..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Cumhur Çýrnaz




5 Kasým 2012
Algý Dairesi (Bölüm 2)  
Cumhur Çýrnaz
Algýlarýmýz otoriteye tehlikeli gelipte bir algý dairesi kurup algý mükellefi olacaðýmýz fantastik öykümün 2. bölümü...


:AEAB:


Bir anda ekranda görünen algý borcu vatandaþa tanýnan limitlerin üstüne çýktýðýný gösteren kýrmýzý ekran fonunda belirince kükrek memur kükredi. Ne vakittir uygulamada olan algý denetimi yasasý gereðince tüm vatandaþlarýn kafataslarýnýn sað bölümüne yerleþtirilen mikro çipler sistemce hayýrlara vesile olmayan düþünce dalgalarýnýn yoðunluðu, sýklýðý, þiddeti karþýsýnda vatandaþlýk numarasýný temel alýp, içiþlerine baðlý Algý Denetim Müsteþarlýðý veri bankasýna uydu üzerinden yollamaktaydý. Nitekim mühendisler çipe beynin aðrý merkezine yönelik bir baðlantý çekmeyi de unutmamýþlardý. Sebep derseniz algý borcu artan vatandaþta kýrmýzý hattý oluþturacak kadar zararlý düþün birikip ilk tehlike oluþtuðunda yaklaþýk bir hafta süren yoðun migren aðrýsý otomatik olarak uydu üzerinden baþlatýlmaktaydý. Her teknoloji temelli yönetsel sistemlerde olduðu üzere kusur, sýradan insanlarýn sýradan baþ aðrýlarý karþýsýnda "yahu acaba tehlike arz eden düþün mü algýladý sistem bende?" diyerek Algý Dairesine bizzat baþvurmalarýydý. Bizzat diyoruz zira ilk uygulama yýllarýnda internet üzerinden çokça algý dolandýrýcýlýðý geliþtirilmiþ, sistem bir kaç kez çökertilmiþti. Bu nedenle kiþisel baþvuru gecikmesi durumunda yönetsel aðrý dayanýlmaz boyutlarda misli ile verilmekteydi.
"Ýlk kez sýnýrý geçmiþsin" dedi kendinden emin torpilli memur
"Þey aslýnda ben engel olamýyorum, belki çipime biraz sakinleþtirici data atsanýz..."
Alttan alta gelen rüþvet kokusu tüm odayý sarmýþ, ikinci kanal üzerinden yapýlmaya çalýþýlan ahlaksýzlýk kamufle edilmiþ, heyecan ise lunaparklardaki gondolun zirvesinde hissetirircesine yükselmiþti. Ýki taraf için karlý bir anlaþmaydý zira cezalandýrýcý memur þehrin yakýnlarýndaki Güzelyalý adlý tatil kasabasýndan aldýðý evin taksitlerine dalmýþtý.
Pýrýl pýrýl binadan ayrýlýrken güneþ biraz daha yükselmiþ, martýlar çöplükte sabah kahvaltýlarýný tamamlamýþ, Demircioðlu Caddesi yavaþ yavaþ canlanmaya yüz tutmuþtu. Eve döndüðünde güzeller güzeli eþi ki sabahlarý ayrý bir güzel uyanýrdý, az önce midesine indirdiði Nar Simit fýrýnýn hayýrlý evlatlarýndan bir tanesini, kýymeti Kafka Romanlarý gibi taa sonralardan anlaþýlacak Ezine Peyniri ile tebelleþ eylemiþ, sapsarý saçlarý omuzlarýndan aþaðý þelaleleri andýran tonda salýnmýþ, gözleri ise Gelibolu Feneri kadar kamaþ camýn önünde oturmaktaydý. Lisede ilk tanýþmalarýný hatýrlamýþtý bir anda hani bir çocuðun ilk gök kuþaðýný görmesi heyecaný gibi bir duyguydu. Düz lise yýllarýndaki dövgün eðitim temelli kendi sýradanlýðýný, hücre cezasý kadar aðýr gelen türev integral kitaplarýný, sivilcelerini, saçýna sürdüðü jölesini, sýnav stresini, okulun çetesinin kendi gibi sýradanlara uyguladýðý zorbalýðý, SS subayý endamlý sadist müdür yardýmcýsýnýn tozlu devlet dairesi dolabý üzerinde 1 den 8 e kadar ebatlandýrýlmýþ sopalarýný, kantindeki berbat tostlarý, 100 e yakýn öðretmenin hiçbir sosyal aktiviteye imza atmayýþlarýný, çatýsý uçup su alan kapalý spor salonlarýnda kabarmýþ top sektiren parkeleri düþündü. Tüm bunaltý arasýnda babasý sürgün tayinle þehre adým atmýþ gönlü saçlarýndan da güzel bu kýzý ilk gördüðü gün zevk için atýlan okul dayaðý bile adeta kýzarmýþ ekmekte tereyað eritircesine keyif vermiþti, herþey bir anda güzel olmuþ okulun etrafýndaki kargalarýn sesleri harmoni, evde akþam 18:00 de baþlayan annesinin müptelasý olduðu zorunlu izlenen "Yalan Rüzgarý" dizisi ise bir baþ yapýtmýþçasýna keyif kaynaðý oluvermiþti.
Devam edecek...
Cumhur Ç.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Algý Dairesi
None Kör Kedi Zifir'den Arta Kalan
Algý Dairesi (Bölüm 9)
Algý Dairesi (Bölüm 3)
Algý Dairesi (Bölüm 8)
Algý Dairesi Bölüm 7 (Hassas Adamlar Kulübü - Küskünler
Algý Dairesi (Bölüm 5)
Algý Dairesi (Bölüm 4)
Algý Dairesi Bölüm 6 (Geçmiþe Dönüþ) Hassas Adamlar Kulübü

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Gulyabani Hikayesi
Vahþi Kent Soylu Kadýn ve Taþralý Kibar Erkeðin Karþýlaþmalarý
Ýþ Görüþmesi
Kýz Ýsteme
Derya Kuzusu
Baðlantý Kurulamýyor
Yamalý Yaman
Örtüþme

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mektup [Þiir]
Pazar Konseri [Þiir]
Hüzünbaz [Þiir]
Ahþap Dümen [Þiir]
Kuþbakýþý Sahili Ýnsanlarý [Þiir]
Ýskeleti Kýlçýktan Adam [Þiir]
Tarla Kuþu [Þiir]
Balkondan Adam [Þiir]
Martý Zeki [Þiir]
Geliyorum Desen [Þiir]


Cumhur Çýrnaz kimdir?

1977 DOÐUMLU SARDALYA KALPLÝ, KILÇIKTAN ÝSKELETLÝ, KALAMAR YÜREKLÝ, AHTAPOT AKILLI. . .

Etkilendiði Yazarlar:
SAYMAKLA BÝTMEZ...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cumhur Çýrnaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.