..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dilerim, tüm yaþamýnýz boyunca yaþarsýnýz. -Swift
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Unutulamayan Dönemler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çimen
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bittim de yeþerdim kaç kere umursamadan insanlarýn kirli pis ayak izlerini...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler
61 
 Bir Yýl Daha Bitiyor...  (Burcu)

Evet. Bir yýl daha bitiyor. Getirileri ve bir o kadar biz den götürdükleriyle bir yýl'a veda ederken diðer yeni yýl yeni doðumlara gebe bize geliyor. Kim bilir gelirken belki bin bir sýkýntý, bin bir acý buna tezat bin bir güzellik, aþk vs... getiriyor.
62 
 Terör, Kaddafi, Van Depremi ve Ardýndaki Vahþet Üzerine  (Canip Doðutürk)

Bana diktatörlüðün olmadýðý bir yer gösterin. Ýnsaný insanlýktan çýkaran, terörist yapan bu düzenin sorgulanmasý, yargýlanmasý, sonlandýrýlmasý ve yeni bir dünya düzeninin kurulmasý umuduyla…
63 
 Benden Selam Söyleyin Deðirmenderesi'ne  (kemal düz)

....adým benon iki inci adým tofik, ben oradan çýktýðýma 63 yýl oldu. 77 yaþýmdayým. þimdi ise ermenistanda yaþýyorum, ben okula heç gidemedim. ben benden öðrenmiþim biraz okuyup yazmayý, yazilarým eyi deyilsede gusuruma bakmayasýnýz....
64 
 Mihrap Altýntaþ Kasedi Baþa Sardýr  (MÝHRAP ALTINTAÞ)

BAYRAM Bayramlar ilk önce çocuklara gelirdi. Heyecanýyla, saflýðýyla, güzelliðiyle tüm merakýyla. Onlardan anlardýnýz bayramýn önemini, tadýný, ruhunu. Küçükler ve annelerinin gözünde bir türlü büyümeyen küçükler de dâhil.
65 
 Sensiz Olmaz...  (Mavi Sayfa / Uður KÖROÐLU)

.
66 
 Terör Üzerine  (Canip Doðutürk)

Ýnsan: korkak, cesur, kahraman, savaþçý ama düþman ama dost, sevgi ve nefretin çatýþmalý macerasýnýn baþ aktörü… Ýnsan-insan çeliþkisi ve insan-doða çeliþkisi: insanýn insanla savaþýmý ve insanýn doðayla rekabeti: tarihin döngüsü bu sonsuz ikilemin devinimleriyle doludur.
67 
 Ali Ekberçiçek  (Cafer ÞAHÝN)

Türkiye'de yediden yetmiþe herkesin tanýyýp sevdiði Türk Halk Müziðinin Ulvi çýnarý Ali EKBERÇÝÇEK Ustanýn bize býraktýðý ölümsüz eserlerini her daim yad etmeyi boynumun borcu olarak telakki ettiðim için Ona minnet ve þükranlarýmý sunmayý amaçladýðým ve kýsa bir anlatýmla da olsa Onun emsalsiz kiþiliðini ve muazzam sanatýný anlatmaya çalýþtýðým bir deneme yazým
68 
 Adresi Belli Olmayan Mektuplar (11) (Çocukluðumdan... )  (Rüya Bayram )

Kim zaman zaman çocukluðuna dönmek istemez ki.. Hele ki aný biriktirmeyi sevenler.. Hele ki içindeki küçük çocuðu hep bir yerlerde saklayanlar.. Hele ki bazen büyük olmaktan sýkýlanlar.. Bu mektup da tam oradan yola çýktý..
69 
 Mihrap Altýntaþ Kasedi Baþa Sardýr  (MÝHRAP ALTINTAÞ)

BAYRAM Bayramlar ilk önce çocuklara gelirdi. Heyecanýyla, saflýðýyla, güzelliðiyle tüm merakýyla. Onlardan anlardýnýz bayramýn önemini, tadýný, ruhunu. Küçükler ve annelerinin gözünde bir türlü büyümeyen küçükler de dâhil.
70 
 Hoþgeldin Yavrum  (ARZU MUMCU)

1 yýldýr acýlarýmý dindirip, beni hayata baðladýðýn için, karþýlýksýz sevgin için teþekkürler miniðim..
71 
 Ben Çanakkale’yim  (Cemil Buðra BULUT)

Uyanýn, bugün 18 Mart, 18 Mart’a uyanýn. Zafere uyanýn, Türk’ün benliðini kanýtladýðý gündür bugün.
72 
 Kasabama Mektup  (Rasim KOCABAÞ)

Geçenlerde emekli bir doktor amcamýz anlatmýþtý. Doðuya mecburi hizmete atandýðý günlerde bir mezraya hasta bakmaya gitmiþ. Akþam yemek ikram edip misafir etmiþler karlý havada. Saat 12’leri geçmesine raðmen ev halkýnýn yatmadýðýný görünce, ‘Siz kaçta yatýyorsunuz ?’ diye sormuþ. Evin yaþlý ninesi ‘Gece ikide buradan tiren geçer. Nadiren de olsa yolcu iner. Bizim evden baþka da göreceði ýþýk yoktur. Eðer inen olursa,ýþýðýmýzý görür,gelir,biz de onu sabaha kadar misafir ederiz. O yüzden kýþ geceleri ikiye kadar yatmayýz.’ demiþ.Donduran soðuklar bile,sýcacýk incelikler serpermiþ insanlarýn kalplerine.
73 
 Sivas Vahþeti Üzerine  (Canip Doðutürk)

