..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlarým her zaman gerçekleþmiyor, ama yine de her zaman umuyorum. -Ovid
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Ýnternet ve Gerçek Dünya > CEM AKKILIÇ




15 Þubat 2009
2009 Blog Ödülleri ve Wolkanca  
CEM AKKILIÇ
Yarýþmanýn ruhuna aykýrýdýr. Ýlk önce verilecek hediye açýklanýr. Ama bunlar öyle yapmadýlar. Ýnsanlarýn heyecanýný kullanarak yarýþma bittikten çok sonra ÖDÜLÜ açýkladýlar. Arka planda yapýlan ''MUHASEBE'' hesaplarý, ödül yerine ''ZIMBIRTI'' verilmesine neden olmuþtu. Kendi yandaþlarýný seçip, küfürbaz blogculara derece vermiþlerdi. Bu küfürbaz blogculardan Wolkanca, bir bayan blogcu arkadaþa aðýza alýnmayacak hakaretler etmiþ, sonra bu þuçunu hafifletmek için ''Küfür ederken alkol aldýðýný'' söylemiþti. Blog dünyasýnýn bu küfürbazý 2 gün üst üste hakaretler edince, ''48 saat boyunca içkimi içtin'' sorularýna muhatap kalmýþtý. En sonunda Volkan YILMAZ mahkemeye sevkedilip hesap vermek zorunda kalmýþtý.


:CDDA:
2009 BLOG ÖDÜLLERÝ ADI ALTINDA YAPILACAK OLAN YARIÞMAYI (yarýþma denilirse tabi) ANLAYABÝLMEMÝZ ÝÇÝN 2008 DE DÖNEN ''DOLAPLARA''(!) BAKALIM.


ASLA KAZANAMAYACAÐINIZ ve NE OLDUÐU BELLÝ OLMAYAN BÝR YARIÞMAYA KATILARAK, BÝRÝLERÝNÝN SÝZÝ SÖMÜRMESÝNE ÝZÝN VERMEYÝN. GEÇEN YIL YAPILAN YARIÞMADA KÝM NE KADAR OY ALDIÐINI BÝLE ÖÐRENEMEMÝÞTÝ.
Kendi yandaþlarýný seçip, küfürbaz blogculara derece vermiþlerdi. Bu küfürbaz blogculardan Wolkanca, bir bayan blogcu arkadaþa aðýza alýnmayacak hakaretler etmiþ, sonra bu þuçunu hafifletmek için ''Küfür ederken alkol aldýðýný'' söylemiþti. Blog dünyasýnýn bu küfürbazý 2 gün üst üste hakaretler edince, ''48 saat boyunca içkimi içtin'' sorularýna muhatap kalmýþtý. En sonunda Volkan YILMAZ mahkemeye sevkedilip hesap vermek zorunda kalmýþtý.

Wolkanca blogun yapmýþ olduðu rezaletlere geçmeden önce, sözde organizatör Eray Endeþ'in düzenleyip, kendi arkadaþlarýný birinci seçtiði 2008 Blog Ödülleri hakkýndaki yorumlara bir göz atalým.

Cemology Onuncu köy'de yayýnladýðým yazý, bildigim.com sitesinde yayýnlanmýþtý!
BLOG ÖDÜLLERÝ ALDATMACASI (Yazýyý okumak için üzerini týklayýn)


GERÇEKTEN TAM BÝR KOMEDÝ
EN AZ 30 BÝN KAZAN AMA DEMO VÝSTA KAKALA!

Yarýþmanýn ruhuna aykýrýdýr. Ýlk önce verilecek hediye açýklanýr. Ama bunlar öyle yapmadýlar. Ýnsanlarýn heyecanýný kullanarak yarýþma bittikten çok sonra ÖDÜLÜ açýkladýlar. Arka planda yapýlan ''MUHASEBE'' hesaplarý, ödül yerine ''ZIMBIRTI'' verilmesine neden olmuþtu.

Daha sonra Microsoft Amerika’ya mail yollayýp sponsorluk durumunu sorduðumuzda haberlerinin olmadýðýný öðrenmiþtik. Yarýþmayý düzenleyenler kazananlara motorsiklet verileceðini söylemiþlerdi. Bütün bunlarý TRT biliþim rüzðarý programýnda söylemiþlerdi.( you tube’da halen o görüntüler olmalý). Sonra baktýlar ki motorsiklet iþi pahalýya patlayacak, en iyisi DEMO VÝSTA kakalayalým dediler.
Ve ödülü, yarýþma bittikten günler sonra açýkladýlar.

BÝNLERCE EURO KAZANIP DERECE ALAN BÝR KAÇ BLOGCUYA DEMO VÝSTA KAKALAMIÞLARDI!
Bakýn 2008 blog ödüllerini nasýl açýklamýþlardý.


