..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþk eski bir masaldýr ama her zaman yepyenidir. -Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Soyut > Miha Kuþu




19 Haziran 2008
Ýmtihan  
Miha Kuþu
hayat bir sýnav


:BAID:
David o gün çok yorgundu,seçim kampanyalarý devam ediyordu.Aceleyle çevirdiði telefonda karþýsýna çýkan þarký gibi bir sesle karþýlaþýnca þaþýrdý.Özür dileyip kapattý.Ama o hoþ ses aklýndan çýkmýyordu.Ertesi gün sabah erkenden o numarayý aradý.Telefon çalarken kalbi çok hýzlý çarpýyordu.Evet karþýsýnda yine o tatlý ses vardý.Kendisini tanýttý. Konuþmaya baþladýlar.Konuþtukça kýzdan daha da etkileniyordu.
Günler geçti .Her gün onunla konuþuyordu,onun sesini duymadan güne baþlayamýyor- du.Kýzgýn olduðunda sakinleþtiriyor, üzgünken neþelendiriyor,monoton günlerde yeni heyecanlar aþýlýyordu. O soðuk kýþ günleri bu sýcacýk sesle ýsýnmýþ ve bahar gelmiþti. Bu arada seçim kampanyalarda çetin bir þekilde devam ediyordu.Bu arada aklýndan ve kalbinden çýkaramadýðý o kýzla evlenmeliyim diye düþünmeye baþladý.Bu kampanyasý içinde olumlu olurdu.Danýþmaný baþýnýn etini yiyordu." Evlenirsen ,raitingin 10 puan artar diye...Þu ana kadar bu konuyu pek ciddi düþünmemiþti. Neden olmasýn dedi ve hýzla telefonu çevirdi. Hiç nefes almadan evlenmek istediðini söyledi ,kampanyasýný anlattý,hayallerinden bahsetti, seçimden sonra Karayiplerde bir balayýndan bile bahsetti. Onun coþkusu genç kýza da geçmiþti Ama bir anda sessizleþti ve mýrýltýlý bir sesle " Henüz beni görmediniz ,ya beðenmezseniz." dedi.David" bu kadar güzel bir sesin ve kalbin sahibi çirkin olamaz herhalde." dedi.Bu arada eski neþesini ve coþkusunu kaybetmiþti.O zaman yarýn buluþalým dedi.
Buluþacaklarý yeri konuþtular. Ertesi gün David heyecanla buluþacaklarý yere geldi.Biraz sonra uzaktan yanýnda köpeði ile güzel bir kýz geliyordu.Acaba o mu diye düþündü.Ama parkýn o kýsmýndaki tek kiþi olmasýna raðmen ona bakmýyordu.Uzaklara çok uzaklara bakýyordu. Sanýrým o deðil dedi. Kýzýn gözlerinde güneþ gözlükleri olduðunu düþünmeden edemedi. Kýz David ile telefondaki meleðin buluþacaðý havuzun yanýna kadar geldi.O da ne elinde bir beyaz baston vardý.David þaþkýnlýkla ona bakakaldý. Bu o telefonlarda konuþtuðu meleðiydi.Ama o kördü.Ne yapmalýyým diye düþündü. Kaçýp gitmeli mi ? Her þeye raðmen elini tutup konuþmalý ve onunla evlenmeli miydi ? David yutkundu ve birkaç adým atýp,kýzýn yanýndan geçip sessizce gitti. Parkýn dýþýna çýktýðýnda son bir kez dönüp kýza baktý.Kýz hala uzaklara doðru bakýyor,köpeðiyle konuþuyor ve David ' i bekliyordu. David günlerce, onu bekleyen kýzýn hayalini unutamadý. Sürekli doðruyu yaptýðýna kendini inandýrmaya çalýþýyordu. Bazen eli telefona gidiyor, o gün iþim çýktý gelemedim deyip,yine her þeye yeniden baþlamayý düþünüyordu.
