..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Damlacýklar 3
Tayyibe Atay
Þiir > Bireysel

31 zamandan sýyýrdýðým hayat gökgürültüsü talaþ... hamamböcekleri eðleþir içinde..... 32 sevgilim! .. þimdi ben Sünnet gölünün sünnetli balýðýný yemiþ tok bir kadýným! ne diye sofralar açarsýn ki önüme! .. :))) 33 diþ izi kaldý tenimde sonbahar rüzgarýnýn... 34 öldü gitti ölüsü ile seviþen pört gözlü çekirge.... 35 bütün orman yumurta aðacý paskalya bayramý yapýyor kuþlar... 36 sevgilim! kýya

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
321 
 Anne ve Çocuk Arasýndaki Yaþam Köprüsü  (Fuat Türker)

Anne ve çocuðu arasýndaki ilk yaþam köprüsü plesentadýr; anne bebeðini bu yolla besler. Doðduktan sonra da sütüyle onu doyurur. Anne, çocuðunu bedensel yönden beslediði gibi, ruhsal açýdan eðitmekle de yükümlüdür. Eðitimde ilk aþama ailedir ancak bu süreçte çocuk babadan çok annesiyle bir aradadýr. Bu nedenle çocuðun ilk öðretmeni annesidir.
322 
 Ýman Derin Düþünmek Üzerine Kuruludur  (Fuat Türker)

Derin düþünmenin insana zarar vereceði yönünde yaygýn bir inanýþ vardýr. Öyle ki, insanlar birbirlerini “fazla düþünme delirirsin”, “fazla derine dalma boðulursun” gibi sözlerle uyarýrlar. Oysa düþünmek, Kuran’da çok fazla sayýda ayetle emredilen bir ibadettir.
323 
 Bugün Nefsin Hesap Sorucu Olarak Yeter  (Fuat Türker)

Ýnanan insanlarla inkarcýlar arasýndaki en önemli farklardan biri burada ortaya çýkar. Müminlerin aksine inkarcýlar içlerindeki bu kötülüðe teslim olur, nefislerini örter ve tutkularýnýn tutsaðý olurlar. Yaþamlarýný nefislerinin telkinlerine göre düzenleyen kiþiler, adeta içgüdüsel bir yaþam sürerler.
324 
 Gözler Deðil Sinelerdeki Kalpler Körelir  (Fuat Türker)

Bir saat sonra kalbimizin mühürleneceði söylense, panik halinde dua ederiz. O halde Allah’ýn sonsuz merhametiyle yaptýðý hatýrlatmalardan, çevremizdeki inanan insanlarýn uyarýlarýndan ders çýkarmamýz gerektiðini gözardý etmeyelim.
325 
 Ýftiranýn Büyüðünün Karþýlýðý Büyük Azaptýr  (Fuat Türker)

Ýftira atýlan Müslümanýn ise sabýr göstermesi, onun güçlü ve yüksek ahlakýnýn göstergesidir. Aleyhinde dedikodu olduðunda Müslümanýn makamý yükselir; iftira onu deðerli kýlar.
326 
 "Senden Geriye Kalan Senin Sayýlmaz"  (Fuat Türker)

Toplumda inanan insanlar için deðerlendirme ölçüsü takva iken, din dýþý yaþayan kesimler için kýstas paradýr. Kýstas çarpýk olunca kuþkusuz görüþler de çarpýk mantýða dayanýr. Örneðin kiþi, ahlak dýþý yaþama sahip olan basit biri de olsa "saygýn"dýr.
327 
 Yaþama Kur'an Penceresinden Bakmak  (Fuat Türker)

Kur’an’ýn bize bildirdiði din ile bugün toplumda yaþanan din karþýlaþtýrýldýðýnda aradaki büyük farký görmemek imkansýzdýr. Kur’an’ýn tarif ettiði Allah’ýn hak dini, toplumun yaþadýðý din ise þeytanî sistemin kendi ürettiði batýl dindir. Toplumdaki bu sapkýn dinin ölçülerini ve bu dini yaþayan insan karakterlerini inceleyelim:
328 
 Kararlýlýk  (Fuat Türker)

Kararlýlýk, amaca ulaþmak için engel ve zorluklarý aþmak, azimle çaba harcayýp, yapýlmasý gerekenleri tam olarak yerine getirmektir. Bu anlamda kararlýlýk, müminlerin yaþamlarý süresince ihtiyaç duyduklarý ve kendilerine Allah’ýn hoþnutluðunu kazandýracak olan üstün bir ahlak özelliðidir.
329 
 Oruç Kuyusunda Sabret Ki…  (Fuat Türker)

