..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Fýrtýnalar insanýn denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sevgi ve Nefret > osman demircan




12 Ocak 2011
Ah Bir Aðlayabilsem  
osman demircan
Su desem yaðmur olur. Toprak desem heyelan olur. Buna raðmen gözyaþlarýmla dolarým da bir türlü aðlayamam. Ah sevgili bir aðlasam, bulutlar kupkuru kalýr. Ah sevgili bir aðlasam, yüreðimden sellerle sürüklenirsin, heyelanlarýmýn altýnda kalýrsýn.


:AGIJ:
Su desem yaðmur olur. Toprak desem heyelan olur. Buna raðmen gözyaþlarýmla dolarým da bir türlü aðlayamam. Ah sevgili bir aðlasam, bulutlar kupkuru kalýr. Ah sevgili bir aðlasam, yüreðimden sellerle sürüklenirsin, heyelanlarýmýn altýnda kalýrsýn. Gel gör ki, bir türlü aðlayamam. Bir çiy olurum da yaprakta, takýlýr kalýrým üzerinde. Þöyle bir topraða düþsem, yer çimenlerle dolar, toprak çiçeklerle fokur fokur kaynar. Nedense, boþlukta asýlýp kalan bir elma gibiyim. Ne tutunacaðým bir dalým olur ne de bana sahip çýkacak bir aðaç bulunur. Boþlukta öylece aslýp kalýrým. Boþluk yer bitirir beni. Rüzgarlar dolar içime, bir üþümedir baþlar böðrümde. Ah sevgili bir aðlayabilsem, hiçbir deðerin kalmaz gözümde. Öyle düþersin ki gözümden, toza karýþýr beraklýðýn. Ya çamur olur kaderin ya girersin mazgallardan içeri. Fareler bile geçer gider yanýndan. Karýþýrsýn dünyanýn kirli kanýna. Temiz bir yüreðe rastlayamazsýn. Bir daha geri dönemezsin. Dönsen de bir daha bulamazsýn ki beni. Ah sevgili bir aðlayabilsem, atlar koþar yaylalarda. Daðlar, nal sesleriyle titrer de, büyüklüðünü vururlar sýrtlarýna. At dað olur, dað at olur. Bir aðlasam bir daha ne sen ben olabilirsin ne de ben sana dörtnala gelebilirim. Ah sevgili, o kadar severken seni, gözlerimde beni aðlatacak bir gözyaþýya dönüþememen çýldýrmaktadýr beni. Seni daðlar kadar severken, bir damla gözyaþýya benzeyememen un ufak eder beni. Ah sevgili bir aðlasam, yumurtadan yeni çýkmýþ bir civciv kadar özgür olurum; hatta her sabah güneþin yükseldiði saatlerde gagamla gün ýþýklarýný yutarým. Senin saraylarýnda yaþamaktansa, kendi çöplüðümde horoz olurum. Öyle bir mutlu olurum ki, sen güneþ, insanlar ayçiçeði olurken, ben gölgede bir çimen olurum. Senin ýþýklý dünyanda yaþamaktansa, kendi karanlýðýmda yýldýz olurum. O bile yeter bana. Senin yanýnda dik durmaktansa, sensiz ve gölgede bir çimen gibi boynu bükük durmayý tercih ederim. Hiç olmazsa yalýnlýðýmla, sadeliðimle yaþarým. Bir aðlasam gözyaþlarýma katarým seni, bir aðaç gövdesi olursun, bir kütük olarak yazarým seni ormanýn kitabýna. Ondan sonra kuþlar yormaz beni, yollar yormaz beni, koþmak yormaz beni. Sevmekten yorulmam bir daha. Denize doðru uzanan bir kara parçasý gibi, hem mavilere ayaklarýmý sokarým hem de senden uzak olmanýn keyfiyle ufka doðru bakarým. Nedir sanki seni bu kadar önemli kýlan. Sen olmazsan da bu yürek yine sever. Ah bir yüreðimden atabilsem seni. Öyle yerleþmissin ki yüreðime, bereketli bir tarlanýn ortasýndaki kaya gibisin. Ne oynatabilmekteyim seni ne de söküp atabilmekteyim seni. Her þey deðiþecek bilmekteyim. Ah bir aðlabilsem, sellerime katarým seni ve sonra söküp atarým seni.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve nefret kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Keyfin Bilir
Kürtlere Mektup
Adam Gibi Severim Diyenlere Kanma
Vasattan Aþk Çýkmaz
Neden Ýnsanlar Bunca Aþk Yaþamalarýna Raðmen Hala Sevmeyi Bilmiyorlar
Herkes Kuyruk Sallarken Ýhanete, Yalana ve Dolana, Kim Bizi Ýnsan Olduðuna Ýnandýrabilir
Seni Düþünmek Beni Hasta Eder Grip Olurum
Salaklar Cuntasý
Ah Filistinli Kýz
Nazým Hikmet Gibi Düþünmek Beynimi Acýtmýþtýr

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Köpekler ve Ýt Herifler
Üç Türlü Ýnsan
Ýnce Bir Tülüm
Tüm Aþklar Faþizm Kokmaz
Baþka Bir Yol Yoksa Ýnancýn Seni Nereye Kadar Götürür
Örümcek ve Kelebek
Dünya
Tüm Evli Sevgililerin, Sevgililer Günü Kutlu Olsun
Olan Daðdaki Garibana, Karakoldaki Garibana Olmakta
Var Olmak Ýçin Emperyal Olmak Zorundasýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.