..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kurguyla gerçek arasýndaki ayrým, kurgunun mantýklý olmak zorunda olmasý. -Tom Clancy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Kâmuran Esen




29 Ocak 2012
Mudurnu'lu Fatma Nine'nin Günlüðü - 23  
Kâmuran Esen
Ýyi ki bilgisayar var, iyi ki internet var.


:ADEI:
Sevgili Günlüðüm;

Nasýlsýn? Ben gene hiç iyi deðilim. Benim torun bana bilgisayar alýverdiydi ya, iþte o günden beri dadým duzum iyice gaçtý. Oturuyom bilgisayarýn baþýna, haber oku bakalým haber oku bakalým. Okudukça içim gararýyo, afaganlar basýyo. Yani, ülkemizde yaþananlara aklým sýrrým ermiyo. Ondan sonra da düþünmekten gece gözüme uyku girmiyo. Memet Amcan dersen, beni bilgisayar baþýnda görünce gýzýyo. Sana ne be adam, sana ne? Keyfimin kâhyasý mýsýn? Senin gibi gündüz guþaðýndaki saçma sapan programlarý mý izleyim? Varsýn keyfim gaçsýn, varsýn moralim bozulsun. Okuyum ki, yurdumuzda olup bitenlerden haberdar olayým.

Haber okudukça, eksik daþlar yerine bicik bicik oturuyo sevgili günlüðüm. Fotoðraf netleþiyo.Nereye doðru gittiðimiz gonusunda þüphem galmýyo. Yaþlý olduðuma bazen pek seviniyom. Daha kötü günlerimizi görmeden ölürüm nasýl olsa diye teselli bulmaya çalýþýyom. Bu internet sayesinde her bi þeyden haberim oluyo.Ýnternete girip haber okumasaydým, Trabzonlu Bakan Bayraktar’ýn “Kupayý almak için çok ince ayarlý bir çalýþma yapýyoruz” açýklamasýnýn ardýndan Trabzonspor hisselerinin 1 haftada % 40 yükseldiðinden haberim olmayacaktý.

19 Mayýs gutlamalarýna garþý çýkan - þimdi moda bu ya- M.E.Bakanýnýn bi zamanlar;
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduðu sýrada ortaya atýlan Cumhuriyet ilkesinin zayýfladýðýný ve iþlevini kaybettiðini görüyoruz. Cumhuriyet kavramýnýn aslýnda artýk bizim için çok fazla bir mânâ ifade etmediðini söylememiz de mümkündür. Türkiye'de Cumhuriyet ilkesinin yerini katýlýmcý bir yönetime devretmesi gerektiði ve nihayet laiklik ilkesinin yerinin Ýslam ile bütünleþmesinin gerekli olduðu kanýsýný taþýyorum." dediðinden de haberim olmayacaktý. Hay senin dilini eþek arýsý soksun.

Meclis'in 168 bin lira bedel garþýlýðý kiraladýðý 56 adet lüks makam aracýndan da haberim olmayacaktý. Bu araçlarýn kiralarýnýn, benzinin ve þoför mayiþlerinin halkýn cebinden çýkacaðýndan hiç haberim olmayacaktý. Bize, Fiyat arabaya binin diyen baþbakan, bu lüks araçlara neden ses etmiyo? “Hanýmýn hýsýmý gelince oklavalar þýkýr þýkýr; beyin hýsýmý gelince, diþler þýkýr þýkýr.” meselesi yani. Ihhh!

Hani þu garagolda dayak yiyen gadýn var ya, iþte o gadýn bana dert oldu sevgili günlüðüm Polislerin gadýný dövdükleri sýrada perdeyi gapatarak iþkenceyi gizlemeye çalýþan garakol amiri ifadesinde dayak olayýný fark etmediðini söylemiþ. Ayol tekme- tokat seslerini de mi duymadýn? Hadi gözün kör diyelim, gulaklarýn da mý saðýr be adam? Dayakçý polisler için , “basit yaralama suçuna yardým”suçundan 3 aydan 9 aya kadar hapis cezasý isteniyormuþ. Dayak yiyen gadýn ise 6,5 yýl hapis istemiyle yargýlanýyormuþ. Ihhh!

Baþbakan Fransa’ya gafa dutuyordu ya, meðer hepsi göstermelikmiþ. Neden mi? Fransa Senatosu'nun, inkâr yasasýný gabul etmesinin ardýndan, en stratejik ihalelerden biri Fransýz devlet þirketine verilmiþ.Yaaaaa!

Okul tarafýndan düzenlenen Uludað gezisinde, otobüste sigara içen öðrenciler otobüsten indirilip dað baþýnda býrakýlmýþ. Çocuklarý sigaradan uzaklaþtýralým derken, gurda guþa yem edecelermiþ nerdeyse. Muhalif gazetecilerin içeri týkýlýp terörist muamelesi yapýldýðý bir ülkede, sigara içen öðrencileri kýþýn dað baþýnda býrakmak, normal. Bir despotluk almýþ baþýný gidiyo her birimde. Baþýmýzdakilerden örnek alýyorlar çünkü. “Aðaca çýkan keçinin, dala bakan oðlaðý olur.” demiþ atalarýmýz.

Medya nasýl gorkutuldu, biliyosun. Hiç bi gazetenin doðru dürüst haber yaptýðý var mý? Hemen hemen hepsi, ikdidar yanlýsý göstermek zorunda hissediyo kendisini. Galatasaray Baþkaný Ünal Aysal bile "'20 milyon Galatasaray taraftarý AK Parti'ye oy verdi!" demiþ. Bak bak bak! Aslýnda hak da verdim bi yandan. Baþbakaný karþýsýna alsýn da, kulübünün baþýný derde mi soksun?

ABD büyükelçisi “Türkiye’de gazetecilerin demir parmaklýklar ardýnda olmasýný anlamýyorum.” demiþ. Baþbakan kendisine anlatsýn. Ne diyordu baþbakan: Onlar gazeteci deðil, terör suçlusu. Cumhurbaþkaný da ayný fikirde.

Ýþte böyle sevgili günlüðüm. Dalga boyumuzu aþdý senin anlayacaðýn. Boðulduktan sonra, boyunu aþan dalga ha bi garýþ olmuþ ha beþ garýþ; hiç farketmez.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Enflasyon Düþüyor (Muþ)
Sinir Olduðum Tipler - 5
Perþembenin Geleceði Çarþambadan Belli Olur
Fatma Nine'nin Günlüðü - 6
Fatma Nine'nin Günlüðü - 7
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 16
Sinir Olduðum Tipler - 4
Sinir Olduðum Tipler - 5
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Yine Paralel Bir Ürya Gördüm
Mudurnu'lu Fatma Nine'nin Günlüðü - Diþ Aðrýsý Deðil Kabir Azabý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kýzým Sen Avukat Ol!
Atatürk'e Mektup
Ýstanbul Sizin Olsun
Ben Birazcýk Deli miyim?
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.