Ramazan sadece nefsin deðil tüm organlarýn terbiye edildiði aydýr. Arýnma ayýdýr. Vererek bereketlenme ayýdýr. Gelirinin ‘ihtiyaçtan artakalaný’ ne kadarsa içinde bir burkuntu duymadan ihtiyaç sahiplerine veren mümin, bunu da Allah’a yakýnlaþmak için yapar. Vicdanýný kullanarak samimiyetle yapýlan infak, Rabb’imiz Katýnda gerçekten bir yakýnlaþma vesilesidir.
330 
 Ýmtihandaki Önemli Sýrlar  (Fuat Türker)

Ancak imtihandaki sýrlarý tam olarak kavrayamayan kiþilerin sýklýkla sorduklarý bir soru vardýr. “Allah neden kullarý için zorluklar yaratýr?.. Eðer Allah her þeye gücü yeten ise arzu ettiði takdirde bunu önleyebilmesi gerekir.
331 
 Kur'an Sesleniyor: "Ne Az Þükrediyorsunuz?"  (Fuat Türker)

Her konuda þükrümüzü yalnýzca Allah’a yöneltelim. Ýçtiðimiz su için bile þükür içinde olalým. Allah, yaþam kaynaðýmýz olan suyu, tadý ve içimi hoþ, kokusuz, herkesin damak tadýna uygun yaratmýþtýr. Her insan suyu severek içer; “suyu sevmem” diyen insana rastlayamayýz.
332 
 Ýsyana ve Þirke Sürükleyen Þarký Sözleri  (Altuð Öztürk)

Allah’ý seven ve O’ndan korkan müminler, her koþulda kadere tam olarak teslim olurlar. Dünyada yaþadýklarý her zorluðun karþýlýðýný ahirette alacaklarýný umarak en güzel ahlaký göstermeye çalýþýrlar. Ve bunda kararlý davranarak asla isyan etmezler.
333 
 Þeytanýn Bir Telkini; Kýskançlýk  (Fuat Türker)

Duygusal kiþinin ise aklý flulaþýr, doðru kararlar alamaz. Kýskançlýk, bencillik ya da büyüklenme gibi nefsani diðer duygular yaþayan insanlar, Allah’ýn dosdoðru yolunda yürümek yerine, þeytanýn tali yollarýna saparlar.
334 
 Sýkýntýlarýn Gerçek Çözümü  (Fuat Türker)

Dünyada yaþanan sýkýntýlarýn asýl kaynaðý Allah’tan ve Kur’an’dan uzaklaþýlmasýdýr. Oysa insanlar Kur’an’a göre yaþam sürdüklerinde mutlu olacaklardýr. Ve en önemlisi, Allah dünyanýn mutluluðunu hak kitaba uyulup uyulmamasý üzerine baðlamýþtýr.
335 
 Gerçek Dost  (Fuat Türker)

Gerçek dost samimidir; içiyle dýþý birdir, kalbinde ne hissediyorsa dilindeki de aynýdýr. Dürüst, açýk ve nettir; düþüncelerini hiç saklamadan, kendisini olduðundan farklý göstermeye çalýþmadan gerçek karakterini açýkça ortaya koyar. Kuran ahlakýna göre insan samimiyeti derecesinde deðerlidir, samimi olduðu için o kiþiye güvenilir ve sevgi duyulur.
336 
 Kur'an Neden Deðiþtirilemez?  (Fuat Türker)

Allah her þeyi kusursuz yaratmaz; eksiklikler yaratmasýnda özel bir hikmet vardýr. Tevrat ve Ýncil’in tahrif edilmesi de Allah’ýn dilemesiyle geliþmiþ bir olaydýr. Bir hikmet üzere, özel bir imtihaný gereði bu durum yaratýlmýþtýr.
337 
 Sabýr  (Altuð Öztürk)

Sabýr, sadece zorluklar karþýsýnda deðil, hayatýn her anýnda yaþanmasý gereken güzel bir ahlak özelliðidir. Sabýr; ‘ Rabbin için sabret.’ (Müddessir Suresi,7) ayetinden de anlaþýlacaðý gibi yalnýzca Allah rýzasý içindir.
338 
 Ölüme Dek Süren Tutku  (Fuat Türker)

Yüce Allah’ýn sonsuz kudretinin bilincinde, mallarýný sýrtlarýna yüklenmeyip binek olarak kullanan insanlar kurtuluþ yollarýna doðru yol alýrlar. Ve Allah’ýn dilemesiyle binekleri onlarý Rabb’lerinin hoþnutluðuna, rahmetine ve cennetine ulaþtýrýr…
339 
 Ölüm Sizi Bulur  (Fuat Türker)

Yaþamlarý boyunca baðlandýklarý, peþinden koþtuklarý ve asla kaybolmayacaðýný zannettikleri her þeyin birer birer yok olduðunu gördüklerinde yýkýma uðrarlar. Þimdi artýk dünyadaki azgýnlýk ve enaniyetlerinden eser yoktur; baþlar öne eðilmiþtir:
340 
 Ramazan ve Sýnýrlar  (Metin Alkan)

Gül kokulu bir ay içinde herþeyimiz gül olmalý sünnetlere de daha bir fazla riayet etmeliyiz.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.