..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yazar yazý yazmayý baþka insanlara göre daha zor yapan insandýr. -Thomas Mann
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Vildan Sevil
Vildan Sevil - Merhaba
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Referandum Gününden Hoþ Sedalar (Vildan Sevil) 17 Nisan 2017 Günlük Olaylar 

Komþum, tarla kuþu gibidir. Sandýklar açýlýr açýlmaz oyunu kullanýp gelmiþ. Oldukça yaþlý bir hanýmla karþýlaþtýðýný, oracýkta kýsa bir söyleþi yaptýklarýný anlattý. Belli ki haným da yazlýkçýlardan ya da buralý ama olaðan programý dýþýnda gelmiþ. Belki de geri dönecek.

  Birgün Ben, Belki Bir Sýðýrcýk Kolonisinin Ýçinde, Belki Yýldýzlarla Birlikte Göklerde… (Vildan Sevil) 6 Nisan 2017 Günlük Olaylar 

Ak kanatlý, kara kanatlý, büyüklü küçüklü tüm kuþlar… Sýðýrcýklar, kartallar, kýrlangýçlar, naif serçeler, gözüpek kargalar, yaban kazlarý, turnalar, gururlu flamingolar, tepelikli ispinozlar, sakalar, þarkýcý bülbüller, çalýkuþlarý, atmacalar, doðanlar, baykuþlar, yarasalar, karatavuklar, ötleðenler, þýmarýk sinekkapanlar, toygarlar... Tanýdýk tanýmadýk nice kuþ sürüsü, ürktü, kaçýþýyor... Göz pýnarlarým bir çaðlayan. Akýyor... Akýyor... Akýyor...

  30 Mart 1972 Kýzýldere Katliamý (Dev, Baþ Ýstiyor/ G. Akýn) (Vildan Sevil) 31 Mart 2017 Günlük Olaylar 

ADI SEBO, KARA BÝR OÐLANLA YÝNE GÖRÜÞELÝM DEYÝP AYRILIYORUZ GÖRDÜÐÜ HER BASILI KAÐIDI YUTMAKTAN BÝRAZ DALGIN HALKINI SEVMEKTE ÖZYAZGILI ALIP BAÞINI GÝTTÝÐÝNÝ DUYUYORUM TOKADA KIZIL GELÝNCÝKLER AÇAN DEREDE TOPLU ÖLÜMLERLE ÖLDÜRÜLÜYOR ÞÝMDÝ HER PARÇASI BÝR DAÐDA HER PARÇASI BÝR DAÐDA

  18 Mart 1915. Çanakkale O Gün Geçilmedi. Ya Bugün? (Vildan Sevil) 19 Mart 2017 Günlük Olaylar 

1990’lý yýllarda, oðlumun okuluna, Galatasaray Lisesi’ne gittikçe o kocaman tablonun önünde durmadan geçemezdim. Çok uzun bir liste vardý o tabloda. Oðlum gibi genceciktiler. Ülkeye nice aydýn, devlet adamý yetiþtirmiþ, Mekteb-i Sultani (Galatasaray Sultanisi-Galatasaray Lisesi) öðrencileri, gönüllü olarak savaþa gitmiþler, bir daha geri dönememiþlerdi.

  Twetter’dan Esinlenerek 32 Kýsým Tekmili Birden Sorular (Vildan Sevil) 14 Mart 2017 Günlük Olaylar 

ÖDÜLLER: Sensodyne Diþ Macunu(Made in Holland) Colgate Diþ Macunu (Made in Deucshland)

  Almanya, Hollanda, Türkiye Gerginliði ve Ah Þu Benim Þeytan (Vildan Sevil) 14 Mart 2017 Günlük Olaylar 

Büyük abimiz Trump bile dünyanýn bu haline þaþýrmýþ; finans, hizmet, sanayi rüzgârlarýnýn çatýþmasýnda, henüz demir atamaz, yol alamaz hale gelmiþ gemi gibi okyanusun ortasýnda kendi ekseninde dönüp duruyor. Merhemi olsa kendi baþýna sürecek. Þimdilik ondan hayýr geleceðe benzemiyor. Obama da giderayak “Hop dedik, haddini bil!” dememiþ miydi o nankör adam!

