..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Uygarlýk, gereksiz gereksinimlerin, sonsuz sayýda artmasýdýr -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Serdar ULUSOY




6 Mayýs 2010
Timsah Gözyaþlarý Meslek Olmuþ  
Serdar ULUSOY
Þimdi siz karar verin ve banada söleyin bakalým benim güzel ilçem Bayýndýr için yapýlan ilkler nelerdir? Ve bu ilk ne zaman yapýlmýþtýr ? Yapýlmadýysa neden yapýlmamýþtýr ? Yoksa sizin aðlamalarýnýza güvenen vatandaþtanmý ?yada ustasýndan aðlamasýný öðrenemeyen siz yöneticilerdenmi ? Yazýmýn baþýnda sölediðim gibi “ Duygusallýða baðlý olan bu aðlamalar bazen acý için olsada bazen büyük bir kandýrmacadan ibarettir” Bu kadar yaþananlara raðmen her þey güllük gülistanlýk gibi gösterilmesine ve bu kandýrmacadan oluþan aðlamalara ne kadar inanacaksýnýz ? Birilerinin yalandan aðlamasý benim anamý aðlatacaksa býrakýn aðlamayýn arkadaþ…!!!


:BJEB:
Nefes aldýðýmýz sürece, anýmýzý mutlu etmek için kurduðumuz hayallerin gerçekleþmesi, belkide ömrümüzün sonuna kadar gerçekleþmeyeceðini bilmemize raðmen saniyeler içersinde o hayallerin film þeridi gibi gözümüzün önünden kayýp gitmesini, bir bebeðin istediklerini söleyemediði zaman aðlamayý tercih etmesi durumundaki sulu gözyaþlarý , salya sümük bir hal almýþ vaziyeti ile bizim gibi hayalperestlerin arasýndaki fark bir tanesinin düþünüp hayalleriyle tebessüm etmesi, diðerinin isteklerini anlatmak için aðlamasý halinden ibarettir.
Doðru olan nedir? Sualine ise, düþünme yeteneðimiz olduðu varsayýlarak o aný yaþayarak aðlamadan hayal kurmak diyebiliriz.Aðlamayý sevmesekte zaman zaman aðlarýz.Anne sinden ayrý kalmýþ bir bebek gibi olmasada,deðiþik vaziyette bu aðlama iþlemi gerçekleþtirilir.Sevinç,keder,acý ve üzüntülerin sebep olmasýyla göz pýnarlarýmýz biz istemeden harekete geçerek elmacýk kemiðimizin üzerine býrakýr damlalarýný.Yüzümüzde oluþan hafif ýslaklýk bizi rahatsýz etmesede bazen farkýna bile varmadan elimiz gayri ihtiyari yüzümüzdeki ýslaklýðý siler.Etrafýmýzdaki insanlarýn ne yaptýklarýný görmez sadece o aný kendimizle yaþarýz.Aðlama sebebimizi yakýnýmýzdakilerle paylaþsak bile aðlamamýza engel olamayýz.
Duygusallýða baðlý olan bu aðlamalar bazen acý için olsada,bazende büyük bir kandýrmacadan ibarettir.Fiziki olarak bizleri aðlamak rahatlatsada etrafýmýzdakilerin üzülmelerine derin duygu ve düþüncelerin içerisine atýlma iþidir aðlama.Ýçin için aðlamak ise tümüyle kendi içersinde yaþamaktýr acýyý ,üzüntüyü,kederi ve elemi.Ýçi kan aðlamak,anasý aðlamak,için için aðlamak,hüngür hüngür aðlamak,yalan aðlamak gibi çeþitlendirebiliriz bu aðlamalarý.
