..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Cumhur Çýrnaz




14 Kasým 2012
Algý Dairesi (Bölüm 3)  
Cumhur Çýrnaz
Algýlarýmýz otoriteye tehlikeli gelipte bir algý dairesi kurup algý mükellefi olacaðýmýz fantastik öykümün 3. bölümü...


:ACBF:

"Hoþgeldin, sabah erken çýkmýþsýn" dedi deniz kýzlarýný kýskandýran güzelliðiyle karýsý
"Evet koþtura koþtura algý dairesine gittim, tebligat gelmiþ dün akþam uyandýrmak istemedim seni, söyleyemedim..."
Genç kadýn, gazetesi elinde ki haberleri algý dairesince sansüre tabi hep havadan sudan magazin kývamýndan öteye gitmeyen önemde okunlarla tehlikeli düþün engelleniyordu, önüde duran derme çatma kahvaltýsý ve mutfaðýn camýndan vuran ýþýn hüzmeleriyle üzüm reçeli, tuzsuz Trabzon tereyaðý, dünden kalmýþ ve devamýnda tost makinesiyle halvet ettiði bayat ekmeði birlikte sakin þekilde oturmaktaydýlar. Vaziyetten anlaþýlan o ki kahvaltý hafif paralanmýþ, gazete keyfine geçilmiþ idi. Bu tadý yazlarý uzun vakitlerdir artýk içinde yaþam belirtisi olmayan Çanakkale Boðazýnda temmuz sýcaðýnda yüzüp, güneþlenip günün yorgunluðu ile bir duþ almakla ayný seramoniye benziyordu. Deniz tuzunun vücudda yarattýðý gerginliði üvey kardeþi tatlý su alýp götürür, feraha ererdi.
Adam çocukken pomparto dediði portmantoya astý ceketini bir yandan lisede tanýþtýðý eþinin güzelliðine bakmaya devam ediyordu. Ýlk Þar Pastanesine gidiþleri, meslek lisesindeki kaslý çocuklardan ona laf attýlar diye halk bahçesinde evrile çevrile dayak yiyiþini, Saat kulesinin önünde yaðan yaðmura inat bekleyiþlerini hepsi dün gibiydi. Onun için tüm kötülükler karþýsýnda Klark Kent'sel dönüþüm yaþayýp süpermen olabileceðini hisseder dururdu.
"Eee anlatmayacakmýsýn neler oldu dairede, yine o öküz memur mu vardý hani þu geçen haddini bildirdim dediðin?"
Sorunun altýnda yatan gizliden gizliye hafif alaylý tebessüm kamuflajý çok güçlüydü. Erkek onurunun belli durumlarda zedelenmemesi gerektiðini anlayalý çok olmuþtu.
"Evet yine o öküz vardý, beni görünce toparlanýyor artýk. Ýnsanýn sinirini bozmak için giriþte klasik müzik çalýyorlar. Hani Naziler esirleri toplama kampýnda karþýlarken klasik müzik çalarlarmýþya öyle hissediyor insan. Neyse iþte kotayý aþmýþým biraz, aslýnda çok dikkatliyim düþünümde ama biliyorsun þu gizlice kapýlara býrakýlan bildiriler, okumadan edemiyorum, muhtemelen bu aykýrý yazýlarý okurken aþým yaþadým."
Ýnce uzun elleriyle yanaklarýna dokunduðu kocasýna ne demeliyim diye düþünürken ona kahramaný gibi hissetirmesi gerektiðinin farkýnda, yüzüne bilinçli takýndýðý hayran bakýþýyla birlikte "Sen benim Süpermenimsin..." dedi. Erkek telaþý bu dünyada hiçbir þeye benzemezdi, bu tip durumlarda kompliman en yaramaz migrene en etkili aðrý kesici kývamýndan gelirdi karþý cinse. Aklýný pervasýzca sergilemenin erkekler nazarýnda saldýrganlýk olarak algýlanmasý bir çok hemcinisinin düþtüðü hataydý, kadýnsý çekicilik ile kamufle edilmiþ tutarlý bir kadýn aklý bir erkeði idare etme kýlavuzunun olmazsa olmaz madddesiydi.
Sakinleþen adam bir kez daha uzun yýllardýr cevabýný bulamadýðý "bu kadýn neden benim gibi bir sýradanlýðý seçti?" sorusu ile kadýnýn gözlerinin akýna bakaldý. Öyleki uzun zaman önce çok sevdiði bir abisi kadýn güzelliðinin anlamanýn yolunun göz aklarýnýn büyüklüðü ile eþit orantýlý olduðunu söylemiþ "Bak oðlum örneðin Türkan Þoray gözlerinin aký ne büyük, dikkat et" demesinden sonraki yýllarda bu kriter bir çeþit algýda seçicilik etkisine gark olmuþtu. DEVAM EDECEK
Cumhur Ç. (imla hatalarým için hepinizden özür dilerim)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Algý Dairesi
None Kör Kedi Zifir'den Arta Kalan
Algý Dairesi (Bölüm 2)
Algý Dairesi (Bölüm 9)
Algý Dairesi (Bölüm 8)
Algý Dairesi Bölüm 7 (Hassas Adamlar Kulübü - Küskünler
Algý Dairesi (Bölüm 5)
Algý Dairesi (Bölüm 4)
Algý Dairesi Bölüm 6 (Geçmiþe Dönüþ) Hassas Adamlar Kulübü

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Gulyabani Hikayesi
Vahþi Kent Soylu Kadýn ve Taþralý Kibar Erkeðin Karþýlaþmalarý
Ýþ Görüþmesi
Kýz Ýsteme
Derya Kuzusu
Baðlantý Kurulamýyor
Yamalý Yaman
Örtüþme

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mektup [Þiir]
Pazar Konseri [Þiir]
Hüzünbaz [Þiir]
Ahþap Dümen [Þiir]
Kuþbakýþý Sahili Ýnsanlarý [Þiir]
Ýskeleti Kýlçýktan Adam [Þiir]
Tarla Kuþu [Þiir]
Balkondan Adam [Þiir]
Martý Zeki [Þiir]
Geliyorum Desen [Þiir]


Cumhur Çýrnaz kimdir?

1977 DOÐUMLU SARDALYA KALPLÝ, KILÇIKTAN ÝSKELETLÝ, KALAMAR YÜREKLÝ, AHTAPOT AKILLI. . .

Etkilendiði Yazarlar:
SAYMAKLA BÝTMEZ...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cumhur Çýrnaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.