Bir Adam Arayan Diogenes (Sinoplu) Kimdir?
-Bilgenin kendisini istek ve duygulardan uzak tutması gerektiğini ve ihtiyaçlarını en aza indirmesi gerektiğini,savunur.
-Bilgenin kendisini istek ve duygulardan uzak tutması gerektiğini ve ihtiyaçlarını en aza indirmesi gerektiğini,savunur.
Törelere İsyan Eden Adam Nazım-7 (Nazım Hikmet'e dair kırk başlık)
Bir sabah erkenden olanlar olmuş. Küçük Kara Balık, annesini uyandırıp şöyle demiş: Anneciğim, burada daha fazla kalamam, gitmeliyim!
Törelere İsyan Eden Adam Nazım-3 (Nazım Hikmet’e dair kırk başlık)
Uzun zamandır inceleme ve araştırma yazıları yazmaktayım.Bazılarını bir kaç sitede yayımlamıştım. Ancak dağınıklıktan kurtulmak ve tek bir sitede kalıca olmak için,bir arkadaşım tavsiyesi ile İz Edebiyat yazmaya karar verdim.
Bu yazımda bir Şairin binmeyen yönlerini ve Asırlara meydan okuyan yaşam felsefesini bulacaksınız.
Bu yazı
1970 yılında Kozaklı’ nın İmran köyünde doğdum. Tüm köy çocukları gibi 1979 kadar köyümde yaşadım ve okula gittim.1979 da ilkokul dördüncü sınıftan okulu bırakıp, İsviçre de yaşamakta olan babamın yanına yerleştim.
Pia, Attila İlhan'ın şiirinde bir meçhulün adıdır.
Şair bir şehre geldiği vakit, Pia başka bir şehre gider hep...
Z. Nesrin İnankul, uzun zamandan beri tanıdığım bir edebiyat ve şiir dostudur. Hem de çok iyi bir şair. Geçmişte kendisiyle şiir konusunda düşünce alışverişinde bulunurduk. Bu konuda düşüncelerimiz tam olarak uyuşmasa da, varmak istediğimiz hedef şiirin en güzelini yazmaya yönelikti.
UMUT İSTASYONU kitabı Mehmet Kızılay adlı yazarın kitabıdır... Günümüz insanının iç dünyasını daha iyi anlamak , edebi ve bilimsel gereksinimlerini tanımak için yeni yazarları okumak gerektiği kanısındayım.Bu bakımdan yeni yazarların kitap tanıtımları dikkate alınmalıdır...UMUT İSTASYONU ŞİFRELİ DUYGULARIN VE AYNI ZAMANDA AŞİKAR SÖYLEVLERİN KİTABIDIR...
Orhan Kemal, 1914'de zengin ve entellektüel bir ailenin çocuğu olarak doğmuş. Rahat aile ortamı, babasının siyasal nedenlerle sürgüne gitmesiyle bozulmuş. Çocuk yaşta babasıyla birlikte sürgünü yaşamış, ekmek kavgasına girişmiş.
Edebiyatımızın çınarlarından biri olan Rıfat Ilgaz’ın yaşam öyküsü çok çetindir; sürgünler, hapislikler ve zorluklarla dolu bir roman gibi. Tıpkı 1944’lerin İstanbul’unu anlattığı, “Karartma Geceleri” adlı romanı gibi…
Asırlar boyunca avcıların en büyük tutkularından birisi olan "geyik" önemli bir unsur olarak anlatılarda yerini almıştır. Ziya Gökalp'in Alageyik (1913) manzumesi ile masallaşan "alageyik," Yaşar Kemal'in Alageyik (1967) romanında efsaneleşerek bir av tutkusuna dönüşmüş ve " Necati Cumalı’nın Yaralı Geyik (1981) oyununda sahneye aktarılarak dramlaşmıştır. Yaşar Kemal'in kaleminde,