..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > BÝNNUR EDÝSAN




3 Eylül 2003
Sýlamý Ziyaret  
BÝNNUR EDÝSAN
Bir meyveyi dalýndan koparýp yemeyeli, bahçeli müstakil bir evde sabahýn mis gibi toprak kokusunu duyup gülümseyerek uyanmayalý ne çok olmuþ.Oysa benim yaþamak istediðim hayat , þehrin kalabalýklarý içinde asýlan suratlarý gülümsemeye sevk etmek için çaba


:BJHD:
SILAMI ZÝYARET

Beþ yýldýr memleketimi ziyaret edememiþtim.Unutmuþluk, yoðun koþuþturmalar vs...Derken geçiþtirdiðim sýla ziyaretini ,geçen hafta gerçekleþtirdim.
Keyifli bir hafta sonu ardýndan Ankara ya alýþmak zor oldu.Yýllardýr tatil, deniz, güneþ ve keyif baþlýðý altýnda memleketimi es geçmelerimden utanarak döndüm iþte Ankara’ya.
Küçük bir kasabadýr aile büyüklerimin yaþadýðý yer.Çocukluðumun bir çok anýsýný, býraktýðým gizlenmiþ yerlerinden bir bir söküp çýkardým.Okullar tatil olsa da bir iki hafta dilediðimce gezsem diye iple çektiðim çocukluk anýlarýmýn gözümün önüne geliþinden tutun, temiz hava, içten insan, akrabalarým derken muhteþem bir hafta sonu geçirdim,Yolculuðun yoruculuðu dýþýnda her þey güzeldi.
Bir meyveyi dalýndan koparýp yemeyeli, bahçeli müstakil bir evde sabahýn mis gibi toprak kokusunu duyup gülümseyerek uyanmayalý ne çok olmuþ.Oysa benim yaþamak istediðim hayat , þehrin kalabalýklarý içinde asýlan suratlarý gülümsemeye sevk etmek için çabalamak deðil.Þehirde yaþamaktan sýkýldýðýmý da anladým.Ýçimden, her þeyi býrakýp gitmek geldi.
Yemyeþil bir bahçede çay sefasý yapmak, kimseyi düþünmeden bir iki satýr karalamak bambaþkaymýþ. ‘Üretkenliðim týkandý!’ dediðim bir çok günümü hatýrladým.Binalar arasýna sýkýþmýþ bir oda içinde- her ne kadar bol aðaçlý bir sitede otursam da-bilgisayarýn baþýnda üretmeye ve duygularýmý aktarmaya çalýþmak büyük baþarýymýþ!
Ankara da yok kilo alacaðým, yok caným istemiyor diye kahvaltý bile yapmadan evden kaçan þýmarýk ben anneannemin hazýrladýðý kahvaltýyý nasýl da zevkle yüreðimden kabul ettim.Teyzemin gidiþimle kestiði koyun için üzülsem de –itiraf ediyorum- yemekten de kendimi alamadým.
Bizim kasabanýn tüm sokaklarýný yaya gezmeniz toplam 1 saatinizi alýr.Ve tüm sokaklarý yaya gezdim.Özlemiþim.Yalýnayak sokakta oynayan çocuklarý görünce yeðenimi nasýl da bir fanus içinde büyüttüðümüzü gördüm.Sapasaðlamdýlar.Ýçlerinden bir tanesini ile yaptýðýmýz uzun sohbet ise aklýmdan asla çýkmayacak.
8 –9 yaþlarýnda bir çocuk Furkan..(Hoþ çocuk mu yoksa büyümüþ de küçülmüþ mü pek anlayamadým ama)
Kocaman, boncuk boncuk ,simsiyah gözleri ve kývýrcýk saçlarý ile dikkatimi çekti.Birilerine sinirlenmiþ baðýrýyordu.Lastik ayakkabýlarý, kalýn bir ipten oluþan kemerin tutturduðu pantolonu ve kocaman gözleri....Ýþte Furkan!
‘Ne oldu, niçin bu kadar sinirlisin Abicim?’ diye elini tutum.
‘Sinirliyim tabii, daha ne olsun antenimizi çaldý !’ dedi.
‘Kim çalmýþ?’
‘Eþe’nin oðlu!’ dedi yine ayný sinirle.
Eþe kimdi? Bu, bacak kadar boyuyla kimlere kafa tutuyordu ki? Elini hala tutuyordum, oysa ben dokunduðum zaman insanlar yumuþardý, öyle söylerdi tüm dostlarým! Furkan’a iþlemiyordu dokunma baðým ama ellerini de çekmiyordu benden.
‘Eee, ne yapacaksýn peki Eþe’nin oðluna?’ dedim.
‘Nörücem biliyon mu?