2008 DE, KATILANLARIN NE KADAR OY ALDIÐI BÝLE AÇIKLANMAMIÞTI. KAZANACAK BLOGLARI ÖNCEDEN BELÝRLEMÝÞLER, SPONSORLARDAN ALMIÞ OLDUKLARI BÝNLERCE EUROYU AFÝYETLE GÖTÜRMÜÞLERDÝ. YARIÞMAYA KATILAN BLOGCULARDA ''NE KADAR OY ALDIK'' DÝYE SORUP MAÝL ATTIKLARINDA, ZAHMET EDÝP BÝR CEVAP BÝLE YAZMAMIÞLARDI. ÇÜNKÜ ÇOK YORULMUÞLARDI!...


Sitesinde küfür, hakaret ve karalamadan baþka birþey olmayan wolkanca blog, bu yüzden mahkemelik bile olmuþtu. Bir bayan blogcu arkadaþa aðýza alýnmayacak küfürler etmiþ, soluðu mahkeme kapýlarýnda almýþ, sonrada bebeler gibi aðlayarak ''ben o sýrada alkollüydüm'' diyerek þuçunu hafifletmeye çalýþmýþtý. Günlerce durmadan küfür eden bir insan için, ''her dakika alkollümüsün'' diye sorular sorulmuþtu blog dünyasýnda. Dikkat ettim bu sözde blog yazarý küfürbaz þahýs, hep geceleri yazý ve yorum yazmakta.

Þimdi biraz geçmiþe gidelim ve Wolkanca'ya bakalým. Altta bulunan ekran görüntülerini okuyabilmek için linklere týklayýnýz.


http://img24.imageshack.us/img24/9477/13023118cv3.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/7693/33280539ti8.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/8194/67646197ph4.jpg

Ýþte sözde organizatör Eray Endeþ'e yakýnlýðýyla bilinen Wolkanca blogun birinci yapýlacaðý çok önceden tahmin edilmiþ ve bu tahminler doðru çýkmýþtý.

Þimdi yine sözde blog yarýþmasý hakkýnda yapýlan bir kaç yoruma bakalým.

http://img15.imageshack.us/img15/57/67029706dr3.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/7253/84325901is9.jpg

http://img24.imageshack.us/img24/5378/29639307tg0.jpg

http://img24.imageshack.us/img24/1176/21633186mz6.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/1176/50121626fw1.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/1101/87626972qo0.jpg

http://img58.imageshack.us/img58/1834/55729695qp5.jpg


MICROSOFT AMERÝKA'NIN YARIÞMADAN HABERÝ BÝLE YOKTU. YARIÞMADAN AYLAR ÖNCE TRT'DE BÝLÝÞÝM PROGRAMINDA ISRARLA ÖDÜLÜ SORAN SPÝKERE, TÜRKÝYE MÝCROSOFTUN PATRONU ''KEM KÜM'' ETMÝÞ VE ''ÖDÜL OLARAK MOTORSÝKLET VERECEÐÝZ'' DEMÝÞTÝ. YAKLAÞIK OLARAK 30.000 EURO PARA TOPLAMIÞLAR VE ÖDÜLÜ BÝR TÜRLÜ AÇIKLAMAMIÞLARDI.
SONUNDA KENDÝ SEÇTÝKLERÝ BLOGCULARI KAHRAMAN GÝBÝ ÝLAN EDÝP, DÝÐER BLOGCULARA NE KADAR OY ALDIKLARINI BÝLE AÇIKLAMAMIÞLARDI. ZATEN NOTER BÝLE YOKTU SÖZDE ORGANÝZASYONDA.

http://img24.imageshack.us/img24/4835/wwwwwwwtq6.jpg



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýnternet ve gerçek dünya kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anlat Bana Hocam
Adam Üç Dil Biliyor
Tehdit-i Aksan Sökmez Bize

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yalanlara Dair Erdinç Aras
Pal Sokaðý Çocuklarý
Dingil Rover
Amerikan Kovboylarý
Amerikadan Örnekler
Wowturkey. Com Un Gerçek Yüzü
Oy Dingala Dingala
Halkýný Düþünen Padiþah
Deniz Feneri Çetesi
Burç Acar Nerelerdesin?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Horse Latitudes [Þiir]
Aþk Makinam [Þiir]
Hala Çarþambaya Perþembe Diyenleriniz Var. [Þiir]
Canlandýr [Þiir]
Canlandýrdý [Þiir]
Yes 10 Yaþýnda [Þiir]
Hayvanlar ve Hayvanlar [Þiir]
Aptal Adam [Þiir]
Salome'nin Hikayesi [Öykü]
Dumlupýnar Faciasý ve Bir Aþk Hikayesi [Öykü]


CEM AKKILIÇ kimdir?

DUYGUSAL, GURURLU, KRÝSTAL BÝR AYNAYIM. Gülene kahkaha, sýrýtana tokat, tükürene balgam atarým.

Etkilendiði Yazarlar:
ALDOUX HUXLEY


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © CEM AKKILIÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.