..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deðiþim dýþýnda hiçbir þey sürekli deðildir. -Heraklitos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Hilal Akdemir




4 Kasým 2010
Fedakarlýk...  
Hilal Akdemir
Eminönü vapur iskelesinin önünde, öðle saatleri miydi bilmem. 1-2 gün önce sanýrým: O bana baktý, anladým; ben de ona baktým, korkularýný sileyim diye. Doðru mu yaptým, yanlýþ mý; bilemiyorum. Ama ona bir bedel ödenecekse sonunda, baþýndan en büyük riski almasýný öðrettim.


:ACCD:
—Bulutlara baksana ne kadar güzeller! Sanki pamuk gibi böyle atlasan üstüne… Atlasan sanki gömülüvereceksin içlerine! Atlamaktan korkmasam, pamuk olduklarýna yürekten inansam keþke…
—Bulut mu ne bulutu arkadaþ görmüyorsun deðil mi? Hiç görmedin de zaten. Benim yüreðim yanýyor burada, sen bana kalmýþ bulutlardan bahsediyorsun. Beni nasýl anlayabilirsin ki zaten? Tamam, boþ ver ben böyle iyiyim.
Adýmlarýný sýklaþtýrdý. O kadar hýzlý yürüyordu ki baðýrmak zorunda kaldým ona.
—Kimse kimseyi anlayamaz ki! Sen de beni anlamadýn! Neden bulutlardan bahsettiðimi anlayamadýn!
Durdu. Arkasýna döndü ve gülümsedi. Yanýna gittim koþarak. Ona sýkýca sarýldým. Þimdi anlýyorduk birbirimizi; sözcükler yetersiz kalýnca bazen vücut dili devreye girmeliydi. Sarýldýk; anlaþtýk.
—Biliyorum. Korktuðum için iliþkimin bittiðini biliyorum. Ve onun doðru insan olduðuna yürekten inanmadýðým için bu iliþkiyi kurtaracak bir þey yapmadýðýmý biliyorum. Sen haklýsýn arkadaþ. Atlamaktan korkmasaydým, yürekten inansaydým keþke. Sen beni hep anladýn arkadaþ ben de seni anladým, anlayabildiðimce. Ama þüphelerim vardý hep. Bu yüzden yine yapmamam gerekeni yaptým; sana kýzdým; bitirdim!
Aðlayarak konuþtuðu için yarýsýný anlayamamýþtým. Ama ne önemi vardý; belli ki piþmandý. Her zaman ki gibi piþmandý. Aslýnda bir önemi olduðundan þüpheliyim; doðru olsa da olmasa da inanmak lazýmdý belki. Umursamadan yaþamak mý denirdi buna? Bilemiyorum.
—Korkma artýk. Korkman gerektiðinde ben sana söylerim.
Güldü. Bu aramýzdaki bir þakaydý. Moralimiz bozulduðunda birbirimize böyle söylerdik. Böylece güvende hissederdik kendimizi. Ýnsanlar böyle iþte; kandýrýyorlar kendilerini sürekli. Belki inanarak, belki inanmayarak… Ama sonuç ayný: Kandýrýlmak; kendin tarafýndan... Onu kandýrmak istedim; kendisine deðil de bana kýzsýn diye.
—Hadi gel, bulutlara gidelim!
—Olur, bana korkmam gerekirse söyle tamam mý?
—Merak etme. Hiç gerekmeyecek.
Onlar barýþtý, iliþkileri düzene girdi. Belki de iyi yapmýþtým onu kandýrmakla. Onu inandýrdým, onun korkularýný sildim. Sonuç olarak yine üzülecek ama en azýndan aklýnýn bir köþesinde ‘Acaba bulutlar pamuk olabilir mi?’ diye bir soru olmayacak. Bulutlarýn sadece bir arada duran anlamsýz su damlacýklarý ve ya su kristalleri olduðunu öðrenecek. Atlayacak! Ama 3. kattan atlamaktansa, en yukarýdan atlayacak çünkü sonunda alacaðý hasar, ayný olacak. Ne fark eder ki en azýndan öðrenmiþ olacak. Ve kendine deðil, bana kýzacak; onu kandýran bendim çünkü ama insan baþkalarýný daha kolay affediyor. Kendini ise bir ömür affedemiyorsun ve ben sýrf bu yüzden kendimi asla affedemeyeceðim. Arkadaþým için bulutlarý keþfettim. Ama umuyorum ki onlar, gerçekten de pamuklardýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bazen
Belki Biraz Kiþisel
Öylesine Bir Ben
Bir Gidiþi Ýzlemek...
Senin Bende Tarifin
Beni Yeniden Öldür...
Olur Ya...
Kanatsýz Bir Kuþ Gibi...
Altýn Saçlý Kýz
Lezyon

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zamanda Dondurdum Seni [Þiir]
En Sevdiðim Film... [Þiir]
Seni Çok Seviyorum; Kendime Ýtiraf Edemeyecek Kadar [Þiir]
Ama Özgürce... =) ) [Þiir]
Tanrý'm [Þiir]
Hey, Sen! [Þiir]


Hilal Akdemir kimdir?

gerçekçi olmak istediðim açýk ama nedense hep hayallerle yaþýyorum. hayalini kurduðum birçok þeyi gerçekleþtiremediðim için yazmayý tercih ettim. ve bazende geçekteleþtirdiðim þeyleri hayalleþtirip yazdým. aslýnda ben bundan ibaretim týpký sizler gibi hem hayallerden hem de gerçeklerden oluþuyorum. tek korkum hayallerimin gerçekliðine inanýp, kaybolmak. . .

Etkilendiði Yazarlar:
annem


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hilal Akdemir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.