Eliyle pantolonunun bel kýsmýna yerleþtirdiði kapý kolunu gösterdi.Evet bildiðiniz metal kapý kolunu silah gibi yerleþtirmiþ beline..Gülmemek için kendimi zor tutsam da öyle ya da böyle --ufakta olsa-bir þiddet içeriyordu sohbetin seyri!
‘Ne yapacaksýn ?’dedim
‘Bunu þafaðýna vurucam ki bi daha hýrsýzlýk yapmasýn!’ dedi.
‘Ama bunu yaparsan ona zarar vermiþ olursun o da aðlar yazýk deðil mi?’ dedim. Ne diyeceðimi aslýnda pekte bilemedim ya!
‘Aðlasýn, banane , bizim anten yok artýk ben her gün aðlayacaðým, çizgi film izleyemeyeceðim ama! Babam yenisini de almaz çünkü parasý yok !’dedi.
Yüreðime bir þeyler oluyordu yine.Bu gibi durumlarda gözümün yaþýný hiç tutamam ki! Eee serde kocaman abla ya da teyze olmak var ya! Tuttum kendimi.
Furkan hala sinirle baðýrýyordu bangýr bangýr...
Gözleri birden açýldý daha da kocaman oldu..Baktýðý yere baktým karþýdan 18-19 yaþlarýnda bir genç geliyordu.
‘Ýþte O, ulan!!!!! Ben seni ne yapayým ha söle, çaldýn antenimizi getir çabuk !’ diye söylenmeye baþlayýnca anladým ki þafaðýna kapý kolu yiyecek Eþe’nin oðlu kazýk kadar bir genç.Bizim Furkan’ýn kafa tuttuðu iri yarma bu çocuða ne denirdi ki? Neyse konuþtuk, anlaþtýk.....Kapý kolu tarafýmdan baskýyla Furkan’ýn kendi elleriyle çöpe atýldý.Anteni de, iri yarma utancýndan geri getirdi.
Furkan mutlu.
Ben mutlu....
‘Þimdi geçti mi sinirin, ne yapacaksýn?’ dedim.
‘Geçti , eve gidip þu anteni takayým sonra çizgi filmimi açýp sütümü içerim’ dedi.
Ufacýk bir çocuðun, kendinden yaþça epey büyük bir çocuða kafa tutmasýna mý güleyim,hakkýný arayýþýyla mý övüneyim yoksa nihayetinde bir çocuk olduðunu hatýrlayarak içeceði sütün hesabýný yaparken onu öpeyim mi bir süre karar veremedim.
Sonuç:Onu doyasýya öptüm.Ýtiraz da etmedi hani.
Ne bileyim, çekip gitme konusunda hala düþünüyorum.Býraksam tüm anýlarýmý, tüm uðraþlarýmý küçük kasabama yerleþsem..Tavuk, bahçe, dað bayýr alsam baþýmý bir ben gitsek mi?
Unutur muyum acaba boðazlandýðým sýkýntýlarýmý?
Büyük þehrin ,büyük ve sinsi planlarýndan kurtulur muyum?
Oyunlarýn ne içinde ne de dýþýnda olmaktan uzaklaþýr mýyým?
Hayatý ortasýndan yaþar mýyým acep?
Varsýn benim de antenimi çalsýnlar.
Gidesim geliyor iþte böyle sýkýldýkça..
Gidip dönmeyesim...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Gitmek
Gönderen: Metin / Türkiye ÝST
20 Aðustos 2004
Merhaba Binnur! Özlemin daðlar kadar yüreðinde yaþamak istediðin okadar çok þey varki fakat bazen sen bile kendini anlayamýyorsun!Kimbilir anlamakta istemiyor olabilirsin Genede yaþamaya çalýþ yüreðinin tüm güzelliðiyle Gitmesende!

:: Doðduðun yer deðil, doyduðun yer.
Gönderen: Kâmuran Esen / Mudurnu
6 Aðustos 2004
Merhaba Binnur; Bir solukta okudum. Akýcý, sýcak, duru bir analtým.....Ne güzel anlatmýþsýn sýla özlemini, özlediðin sýlanýn sýcaklýðýný...Sevgiler.........Seni izlemeye devam edeceðim........Kâmuran Esen




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Tatlý Huzur
Büyüdüm
Yeni Bir Yýl
Annem
Yaþamak.
Aldanýþlar
Kapý
Mevsim Kýþ Olunca
Hafýza Kaybý
Yazmak ve Yaþamak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Silmedim, beyaza boyadým
Ýþ Yeri Kurallarý!
Anlatýyor Gibiydim
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Çapkýn Erkek (Kadýn)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.