..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam baþlangýcý olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Onur Altan




28 Aralýk 2023
Aklýmýn Dalgalarý  
Simit ve çay

Onur Altan


Þu an sadece bir yudum ve bir lokma ile baþlýyorum.


:AEE:
Bizler bize düþeni yapmak zorundayýz her zaman,mesela virgülden sonra bir çok kelime gelir bazende nokta koyamazsýn virgüller sýralanýr,bazen geceleri uykun bölünür her günün sonu var hayatýnda opduðu gibi,herkesin farklý bir hayat tarzý var,bazýlarý elmayý soymadan yer bazýlarý ise kabuklu yer bazýlarý da hiç sevmez ama bazýlarý çekirdeklerini bile yutar. Ýnsan ki bir birbirinden farklý ama birbirinin kopyasý gibi de olabilir madem dünya üzerinde ki hayali meridyenlerin arasýnda 111 kilometre var ve bu meridyenler arasýnda 4 dakika var.
Bazý bilgilerinde doðrusunu söylemek gerekirse eðitim hayatýndan sonra insanlarýn ihtiyaç duyduðu niteliklerden çýkmasý gayet tabi normal.
Ben ön lisan mezunu turizm ile alakalý bir bölümden mezun 24 yaþýnda bir gencim nice yazmýþ olduðum baþlamýþ ve sonunu bitirememiþ olduðum eser diyebileceðim nitelikte yazýlarýmýn yarýda kalmasýndan hüzündar ve muzdaribim bu benim sizinle bir mektuplaþma niteliði taþýyan yazým olsun. Ama bir yerde mesela erkekler için eðitim hayatýndan sonra askerden geldikten sonra hemen bir iþe atýlman lazým bu sürede bana lisede öðretilmiþ olan polinomun trigonometrininn bana çokta yardýmý yok galiba. Belki bilmediðimden matematik yapamadýðýmdan evet ama sadece bende deðilim.
Ama gerçekten kader var ama Allah kulunun kaderini gayretine göre yazar. Bazý þeylerde seçim yapma hakkýmýz yoktur anne ve baba.
Fakat arkadaþlar öyle deðil. Kardeþlerde seçim yapma hakkýmýz da yok. Okulu kazanmadan önce iki seçeneðimiz vardýr bir okula gitmek iki okula gitmemek sonra bu okulu kazanabilmek. Kazanmak eyleme daha öncesinde bir yýpranmanýn ardýndan gelen terlemenin ardýndan gelen meyvedir. Bize kimse güzel bir hayat vaad etmedi belki ama sabrýn sonunun selamet olduðuna inandýðýmýzdan bu böyle. Tabi inanç meselesi ayrý bir konu ama ben buna deðinmek istemiyorum günde 5 kere ezan okunan bir ülkemizin topraklarýnda selamlaþan insanlarýz hepimiz.

Bir okulu kazanabildikten sonra lise ve üniversiteden bahsediyorum ama hocalarý seçemiyoruz ama hoca bir soru soracaksa eðer o kadar öðrenci kalabalýðýnýn içerisinden bizi bulabiliyor. Çünkü o hoca yahut öðretmen ya da baþka akademik terimli þahsiyet ve kiþilikler de bizim bulunduðumuz ve yapmak zorunda olduðumuz etmen ve etkenlerden geçtiler. Bazý þeyler her insan için ayný olabilir.
Aldýðýmýz nefesi geri veriyor istemesekte çünkü buna mecburuz dimi. Fýtraten bu böyle.

Deseler bana sürekli kalýcý bir mesleðin olucak ve burda idame ettireceksin hayatýný deseler. Güzel olmaz mý? Maaþlar kiþiden kiþiye göre her zaman deðiþir... Bir kalp doðumdan ölüme kadar kaç kere atar.
Neden bazý þeylere yetiþemiyoruz ben bir meslek sahibi olam konusunda bir adýmda bulanacakken ya benim baþýma bir felaket gelipte ölürsem. Ben insaným vücudum makine deðil ki 5 dakikalý bir acýdan sonra ben hangi alemde olduðumu bilmiyorum bu doðru dimi.
Ki hayat genel manada bizi bir yerden bir yerlere sürüp götürüyor bu bir kanun ama insanýz.Bir iþ buldum fakat bana tanýnan hayat vade ömür doldu ise dimi burasý meçhul vücudumuz birer makine deðil belki yarýn güneþ bizim için doðmayabilir.

