..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Uygarlýk, gereksiz gereksinimlerin, sonsuz sayýda artmasýdýr -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplumbilim
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumbilim
181 
 Medya Kaçýncý Kuvvet?  (Fuat Türker)

Bugün hýzla yaygýnlaþan ahlaki dejenerasyonun en önemli nedeni dinsizliðin oluþturduðu kendini baþýboþ ve sorumsuz zannetme görüþüdür. Materyalizmin ve dinsizliðin en büyük silahý olan evrim teorisinin bilimsel bir gerçekmiþ gibi zorla benimsetilmeye çalýþýldýðý, bencil, maddiyatçý karakterlerin ön planda olduðu senaryolar yaygýnlaþarak, milyonlarca insanýn izlediði filmlere dönüþtürülür.
182 
 Biz Neden Anlayýþsýz Olalým Ki? - 1 -  (Emine Piþiren)

“Sýnýfýmýzda Afrikalý bir zenci arkadaþýmýz vardý. Ona sormuþtuk. Hiç insan eti yediniz mi, diye. Bize anneannesinin baþparmaðýný yediðini söyledi. Ýðrenerek sorduk. Neden yediniz, týp okuyor ve aydýn bir insansýn sen? Diye sorduðumuzda, bize ilginç bir yanýt vermiþti. Bu kendi kültür fanuslarýnda atadan beri gelen inançlarýymýþ. Eðer ölen bir yakýnýnýn, herhangi bir organýný yerlerse, onun ruhunu bedeninde taþýyacak, onla bütünleþecekmiþ. Çünkü bu ona duyduðu saygýyý/ deðeri gösteriyormuþ Bir nevi dinsel ibadetleriymiþ. Töreleri bunu emrediyormuþ.”
183 
 Erkek egemen toplum, geliþen yeni trend ve BBG'sel  (Birkan ASKAN)

Sakin sakin oturduklarý barda birden kavga çýkarýyorlar. Devamlý siyah giyiniyor, bazen silah taþýyorlar. Agresifler; kendilerine asýlan kadýnlara bile kötü davranabiliyorlar.
184 
 Atatürk'ün Öngörüsü  (Fuat Türker)

Dünyada acýlarýn, katliamlarýn ve çilelerin son bulmasý, Türk - Ýslam coðrafyasýndaki kargaþa, karmaþa ve anarþinin ortadan kalkmasý, yoksulluðun son bulmasý, huzur ve güven içinde bir uygarlýk için Türk Ýslam Birliði’nin kurulmasý çok önemlidir. Bu, M. Kemal Atatürk’ün de öngörüsüdür:
185 
 Ýçselliðimde Yol Alýrken Düþündüklerim.  (Mustafa CÝLASUN)

Bir hayat ki hak tanýnmýþ, fýrsat verilmiþ, nasip edilmiþ, evvel ve ahir öncelenmiþ, Haktan ve þeytandan olanlar belirlenmiþ, elçiler gönderilmiþ.
186 
 Zulme Uðramýþ Ýnsanlar Görmeyeceðimiz Günler Ütopya Deðil  (Fuat Türker)

Suçsuz bir insaný öldürmenin tüm insanlýðý öldürmek gibi olduðunu bildiren, en yakýnlarýnýn hatta kendisinin zararýna olacak da olsa adaleti emreden, kendi ihtiyacý da olsa ihtiyacý olana vermeyi tavsiye eden bir din, çok açýktýr ki insan iliþkilerinde kýstas alýndýðýnda huzur dolu bir toplum ve dünya oluþacaktýr.
187 
 Kadýn ve Güçe Olan Tutkusu  (Sinan Yýldýrým)

Kadýn güçsüz olasada en büyük güçlerin tek yöneticisidir.
188 
 Kötülüðün Önderleri  (Fuat Türker)

Bu kiþiler zenginliklerinin yaný sýra toplumun sosyal yapýsýnda da söz sahibidirler ve sahip olduklarý bu dünyevi deðerler sayesinde gücü ellerinde bulundururlar. Ayrýca yazýlý ve görsel medya gibi bazý önemli organlar da ellerindedir ve sahip olduklarý fikirleri, Kuran ahlakýndan uzak yaþam tarzýný ve kendi hayata bakýþ açýlarýný topluma kolayca kabul ettirebilirler.
189 
 Bir Kamyon Dolusu Güzel Ýnsanýn Öyküsü ve Canikte Olup Bitenler  (kemal düz)

ilk yedi yaþým aybastý’da geçti. orada doðdum, orada açtým gözlerimi sonsuz gökyüzüne. bulutlarý, ýrmaðý, aðaçlarý fark ettim. aðladým, güldüm, beþiðinde rüzgarýyla sallandým, topraðý ile belendim. yaðmuruyla yýkandým.
190 
 Çocukluðumda Kendimi Bruce Lee Sanýrdým.  (Anýl)

Çocukluðumda kendimi Bruce Lee sanýrdým. Bahçedeki aðaç, çiçek, böcek, enik, encik ne varsa giriþir gücümün

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 




son eklenenler
Devletler Nasýl Ölür?
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Toplumbilim
C/esaret
Aziz Dolu
Ýnceleme > Toplumbilim
Hýrsýz
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Toplumbilim

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.