..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þahin bakýþlý, ahu gözlü, þirin davranýþlý ve tatlý sözlü idi. -Fuzuli, Leyla ve Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Çocuk Yetiþtirme > BÝNNUR EDÝSAN




27 Aðustos 2002
Sevmeyi Öðretin!  
BÝNNUR EDÝSAN
Dün düþündüm 25 yýllýk ömrümün en güzel yýllarýný,hayatýmýn hangi dilimine denk getirip yaþadým diye..


:FEIE:
SEVMEYÝ ÖÐRETÝN!

Dün düþündüm 25 yýllýk ömrümün en güzel yýllarýný,hayatýmýn hangi dilimine denk getirip yaþadým diye..onca derde sýkýntýya raðmen teslim olmadým geçip giden yýllara,ardýma bakarak neler oluyor dediðim anlarýmda oldu ama teslim olmadým iþte..
Bu gücün nedenleri vardý elbette .. sevgiyle büyütmek lazým çocuklarý bildiðim tek doðru bu..Koþuþturmalar yoðun iþ temposu demeden günde bir saatini çocuðun minik yüreðine ayýrmalý aileler belki ilk aþkýný, belki kýskanç arkadaþýný, belki beðendiði ayakkabýyý anlatacaktýr ama dinlemeli ve varlýðýný hissettirmeli ona.Çevremde bunun eksikliðiyle yaþayan öyle çocuklar var ki üzülüyorum çünkü hiç büyümeyecekler..Bu konuda þanslýydým çocukluðumda tüm saçma anlatýlarýma raðmen beni yargýlamadan dinleyen bir ailem ;büyüyünce de onlarý hiç yargýlamadan dinleyen bir ben vardým..Böylesi bir iletiþimi saðlamak hiç de zor deðil yalnýzca sevgi ve var olaný varlýðýyla benimseme yetiyor.
Eðer bir çocuðun fikirlerine saygý duyarsanýz ilerleyen yýllarýnda o da çevresindeki insanlarýn fikirlerine saygý duyacaktýr bu kadar basit!!.
Bir de çocuðunu tartaklayan aileler var ki onlara ne diyebileceðimi bilemiyorum.Geçen gün, bir çocuk aðlamasýyla uyandým günümün tamamý rezalet geçti yan binada bir kadýn balkonunda yaþama dair ne öfkesi varsa, o minicik bedenden alýyordu hýrsýný!Kadýn diyorum çünkü anne demeye dilim varmýyor..Neler oluyor kardeþim savaþlar her gün yaþanan þiddetler yetmez gibi aile içi hesaplaþmalara mý baþladýk.!!Camdan kadýna sadece ‘büyüttün mü çocuðunu?’ diyebildim duraksadý ‘Nasýl yani? dedi ‘Bu kadar çaba verdiðine göre büyütme yolu olsa gerek’ dedim anlamayacaðýný bildiðim halde ..yapmayýn dövmeyin çocuklarýnýzý aðýr faturalar ödersiniz...Sevmeyi öðretin! Ödeyeceðiniz taksitleri,tatil planlarýnýzý,patronla aranýzda geçen sýcak ateþlemeleri, arada bir kenara býrakýp çocuklarýnýzla ilgilenin!Bir yana yaslana yaslana garip hadiselerin kucaðýna býrakmayýn evlatlarýnýzý..Sevgi eksikliðiyle büyüyen nice gençler var aradýklarýný hiç bulamayan , arada bir bulduklarýný sanan..Sözüm elbette çocuklarýna sevgi yetisini doyasýya veren ailelere deðil..Mesaj yerine ulaþsýn yeter...


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Tebrikler
Gönderen: semiha / ankara
15 Temmuz 2004
Daha önceki yazýlarýnýzýda okumuþtum ama bu yazýdan ayrý bir ders aldým hep söylenir çocuk dövülmez onlarý sevin diye ama öyle güzel toparlamýþsýnýz ki sevmeyi öðrenmiþ olmanýz ne güzel çocuklarýnýz þanslý tabiki ailenizde tebrikler ..

:: o kadar haklýsýnýz ki
Gönderen: kürþat / ÝSTANBUL
15 Temmuz 2004
Selam ve saygýlar Ýki çocuk babasýyým ve bu yazýyý okuyunca eþimide yanýma çaðýrdým ve ona da okuttum..biraz kýzardýk:) çünkü geçen hafta kýzým ceren ilk kez aþýk olmuþ teyzesine anlatmýþ bizlerle konuþamadýðýný söylemiþ o zaman önemli gelmemiþti ama þu yazýyý okuyunca duraksadým,daha iyi anlýyorum gerçekten çocuklarýmýzla ilgilenemez olduk.cereni alýp bugün dýþarý çýktýk ve ona yakýn olduk bize de anlattý..çok teþekkürler bunu sizinlede paylaþmak için yorum yazdýk annenize ve babanýza saygýlarýmýzý iletin gurur duymalýlar sizinle sevgiyle kalýn

:: sevmeyi öðretenlerde okumalý
Gönderen: necati / istanbul
15 Temmuz 2004
Selam Yazýnýzý çok beðendim ve diðer yazýlarýnýza da bakayým dedim aman tanrým o ne güzel ifadeleme öyle tebrikler..Sonra sevmeyi öðretenlerde okusun bu yazýyý gurur duysunlar kendileriyle .yazacak çok þey var ama baþaramýyorum:)yazýlarýnýzý bekliyoruz.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Aydýn Bir Bilgelik!
Teþekkürler Ebru Gündeþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Mutlu Kal... Hoþça Kal [Deneme]
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý [Deneme]
Silmedim, beyaza boyadým [Deneme]
Ýþ Yeri Kurallarý! [Deneme]
Anlatýyor Gibiydim [Deneme]
Ýnsan Ýliþkileri [Deneme]
Bir Aþk Daha Bitti [Deneme]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.