Ýnsanlarýn hizmetine sunulan o kadar malumat ve mahlukat var ki.
Lehine ve aleyhine kullanýlanlar.
Üstünlük ve aþaðýlýk bir biçimde olanlar.
Ýnsanogluna her kýlýf sýðar mý?
Ya da iþleri bir kýlýfýna uydurup illegal iþlere bulaþtýktan sonra iki üç holdingimize kayyum atansýn mý?
Ya da o holdinge devlet tarafýndan atanan kayyum iþin içinde devlet varsa dimi...
Arý yaptý bal ekmek elden su arýtmadan ph.7
Laflafý açar insanlar birbirlerine dargýn ayrýlýr ya da ölür.
Kar yaðarsa pekmezle kar yiyeceðim ama ya nefes almayý unutursam dimi.
Belki buraya kadardý bütün hikaye dedikten sonra asýl hikaye bundan sonra baþlayacaðýnýn bilincinde olaraktan yazmaya ve okumaya yazarken okumaya devam ediyorum bütün bunlara devam ederken aklýmý dalgalandýrayým düþünmek çok güzeldir. Fakat düþünmek bir eylem midir? Ayaðýmý sallamak bir eylem ve amel olmakla birlikte bana saðlý açýsýndan bildiðim ve ya bilmediðim fayda ve zararlarý olabilir. Ýnsaný bazý durumlarda soluk soluða býrakan tek organýn kalp olabileceðini düþünüyorum bu duruma engel olamýyoruz dimi.
Kendini yýllarca yormamýþ ezmemiþ insanlar var saçýna ak düþmemiþ yaþi elli ben 24 yaþýndayým farklý meslek grublarýnda çalýþtým ama yukarda ne konuþtum.
Yaþ 55 saçý doðal rengi ha detaylarý bilemeyiz. Belli bir yaþtan sonra boy uzamýyor bazý þeylere yetemiyor insan ben bugün hamallýk yaptým niçin para kazanmak için ve o esnada bir haber aldým bir iþ bir meslek bur zanaat yeni bi uðraþ yeni bir sanat yeni ekmek kapýsý ve kalbini kazanabilecegim yahut istemeden kýrabileceðim insanlar. Farklý eþya vemateryallar öðreni ve beceriler. Keloðlandaki gibi çekiç keser olmadýðýný öðrendim demem ama her þey dikkat ve özeni gösterilerek ve tekrarla öðrenilen ve yýllarca pekiþtikten sonra istemeden refleks halina gelen eylemler.
Bir insan bir kalp bir kalp bir sevgi bir sevgi bir dua. Bazý þeyler kafamý bulandýrmaktan zevk alýyor gibi gelsede bu sadece benim baþýma gelmiyor diye düþünüyorum herkesin sýkýntýsý ve derdi kendine ama bazý durumlar dýþýnda bu kitlesel olabiliyor.

Neden ben diye sorgulamaktan vazgeçmenin en önemli ve kolay yolu seçim yapmakta özgür ve irade sahibi olamadýðýmýz an ve etmenlerin olduðuna inanýp kendimizi bu þekilde þekillendirmeye çaba sarfetmektir. Denemek en güzel þeydir.







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aklýmýn Dalgalarý
Bazen Sarmýyor Sadece Çay Ýçmek
Aklýmýnda Dalgalarý
Aklýmýn Dalgalarý
Pavlonya

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aklýmýn Dalgalarý [Þiir]
Aklýmýn Dalgalarý [Þiir]
Aklýmýn Dalgalarý [Þiir]
Bugün Aklýmýn Dalgalarý Bu Sinyalleri Verdi Nefes Aldýkça Umut Her Zaman Var. [Þiir]
Aklýmýn Dalgalarý [Þiir]
Aklýmýn Dalgalarý [Þiir]
Pavlonyw [Þiir]
Aklýmýn Dalgalarý [Öykü]


Onur Altan kimdir?

Bir yerden baþlamak lazým


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Onur Altan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.