Günler geçti ve seçimler sonuçlandý.David seçimleri kaybetti.New Jersey valisi olamamýþtý.Yine avukatlýða devam etmeye baþladý. Noel hazýrlýklarýnýn devam ettiði o öðlen, sekreteri içeri girerek, davanýn 25 dk sonra olacaðýný hatýrlattý. Hýzla hazýrlandý. Çantasýný alýp adliyeye gitti. Yerine geçti oturdu. Önemli bir tecavüz davasý görülüyordu ve sanýðý David savunacaktý, iþi zordu.Biraz sonra karþý taraf ve hakim de yerlerini almýþtý.David ilk tanýða sorusunu sordu.Moralinin bozulmamasý için karþý tarafýn avukatýna dönüp bakmamýþtý bile. 2.tanýk ile ilgili notlarýna bakarken, yüksek topuklu bir ayakkabý sesi duydu.Karþý tarafýn avukatý tanýðýn yanýna gidiyordu. Avukat konuþmaya baþladý.Bu ses çok sert,acýmasýz ama bir o kadar da tanýdýk geldi. Baþýný kaldýrdý daha bir dikkatle baktý. O sýrada saçlarýný sýmsýký topuz yapmýþ, menekþe gözlü, dudaklarý bir çizgi gibi kapalý avukatla göz göze geldi. Ýþte o anda gözlerinde birden baþka bir görüntü canlandý.Çaðlayan gibi omuzlarýndan aþaðý sarkan sarý saçlar, her an gülmeye hazýr yürek þeklinde dudaklar, melek gibi bir yüz ve güzel bir vücut. Bu o parktaki kýz olabilir miydi..? Yoksa halisülasyonlar mý görmeye baþlamýþtý 2 saat sonra dava bittiðinde hiç bir þey hatýrlamýyordu.Yanýndan hýzla geçen avukatýn peþinden koþup bahçede yakaladý. Tam aðzýný açýp konuþacaktý ki. O menekþe göze ta gözbebeklerinin içine kadar sýmsýcak bir þekilde baktý; o çizgi halindeki dudaklar güller gibi açarak gülümsedi ve þarký gibi melodik bir ses duyuldu. " Merhaba o gün parkta sana þaka yapmak istemiþtim..Her þeye raðmen beni isteseydin, cesurca yanýma gelip bana telefondaki meleðim demiþ olsaydýn. Ya da 1-2 saniye daha bekleyebilseydin. Sana evet demek için gelmiþtim. Oysa sen kendi kalbini sýnavdan geçirdin ve baþarýsýz oldun.Bu arada, sürekli aradýðýn... ya da parktaki günden sonra hiç aramadýðýn telefon, ofisimdeki direkt telefondu." Ve telefondaki melek yürüyüp gitti?...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Fena Halde Mutsuz Adam
Büyü Dükkaný
Papatyanýn Hikayesi
Çatlak Kova
Cinayet Davasý
Yaþamanýn Öncelikleri
Dört Mahalle
Masum Þeytan
Yapamamlarý Gömmek
Karar Vermenin Bilgeliði

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Babaya Dair [Þiir]
Umuda Sýkýlan Kurþun [Þiir]
Sözde Özler 2 [Þiir]
Hayat [Þiir]
Yol ki [Þiir]
Hoþgörü 1 [Þiir]
Kuplelerden Bir Derya [Þiir]
Sözde Özler 1 [Þiir]
Ey Gül [Þiir]
Hoþgörü 2 [Þiir]


Miha Kuþu kimdir?

DOÐDUÐUMDA GÜVERTEDEN SONSUZU SEYREDÝYORDUM,ÝLKOKULDA KAMARAMDA KÝ CAMDAN YILDIZLARA BAKIYORDUM, ÞÝMDÝ ÝSE IÞIK ALMAYAN MAKÝNE DAÝRESÝNDE KENDÝMÝ ARIYIRUM.

Etkilendiði Yazarlar:
DÜN BUGÜN ÖLDÜ, BUGÜN DE YARIN ÖLECEK


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Miha Kuþu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.