  Bir 8 Mart Daha Geçti, Ama Nasýl Geçti? (Vildan Sevil) 14 Mart 2017 Günlük Olaylar 

Homeros’un bin pýnarlý Ýda’sýný (Kaz Daðlarý) ve Madra Daðlarý’ný aþarak gelen þiddetli yaðýþ altýnda, kapalý ve açýk yerlerde yapýlan çeþitli etkinliklerle, güzeller güzeli Edremit Körfezi boyunca yer alan yerleþim yerlerinde de 8 Mart unutulmadý elbette.

  Deðerli Atilla Karaduman Bey, Gerçekten "8 Mart’a Lanet Olsun" Mu? (Vildan Sevil) 14 Mart 2017 Tarihsel Olaylar 

Bu cümleleri neden yazdýðýnýza epeyce kafa yordum. Kadýn olmadýðýnýza göre kutlama size deðil, gazetenize, kadýn okurlarýnýza gelmiþtir. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemez iþadamlarý. Büyük olasýlýkla ilan vermiþlerdir. Gazetede ilan göremediðime göre ilaný almak yerine, sosyalizmle yeni tanýþan gencecik bir insanýn duygusal tepkisiyle “Alýn paranýzý da…..” deyip bu yazýyý döþenmiþ olmalýsýnýz.

  2017’nin 8 Mart’ý Bu Ülkede Çýðlýk Çýðlýða #hayýr’dýr (Vildan Sevil) 8 Mart 2017 Kesinlikle Karþýyým! 

“Bana cehennem ehlini gösterdiler: Çoðunluðu kadýndý” “Ben zaten kadýn erkek eþitliðine inanmýyorum.” “Kadýnlarý hafifçe dövüp korkutabilirsiniz” “Tecavüz edeni 4 gün odaya kapatmak yeter.” “Kadýn herkesin içinde kahkaha atmamalý” “'Tecavüze tahrik eden kadýn cezalandýrýlsýn”

  Ýlk Sosyalist Muhtar Fevzi Aðabey (Vildan Sevil) 19 Þubat 2017 Aný 

Onu, iþte bu 1970'li yýllarýn ateþ çemberinde, eylem birliði toplantýlarýnda, dayanýþma ziyaretlerinde tanýmýþtým. 12 Eylül’ün iþkenceli, cezaevli yýllarýný aþtýktan sonra kimi toplantýlarda rastlaþmýþ, dertleþmiþtik.

  Ah Sevgilim, Aþkým Benim! 14 Þubat’ta Nerelere Gidelim? (Vildan Sevil) 12 Þubat 2017 Günlük Olaylar 

Diðer söylencelerden birisi, Antik Yunan’da Zeus ile Hera’nýn Gamelyon adý verilen Ocak-Þubat döneminde evlendiðini söylüyor, bu dönem evliliðin kutsanmasýna adanýyor. Bilen bilir, Akad, Sümer mitolojisi, ardýndan gelen tüm mitolojilere, dinlere kaynak olmuþtur.

  Dedem Düþlerime Giriyor (Vildan Sevil) 17 Ocak 2017 Toplumcu 

Hayallerimizi aldýlar. Hiç deðilse düþlerimizi, kiþiliklerimizi, kýrýntýlarý kalmýþ özgürlüðümüzü almalarýna #HAYIR DÝYELÝM MÝ?

  Erkek Egemen Toplumdan Erkek Dininin Egemen Olduðu Topluma (Vildan Sevil) 8 Mart 2016 Kesinlikle Karþýyým! 

Kýrk yýldýr bir arpa boyu bile ileri gitmediðimizi, kim bilir kaç arpa boyu geri gittiðimizi gördükçe günlerdir kývrandýran “Yazmalý mýyým, yazmamalý mýyým? Yazsam ne olacak, yazmasam ne olacak?” ikilemini yazmaktan yana ancak çözebildim. Tam 8 Mart 2016’ya beþ dakika kala klavyenin baþýna oturdum.

