..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi en azgýn yüreði uysallaþtýrýr, en uysal yüreði azdýrýr. -Alexis Delp
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Modernizm > Kâmuran Esen




10 Ocak 2003
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...  
Kâmuran Esen
Bu dünyada / kaybedecek hiçbir þeyi olmayana / Ayrýlýktan korkmayana / Ölüm / olsa da olur / olmasa da.


:FDIJ:
Eðer sofranda ekmeðini bölüþtüðün biri yoksa veya özlemini çektiðin bir yar, uzaklarda / Ya da kaybetmekten korktuðun sevdan / Kopmamýþsa hiç yüreðinden bir parça / Hasreti duymamýþ, solumamýþsan / Aðlamamýþsan gidenin arkasýndan....... / Sözlüklerde "ayrýlýk" senin için yazsa da olur / yazmasa da.

Ýçinden taþýp dökülen duygulardan yoksunsan eðer / Bir þiirin her dizesinde gülümseyen yüzler belirmiyorsa hiç / Ya da coþturmuyor, aðlatmýyor, düþündürmüyorsa seni / Dinlediðin þarkýlar hiç kimseyi çaðrýþtýrmýyorsa, / Söylediðin türküler yapraklarýný titretmiyorsa efil efil / Damarlarýnda kan yerine hasretler , sevgiler yeþermiyorsa adam boyu / Davullar çalmýyorsa gümbür gümbür. / Þarkýlar çalsa da olur senin için , çalmasa da.

Yaðmur damlasý kadar bile bir iz býrakmadýysan arkanda / Mütevazý bir sandala bile kürek olamadýysan / Susturmadýysan aðlayan bir çocuðu / Öpmediysen , sarmadýysan bir yüreði / Býrakýp gitmekten korktuðun , ondan düþüp yine ona konduðun bir çift nemli gözden yoksunsan / Ya da hayatýnda elini uzatacaðýn birinden mahrumsan eðer / Toksa gönlün sevgilere , aþklara / Baþkasýnýn gözyaþlarý içine akmýyor , damlamýyorsa yüreðine........ / Yaþam senin için olsa da olur , olmasa da..

Sevgilere sýrtý dönük bir yürek; / çekmecede unutulmuþ bir mendil , açýlmayan kör bir kapý , yaðýþ bilmez kuru bir gök gibidir. / O yürekler ne þiirden etkilenir , ne þarkýyla hüzünlenir... Su sesi gibi gelir ölüm..../ Ölümden korkmak için bile ; bir sevdiðin , bir sevenin , sýðýnacak bir yüreðin , arkandan aðlayacak bir çift gözün olmasý gerekir..

Bu dünyada kaybedecek hiçbir þeyi olmayana / Ayrýlýktan korkmayana / Ölüm gelse de olur , gelmese de.





.Eleþtiriler & Yorumlar

:: teðet geçmesin
Gönderen: Gülþen Çokgün / , Türkiye
29 Ekim 2012
ölüm bana gelse de olur gelmese de. teðet geçip çektirmesin yeter.

:: Þiir mi?
Gönderen: Yakup Þimþek / Ýçel(Mersin)/Türkiye
15 Kasým 2007
Ben þiir olarak gördüm ve þiir gibi okudum. Ve çok beðendim. Þiirdi; deðil mi?

:: Bunun üstüne tek yapabildiðim susmak oldu..:)
Gönderen: Didem Sevinç / ÝSTANBUL
18 Mart 2003
"Arkanda býrakacak sevdiðin yada sevenin olmazsa korkmak boþuna"..Eminimki bir çok kalbin dile gelmesini saðlamýþsýnýzdýr bu güzel yazýnýzla..Hayata dair, hatta insana dair ne varsa ,,tüm kalpleri birleþtirmek bir o kadar mümkün yazýnýzda.. Yüreðinize saðlýk ,,ne diyim?Allah herzaman yanýnýzda olsun,,sizinde yolunuz hep açýk olsun. Sevgiler Didem SEVÝNÇ