‎Bir toplum gericiliðin karanlýk bataklýðýna bir kez batarsa, bir daha kolaylýkla o karanlýk bataktan çýkamaz ve her gün kendinden farklý düþünen aydýnlarýný katlederek daha da bataklýða saplanýr.. Burada bu karanlýðý savunan güruhun bey...nini bozan neydi? Asýl sorgulanmasý gereken anlayýþ bu iken; birkaç çaresiz insaný tutuklayýp sorgulamak, ayrýca insanlýða karþý iþlenen bir ayýp ve ayrý bir suç! Çünkü kendine hakaret edildiðini düþünen o birkaç insan yerine asýl suçlu bu hoþgörüsüzlüðü ve yalnýzlýðý o insanlara dayatan sistemdedir.
74 
 Benden Seni Çaldýn  (BURCU ÝNCESU)

Tek bir yýldýz dahi þavkýmýyor karanlýðýnda gecelerimin.Hafýzalarýn duldasýz zulasýnda, ýlgýn kokuþlu günler biriktiriyorum bir gün dönersin umuduyla.Samimiyetsiz tebessümler dudaklarýmda intihar ederken, derin bir acý, içten bir özleyiþ ve sýð düþünc
75 
 Lut Gölü'ün Fenomeni  (Tarýk TORUN)

Dünyanýn en eski yerleþim birimlerinden olan bu bölgedeki Sodom ve Gomore Þehirlerinin kalýntýlarý ile Kumran Maðaralarý yazmalarý(Lut Gölü Yazmalarý) esrarýný korumaktadýr. Dünyanýn bu deniz seviyesinden alçak alaný tarihi geçmiþindeki nice sevap ve günahlarýyla ayakta olup yaþamaða devam etmektedir. Ýsrail’in sanayi artýklarý ve küresel ýsýnmayla aþýrý buharlaþan göl fiziki olarak can çekiþmektedir. Dün azgýn topluklarý ilahi dengeye uymadýklarý için ilahi kaynaklarda belirtilen cezaya çarpýlmýþlardýr. Bu günün modern geçinen sapkýnlarý da ne yazýk ki Ortadoðu’nun bu coðrafyasýnda huzurdan uzak gölün fiziki olarak git gide ölümüne sebep olacaktýrlar. Kanýmca ilahi dengeye uymayan toplumlara verilebilecek en güzel ceza bu olsa gerek, göl de bizden çok sonraki tarihlerde de esrarýný koruyacaktýr.
76 
 Sessizliðin Feryadý  (Yaþar ÇETÝNKAYA)

"Baðrý can dolu bir yarýmadada kimsenin bilmediði bir vadideyim. Sessizlik gökleri inletiyor. Cýrcýr böcekleri ve türünü bilmediðim onlarca kuþun anlayamadýðým canhýraþ feryatlarý sayesinde nefes alýþýmý duyamýyorum sadece..."
77 
  bir Çanakkale Hikayesi  (Hakan Yozcu)

Çanakkale askeri sadece kendini düþünmüyordu. Kendini koruduðu kadar düþman askerini de koruyordu. Yaralý düþman askerini, kurtulmasý için saatlerce kucaðýnda taþýyan askerimizin yaptýðýný bütün dünya biliyor… Buna benzer o kadar çok hikâyeler var ki Çanakkale Savaþý’nda… Bir araþtýrmacý yazar bunlarý yazmaya kalksa ciltlerce kitap tutar… Ýþte, dün bu hikayelerden birini de Pamukkale Üniversitesi Öðretim Görevlilerinden Doç Dr Yusuf Ziya Bildirici’nin hesabýnda güzel bir Çanakkale Hikayesi okudum. Sayýn Bildirici ile de görüþmem üzere bu hikâyeyi sizlerle paylaþmak istedim.
78 
 Assos kýyýlarýnda iki melek  (Birkan ASKAN)

‘Gözlerim Assos benim..’..Bulutlara uzatýyorum ellerimi../Ufukta incelen çizgiyle../ Lesbos (Midilli) geceden yazýlan þiirini okuyor gökyüzüne../Güneþ parýltýsýnda seviþiyor deniz../
79 
 Issýz Günler  (BÝLGEPERÝ)

Bir yarým býrakýlmýþlýklar vardý. Bugün çoktan beri yazmadýðýmý düþünerek hayýflandým. Oysa ki þarkýda ki gibi ne güzel baþlamýþtý hikaye...
80 
 Yine Gel...  (Özlem Özcan)

Ben bol þekerli bir Türk kahvesi yaparým sesinde köpüklenen. Mutfak camýndan gelip geçenleri seyrederken, telvemizde geçmiþe rastlarýz bakarsýn. Alýnmam gülüp geçersen…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
"Bu Dünya Ýþi Oyundur Oyun"
Yûþa Irmak
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Erdemlik
Alp Þahin
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Uçuyoruz
Alp Þahin
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Çýlbýr (Yoðurtlu Yumurta)
Yûþa Irmak
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Hakk ve Hak
Alp Þahin
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Susturulan Nesil
Aysel AKSÜMER
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Tadý Damaðýmýzda Kalan Tatlar
Yûþa Irmak
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Resimli Roman Çaðlarý
Yûþa Irmak
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Bugün 23 Nisan
Osman AKTAÞ
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Çanakkale...
lütfi akarçay
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Iðdýr Harward Arasý Kaç Km?
Aysun Güven
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Pisagor Tarikatý
Yeter Özhal
Deneme > Unutulamayan Dönemler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.