  Tahir Elçi ve Kendi Masumumuz, Kendi Mazlumumuz (Vildan Sevil) 29 Kasým 2015 Günlük Olaylar 

Yine yalnýzca kendi mazlumumuz için mi gözyaþý dökeceðiz, aðýtlar söyleyeceðiz? Türkler Türklere, Kürtler Kürtlere, Aleviler Alevilere, Sünniler Sünnilere mi aðlayacak?

  Ben Her Mayýs Ölürüm (M. Vurgun) (Vildan Sevil) 1 Mayýs 2015 Günlük Olaylar 

Ah… Göz göre göre gelindi bu günlere…

  Savcý Mehmet Kiraz, Þafak, Bahtiyar, Elif… ve Dün, Bugün, Yarýn… (Vildan Sevil) 7 Nisan 2015 Dostluk ve Düþmanlýk 

Sosyal medyada ise, coðrafyamýzda süregiden halklarý birbirine kýrdýrma istemini, politikalarýný hiç düþünmeden, adeta onlara hizmet edercesine yazýlýp çizilen nefret ya da ölümü kutsama yazýlarý… Ve gerçekleri görenlerin yýlgýn, korku dolu suskunluðu…

  Tecavüz Ettim, Katlettim ve Devam Edeceðim… Çünkü Benim Sýrtým Kalýn (Vildan Sevil) 16 Þubat 2015 Yüzleþme 

“Kadýna þiddet abartýlýyor, ben zaten kadýn erkek eþitliðine inanmam”

  "Komþuda Piþer, Bize de Düþer"  mi?.. Syriza ve Türkiye’de Sol (Vildan Sevil) 27 Ocak 2015 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kuþkusuz SYRÝZA'nýn iþi zor. Kapitalizm canavarýnýn tuzaklarý, dümenleri pek çok. Onlar çocuklarý doðmadan boðmayý iyi bilirler. Ne var ki insanlýk da boðulmakla tükenmiyor, sürekli kurtuluþun yolunu aramaktan vazgeçmiyor.

  Birgün Ben, Belki Bir Sýðýrcýk Kolonisinin Ýçinde, Belki Yýldýzlarla Birlikte Göklerde……. (Vildan Sevil) 22 Aralýk 2014 Günlük Olaylar 

Gözyaþlarým söndürür mü sizi sarmýþ ateþi? Bilemem. Yoksa hep birlikte el ele verip yangýnlarý söndürmeyi öðrenmiþ olur musunuz? Bilemem. Biliyorum, unutulmak umurumda olmayacak. “Ha gayret, ha gayret!... Silip atýn artýk þu tekinsiz yazgýyý!” diye haykýracaðým size göklerden.

  "Harf Ýnkýlabý Köpekliktir"... Bebelerden Dedelere, Ninelere Osmanlýca da Osmanlýca... (Vildan Sevil) 19 Aralýk 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

Þimdi, Leh yazar Sienkiewicz'in ünlü romaný Quo Vadis?'in sayfalarýný çevirelim. Aziz Petrus'un, Roma'dan Neron'un zulmü yüzünden kaçarken çoktan çarmýha gerilmiþ Ýsa'ya rastladýðýnda, þaþkýnlýkla sorduðu soruyu hem yönetenlere, hem yönetilenlere soralým: Petrus: "Quo Vadis?" (Nereye gidiyorsun?) Ýsa: "Roma'ya, yeni baþtan çarmýha gerilmeye gidiyorum çünkü sen benim kurtaracaðým insanlarý býrakýp kaçýyorsun." Gökten üç elma düþmüüüþþþ.... Biri Neron'un, biri Ýsa'nýn, diðeri de kaçmaya koyulmuþ Aziz Petrus'un baþýna...

 

 



Kýyýyý gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe insan, yeni okyanuslar keþfedemez.
Andre Gide



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Vildan Sevil, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 00:15:40