:: borclu
Gönderen: adil okay / paris
22 Þubat 2003
hos bir deneme kutluyorum sizi elinize saglik bana sevdigim bir siiri cagristirdi sizinle paylasmak istedim BORÇLU Erik çiçek açmis da bahçenin kiyisinda Sen ona hiç bakmadan geçmissen oraciktan Leylek dansa durmus da bacanin tepesinde O baharlim laklakini durup dinlememissen Sakir sakir bir tren bir gece köprüsünden Islikla dalmamissan gurbet türkülerine Akasya mor akasya ak akasya sari sari sarkmis da bahar mavilerinden Yasamak ne güzel sey diye aglamamissan Çocuklar birdirbir oynuyorlar da çöplük arsada Dikilip yanibaslarina gögüs geçirmemissen Yanindan geçip gitmis de çilekçinin arabasi Kaçtan veriyorsun hemserim diye yutkunmamissan Iskelenin tepesinden türkü döken gurbetçi gence Varolasin koçum benim diye el sallamamissan Bahar dali gömlegiyle utangaç bir uçurtma Bu ne siklik delikanlim diye laf atmamissan Ve çapkinca bakmamissan Gögsü domur domur yeniyetmeye Sesi bambam Sesi ramazan topu Kendini herkül sanan delikanliyi Yastasinmiscasina süzüp selamlamamissan Öpmemissen gözlerine bakip duran bir gözleri senlikliyi Yasama itmemissen iter gibi denize Girmemissen koluna bir yikilmisin Yalanla da olsa avutmamissan umutsuzu Su diyene bir avuç su Bir yarali parmaga isememissen Kolay gelsin dememissen tas kiranlara Günaydinsiz birakmissan bahçe bezeyenleri Egilip koklamamissan çitten gülen çiçegi Bayram bayram donanmamissan Sevinciyle dostlarinin Acisini dostlarinin Yüreginde duymamissan Kapi kapi dolasmamissan is dilenerek Issizlige düsmemissen hakkim dedikçe Ve bayrakli pankartli yürüyüslere Halayli horonlu grev senliklerine Katilmayi ask gibi duymamissan suranda Agrin agrim Acin acim Dememissen insan kardeslerine Ve dilinin en görkemli Ve dilinin bando-davul sövgülerini Siralayip sallamamissan deyyuslar saltanatina Hangi yasta olursan ol Kardesim Kaptirip gönlünü sevda firtinasina Evin yolunu sasirmamissan Sende is yok be kardesim Sen artik hapi yutmussun Borçlusun sen agaçlara kuslara Borçlusun sen trenlere otobüslere Yagan kara esen yele borçlusun Borçlusun sen herseye Gözdeki isiltiya Alindaki çizgiye Eldeki saskinliga Borçlusun herseye Kardesim Yasamin kendisine hasan huseyin

:: "Ýstanbul'u Dinliyorum Gözlerim Kapalý"
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
21 Ocak 2003
Teþekkürler Kamuran!Bana verdiðin destek içn...Koþuyoruz iþte birilerinin ardýndan:)))))Yetiþmek ne mümkün!..Hele sana!..Asýl ben seni kutlarým enfes yazýlarýn ve þirlerinden dolayý.O pembe çarþafý ne hale getirmiþsin a be caným!Hem ütünün altýna yatýrýp yak çarþafý;hem de parça parça et silgi bezi yap:))))Ya bizi parça parça yapan yýllarý ne yapalým,hýý!..Zamaný geri çevirmek mümkün olsaydý eðer;bu aklýmla ne hale getiridim onu:)))))Çiçek dikerdim her saniyesine ve aþýk olurdum,aþýkkkkk!..:))))Öyle uzaklýk muzaklýk dinlemezdim vallaha!:))Al baþýný,git yüreðinin çaðýrdýðý yere..Ne bu urganlar ya!Kes kes bitmiyor...Hüzün düðümlüyoruz þiirlere,hayata...Çöz çöz bitmiyor...Çalýþmalarýnýn devamýný dilerim.Sevgiyle kal tuzu kuru arkadaþým:))))Camlarý da iyi sil emi!Gökyüzü daha aydýnlýk,uzaklar daha yakýn görünür belki...Ben se kalýn perdeler takýyorum vallaha..Eve soðuk girmesin diye:))))Ya!...

:: Olsa ne olur..olmasa..ne olmaz..
Gönderen: Birkan Askan / Bursa
10 Ocak 2003
Bir kaçýnýlmazý yaþarken dert edinmek çoðu zaman, gereksiz gibi görünse de../Ýnsanýn yanýbaþýndan ayrýlmayan bir gerçek..lakin kelimeler nereye tutunsa, bir ucundan gözükmeden yapamayan../Cahit sýtký\'yý geçemeyiz hocam../zira düþünmeden de yapamayýz sonuçta.. Nereye baksak..o çýkmýyor mu karþýmýza../gönül isterdi ki..onsuz bir hayat../ Olsa da olur.. olmasa da.. Kaleminize sevgilerimi gönderiyorum.. Baþarýlarýnýzýn devamýný diliyorum.. Saygýlarýmla..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kýzým Sen Avukat Ol!
Atatürk'e Mektup
Ýstanbul Sizin Olsun
Ben Birazcýk Deli miyim?
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Caný Sýkýlmak Nasýl Birþey?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.