlan ne acaba?Sen iyiyisen herkes iyi sanýyorum:)Dedin varsa rüya varsay ve git suya anlat misali.Ah! hüzün bastý . Seni seviyorum.Yüreðine saðlýk BÝNNUR EDÝSAN

:: evlilik belasý
Gönderen: Tuðba Alýn / Ýstanbul/Türkiye
27 Ocak 2006
Caným benim, taze bir gelin olarak, yazdýklarýný okurken, o iðrenç anlarý sanki bir daha yaþadým. Deðer miydi? Evet deðerdi... O imzayý atýp, herþeye bedel olan o eve girip kapýyý kapadýktan sonra, bu cevabý çok daha rahat veriyor insan. Sonrasýnda, ne gelenekler, ne adetler kalýyor ne de herþeyi senden ve kocandan daha iyi bildiðini iddia eden ebeveynler... En mutlu gününün tadýný çýkar.. Ben öyle yaptým.. :))

:: esra bu mudur budur....!
Gönderen: Polat Oktay / izmir/
16 Ocak 2006
Bu mudur? bence budur.Ellerine saðlýk.

:: ......
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
2 Ocak 2006
Sevmeden evlendim, severken kaybettim.Ýyi ki evlenmiþim.Keþke bunu (eþimle)yeniden yapabilme þansým olsaydý.....Yazýnýzý tümüyle reddediyorum Sevgili Esra Baykal......:).......Ama tarz, mükemmeldi.Seviyorum yazýlarýnýzý.Ýfadeniz- tarzýnýz bana; tanýdýk bir yüz, hatta çok sevdiðim can arkadaþýmýn sohbeti gibi geliyor...Sevgiyle kalýn..Kâmuran ESEN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Size Aþýk Olabilir Miyim?
Bugün Seni Her Zamankinden Çok Özledim
Her Sabah Ayný Adamla Uyanmak...
Yine Geç Kaldým...
Bana Ait
Sana Bir Özür Borçluyum
Elma Þekeri
Amacým Gidiþimi Anlamlandýrmak
Satýyorum. Satýyorum... Satt... Týmm
Bir Lanet Edilesi Kitap Daha!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nefesimi keseceksin biliyorum!
Korkak Erkeklerden Sýkýldým
Aþk, askerlik, erkekler...
Kadýn Olmanýn En Güzel Tarafý Erkeklerdir
Red Kid
Korkak Erkeklerden Sýkýldým - 2
Bir gün size ahlak-sýz bir teklifle geleceðim...
Sizin hiç sýfýr kilometre sevdanýz oldu mu?
Hatun Kaçmýþ Sen Hala…
benimle

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gelme Bu Gece [Þiir]
Nehir, Deniz, Sen vs. [Þiir]
Aþký Küstürdük! [Þiir]
Bir Islýk [Þiir]
Aþktan Korkan Adam [Roman]
Kurtlar Vadisi [Eleþtiri]
Ýlk Gece Birlikte Olmayacak Hatun Aranýyor [Eleþtiri]
Sevmedende Olur Diyorlar! [Eleþtiri]
Benim Kocam Ab"ye Karþý [Eleþtiri]
Reklamcýlar ve Topluma Ettikleri [Eleþtiri]


ESRA BAYKAL kimdir?

Arýza hallerin dýþa vurumu

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Altan,Murathan Mungan, Sait Faik, Alain De Paton


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ESRA BAYKAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.