Geçen sene bugün Belediye Baþkanlýðý’ný kazanýpta sevinçten aðlayanlarýn olduðu gibi,koltuðunu kaybedenlerde aðladý,siyasi arenada iddialý olan diðer siyasi partilerin fedakar insanlarýda aðladý.Ben hem sevinç hemde üzüntüyü yaþasamda aðlayanlarýn içersinde olmadým.Duygusal bir kiþiliðe sahip olmama raðmen aðlamama sebebimi kaybedilmiþ bir Belediye Baþkanlý’ðý olarak görmediðimden olsa gerek.Ýyi ve kötünün fark edileceði bir sonuç olarak deðerlendirdim.O tarihte sölediðim ve altýna halen imza atabileceðim bir baþka konuda þudur, bundan sonra yapýlacak Belediye Baþkanlýðý seçimlerinde Belediye Baþkanýmýz maalesef Bayýndýr’lý olmýyacaktýr.Bu konudaki yorumlarý sizlere býrakýyorum.
Bayýndýr olarak hep kolayý seçmemizden olsa gerek ki,sorumluluk altýna girmiþ bazýlarý maþalahki maþallah her dönem deðiþik deðiþik koltuklarda oturarak hala bu görevdeler.15 sene önce tahta sandalyede oturuyorlardý,þimdý deri sandalyede. Ne deðiþti deðiþen sadece bir sandalye.Oda kime yaradý o sandalyede oturana…!!! Ne vermiþler ilçemize ne kazandýrmýþlar?Yada nasýl bir proje ile aðlanmasý gereken yerde aðlamýþlar? Düþündürücü olsada milletin ve Bayýndýr menfaatlerinin önüne geçmiþ kendi menfaatleri. Onlar bir olanlarý sürekli iki yapmanýn derdinde olduklarýndan olsa gerek bu geliþememek,büyüyememek…!!!
Bayýndýr Ýlçesi olarak kurulduðu günden beri Ýktidar Partisinin egemenliðinde bir Belediye olma durumu sadece Anavatan Partisi’n den ayrýlarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçen Alaattin Çapuk’un Belediye Baþkanlýðý’nýn son çeyreði ve 1980-1981 yýllarý arasýnda Belediye Baþkaný olan Sadýk Eriþen zamanýnda yaþamamýþtýr.Toplasan toplasan üç senelik bir iktidar desteði olmayan süreçtir bu zamanda.Genel ve yerel baktýðýnda gözle görülür hiçbir þey yok, yada ben göremiyorum.Seçim yatýrýmý olsada Ýzmir Büyük Þehir Belediyesi’nin destekleriyle ilçemize yapýlmýþ hizmetleri kimse inkar edemez.Ve bunun bedelinide ilçe halký Aziz Kocaoðlu’na 14 bin oy vererek ödemiþtir.
2001 yýlýnda siyaset sahnesinde yerini alan ve 2002 senesinden beri iktidarda olan Ak Parti kurulduðu günden beri ilçemizdede teþkilatý mevcuttur.Ellerinden geldiði kadar bir þeyler yapma çabasý içerisinde olduklarýný düþünsekte,ilçemize bu kadar sene içersinde gözle görülür bir yatýrýmýn olmamasýda düþündürücü. Vatandaþýn aðlamalarý karþýlýðýnda bir lolýpop þekeri ile kandýrýlmýþ bir çocuktan farkýmýzýn olmadýðýda apaçýk ortadadýr.Bu sekiz yýllýk süreç içersinde þu hatýrlattýklarýmý anýmsayarak ne gibi ilkler yaþadýðýmýzý düþünelim.“Çiftçi ve emekliden vergi alýnmasý sözü verildi, "Borç yiðidin kamçýsýdýr" demekle borçlanmayý baþarý olarak gösterildi, Ýlk defa bir cami kiliseye çevrildi, Ýlk defa Türk askerinin baþýna ABD güçlerince çuval geçirildi,ilk defa daðdan inen teröristler davul,zurna ve halaylarla karþýlandý.Sekiz yýllýk AK Parti’nin ilkleri say say bitmez ve bu ilklerin sonuda gelmez.
