..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Saadet Toksöz




26 Ekim 2010
Anlaþamýyoruz  
Saadet Toksöz
Okadar derindeyiz ki, kaybolmuþuz; birbirimizi bulamýyoruz. Sadece seslerimizi duyuyoruz. Ne O beni ne de ben O'nu görebiliyorum. Ama aramýzda öyle kuvvetli bir bað var ki, her þeye raðmen bir bütünüz.


:BFFC:
O kadar derindeyiz ki, kaybolmuþuz; birbirimizi bulamýyoruz, Sadece seslerimizi duyuyoruz. Ne o beni görebiliyor, ne de ben onu görebiliyorum. Ama aramýzda öyle kuvvetli bir bað var ki, her þeye raðmen bir bütünüz. Mevzularda kaybolsak da, derinliðin ýssýzlýðýnda boðulsak da birliktelik duygusunu kaybetmiyoruz.

Her mevzunun içeriði o kadar derin ve yaralayýcý ki, o kaybolmuþluk içinde birbirimizin yaralarýný saramýyoruz. Sadece ayný acýyla kývranýp duruyoruz.

Bazen seslerimiz birbirine karýþýyor. Bir gürültüdür, gidiyor. O, duygularýn çýðýrtkanlýðýný yaparken, bense, aklýn düþünsel evrimiyle boðuþuyorum. Aramýzdaki med-cezirlerden bitap düþüyoruz.

Sanýrým, bu durumu bir çok kiþi yaþýyor. Burada, kim daha baskýn gelir ve kendini dinletirse, o galip geliyor. Dominant olan, kiþiliði yönlendiriyor.

Biz aramýzdaki bu mevzuyu, bunca yýldýr çözemedik. Yani dominant rolü kaptýrmama mücadelesi hala devam ediyor. Çünkü her ikimiz de güçlüyüz. Bu yüzden birbirimizi saf dýþý býrakmak hiç kolay olmuyor. Onun kazandýðý zamanlarda alýnmýþ kararlar hep hayal kýrýklýðý ile sonuçlandýðý için, kendimi tamamen onun isteklerine, arzularýna teslim edemiyorum. Yalnýz kabul etmek lazým; onun isteklerine karþý gelmek ciddi bir irade gerektiriyor ki, bu da her baba yiðidin yapabileceði bir iþ deðil. Çoðu insanýn sadece duygularýyla hayatýný yönlendirmesi bunun en bariz örneði zaten...

Öyle istekleri oluyor ki, anlatsam size inanmazsýnýz!

Ona kalsa, her beðendiðinin peþinden koþa koþa gidecek. Uyar mý, uymaz mý? Hiç, iþin o kýsmýyla ilgilenmez. Sadece, avýnýn peþinden gidip, bütün arzularýný yerine getirecek. Ben o durumda devreye girip, iþin olumsuzluklarýný, risklerini söyleyince, bizim med-cezir hemen devreye giriyor ve mücadele baþlýyor. O da beni, ikna etmek için, olayý bütün cazibesiyle önüme koyup, "Bak ama, neler kaçýrýyorsun" deyip, beni kývrandýrýyor.


Bir gün, en tepeleri, zirveleri kovalarken, diðer gün yerlerde sürünüyor. Ya da bazen küçücük þeyden mutlu olurken, bazen hiçbir tatmin duygusu onu mutlu etmiyor. Böyle iniþli çýkýþlý halleri de var. Söylemesine göre, vücudumdaki hormonlarýn salýnýmý onun dengesini bozuyormuþ. Tabi, doðal olarak benim davranýþlarýmý da etkiliyor. Bazen bana kontrolü kaybettiriyor. Onun yüzünden nalet, geçimsiz biri olup çýkýyorum. Tolerans sýfýr. Keyfi misin? Bir saat sonra zil takýp oynuyor.

Velhasýlý-kelam, bu dengesizlik yüzünden, derin dalgalarla boðuþur gibiyim. Ben yüzmeye çalýþtýkça, o dalgalarýyla beni istediði yere gönderiyor. Sonra beðenmeyip, baþka derinliklere yolluyor. Bunu yaparken de esen fýrtýnayý önüme kýlavuz olarak koyuyor. Fýrtanalý, dalgalý bir yolculuk, sonsuzluk gibi uzayýp gidiyor önümde..

Ne istiyor? Bir anlayabilsem…

Efendim! Ben çok kuralcýymýþým. O bunu sevmiyormuþ. Onun mutluluklarýna engel oluyor muþum.

Ýyi de, sorgusuz sualsiz onun peþinden gittiðim vakit hayal kýrýklýðý girdabýndan kendimi kurtaramadýðým gibi, kendisi benden daha fazla isyankar rolünü üstleniyor.

Uslanmayan, akýllanmayan çocuk gibi, çok yoruyor beni. Ýþin ilginç tarafý yaþadýklarýndan da ders almýyor. Hala bir arayýþ içinde, hala mutluluðun peþinde..

Ne kadar saçma!

Yaþanýlmýþ onca olumsuz tecrübeden sonra, mutluluklarýn geçici olduðunu idrak ettiremiyorum.

Çok kýzýyor bana..!

Bu arada biz kim miyiz?

Ben ve Duygularým..

SAADET TOKSÖZ



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düþük Hararetle Yaþanmaz Aþk...
Aþkýn Kimyasý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutluyuz Mutsuzluklarýmýzla...
Özgürüz Esaretimizle...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kim Bilir? [Þiir]
Uzaklarda Bir Adam Sevdim [Þiir]
Aþk Deðil, Düello... [Þiir]
Tadýmlýk Sevgiler [Þiir]
Silahý Aþk Olanlar [Þiir]
Aþk Umuttan Doðar, Umutsuzluktan Ölür [Þiir]
Narsist [Þiir]
Bugün Günlerden Hanýmeli... [Þiir]
Müptelayým [Þiir]
Kadýnlar Günü! [Eleþtiri]


Saadet Toksöz kimdir?

Bireysel özgürlüðün, toplumsal özgürlüðe dönüþtürülmesine ve vatandaþlýk bilincinin, sorumluluðunun geliþtirilmesine katký saðlamak amacýyla gösterilen çabalarýn tümü, beni konuya dahil etmektedir.

Etkilendiði Yazarlar:
Edebiyatý sadece sanat icra etmek için deðil, ayný zamanda üretici ve aydýn yönünü toplumu uyarmak ve yönlendirme konusunda kullanan ve kendini bu konuda sorumlu hisseden bütün kiþiler ilgi alaným içindedir.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Saadet Toksöz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.