Þimdi siz karar verin ve banada söleyin bakalým benim güzel ilçem Bayýndýr için yapýlan ilkler nelerdir? Ve bu ilk ne zaman yapýlmýþtýr ? Yapýlmadýysa neden yapýlmamýþtýr ? Yoksa sizin aðlamalarýnýza güvenen vatandaþtanmý ?yada ustasýndan aðlamasýný öðrenemeyen siz yöneticilerdenmi ? Yazýmýn baþýnda sölediðim gibi “ Duygusallýða baðlý olan bu aðlamalar bazen acý için olsada bazen büyük bir kandýrmacadan ibarettir” Bu kadar yaþananlara raðmen her þey güllük gülistanlýk gibi gösterilmesine ve bu kandýrmacadan oluþan aðlamalara ne kadar inanacaksýnýz ? Birilerinin yalandan aðlamasý benim anamý aðlatacaksa býrakýn aðlamayýn arkadaþ…!!!
Bayýndýr fýsýltý gazetelerinde vatandaþýmýn aðzýndan düþmeyen ve benimde aðlamama sebep olan birkaç konuya deðinmek istiyorum.Bazý saygýdeðer aðabeylerimizin kendilerine vatandaþýn verdiði makamý beðenmeyerek sponsorlarýnýn evrak takipçiliðini yaptýklarýna,yine bazý saygýdeðer büyüklerimizin mevki ve makamýn en güzel yerinde olmalarýna raðmen aylýk 100,150,200 lira gibi bir ücret karþýlýðýnda muhtarlarýn gelir gider defterlerini tuttuklarýna,heleki bazýlarýnýn isimlerinin bile deðiþerek “Ufakçýya” çýktýðýný,bana gazetecilik dersi vermeyen kalkanlarýn nerden?nasýl? ve ne þartlarda Ýlçemize geldiklerini duyunca aðlamamak elde deðil.Ben bunlara aðlýyorum ya siz nelere aðlýyorsunuz? En derin saygý ve sevgilerimle hoþçakalýn.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ballý,nallý,güllü Þimdide Ak - Kurtlar Türedi
Gözü ve Kulaðý Kirada Olmayan Baþým
Hayýrlý Ýþlerde Yarýþalým,ayrýk Otu Olmayalým
Yüzünüzün Akýyla Haklandýnýzmý?
Hesabý Olanlara Selam Olsun
Sabun Leventeden,para Avantadan
Vesselam
Al Gülüm, Ver Gülüm...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Delikanlýmýsýn..? , Kývýrcýkmý..?
Referanduma Dirisi Yetmez,ölüsünüde Kaldýrýn
Aldattýnýz, Kandýrdýnýz, Parçalýyorsunuz. Sýradaki Ne Hemþerim?
Yuxexesle Conushmayn Yüxexesle Conusmayn (Yükses Ses ile Konuþmayýn)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sonumsun,bensin,canýmdan Ötesin [Deneme]
Dündar Taþer'in Büyük Türkiyesi [Deneme]
Bayýndýr Ýl Olmuþ Haberimiz Yok! [Deneme]
"Sultan - Üþ Þuara" (Þairlerin Sultaný) Necip Fazýl Kýsakürek [Deneme]
Benim Sýrrým [Deneme]
Baþbuðum Demek Yürek Ýster [Deneme]


Serdar ULUSOY kimdir?

Kolay olmadý bu yaþa gelmek, saniyeler dakikalar boþa geçti ömürden gitti gibi görünsede;bu yaþa gelmenin bedelini alnýmdaki kýrýþýklýklarla ödediðimi düþünüyorum. Ýnsan olmamýzýn getirdiði özellikten olsa gerek kimi zaman boþluklara düþüp hatalar yapýldýðý gibi benimde hatalarým olmuþtur. Bu hatalarýmý miras kabul etmediðim gibi savunmadým hatta savunmayýda düþünmedim. Bunlarý kötü hayat tecrübeleri olarak hayatýma yön vermede yeterince kullandým yada kullanamadým bu ayrý bir mesele lakin yaþamýmda kaderimi deðiþtirmiþ bazý hadiseler yüzünden de olumsuzluklara kapýlýp hayata küsmedim, depresyona girmedim sürekli yarýnlarýn daha güzel olabileceðini hayal ederek daha mutlu daha güzel günleri yaþamanýn benim hayatýma nelerin yön vereceðini sürekli düþünerek bu yaþýma geldim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serdar ULUSOY, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.