..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir dost nedir? Öteki ben. -Zenon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > BELGÝN ERYAVUZ




18 Mart 2004
Bu Yazým Sizlere…  
BELGÝN ERYAVUZ
Normal atletler asfalt yoldan koþarken, onlar adeta kumlu sahillerde adým atýyor. Yapýlan iþ, varýlacak nokta ve beklentiler ayný olmasýna karþýn bu kesim için herþey inanýlmaz boyutlarda zorlaþtýrýlýyor.


:AEBI:

Yaþamýn her noktasýnda, attýðý her adýmda karþýlaþtýðý yýðýnla sorunu, önüne birer duvar gibi dikilen engelleri her zaman aþmak zorunda olan ve bunun için insanüstü gayret göstermek durumunda býrakýlanlar. Bu yazým sizler için…
Belki en önde olma mücadelesi deðildir bu ama, normal gayretlerin ötesindedir tüm çabalar bilirim. Okulda, meslek seçiminde, iþ hayatýnda hep bir yarýþ içindeyiz hepimiz. Ama kimilerimiz var ki, bu yarýþý en zor þartlarda yapmak zorunda býrakýlýyorlar. Her hareketleri, yaptýklarý her iþ önce eleþtirisel ve menfi bir yaklaþýmla inceleniyor. Nasýlsa bir eksiklik vardýr felsefesi ile didikleniyor ve deyim yerindeyse hep bir olumsuzluk, hep bir kabahat aranýyor. Dört dörtlük yapýlmýþ, baþarý ile noktalanmýþ olmasýna raðmen hep bir kulp takýlmaya çalýþýlýyor. Nedense ”mükemmel” yada “bravo” sözcükleri kullanýlmamak için sözlükte en son sýralara saklanýyor.
Normal atletler asfalt yoldan koþarken, onlar adeta kumlu sahillerde adým atýyor. Yapýlan iþ, varýlacak nokta ve beklentiler ayný olmasýna karþýn bu kesim için herþey inanýlmaz boyutlarda zorlaþtýrýlýyor. Olurlar olmaz yapýlýyor, kolayca açýlacak kapýlar asma kilitlerle daha bir sýký kapatýlýyor. Neden mi? Çünkü onlar bayan, çünkü onlar karþý cinsin yaptýðý iþleri yapmaya azim gösteren, bir anlamda elinin hamuru ile erkek iþine karýþanlar.
Dünyaya bayan olarak gelmiþ olmaktan her zaman için gurur duyan birisi olarak, ben de karþý cinsin üstünlüðünün her alanda kendini gösterdiði tüm kulvarlarda onlarla baþa baþ mücadele ettim.Seçtiðim meslek, okuduðum okullar ve çalýþtýðým alanlar…tümünde ne yazýk ki erkeklerin gösterdikleri çabanýn üstünde bir çaba göstermek zorunda kaldým. Hem de onlarýn düþüncelerine göre, onlar için ayrýlmýþ kulvarlarda yaþam savaþý veren birisiydim. Ama ben baþardým;ama biz baþardýk.
Benim gibi birçok bayan artýk Türkiye ‘de erkeklerle birebir çalýþabiliyor, kumlardan asfalt zemine geçmek için hala mücadele verseler, önlerine devasa engeller konulup, ayaklarý kaydýrýlmaya çalýþýlsalar bile.
Tüm bu gayretlerimiz gelecek nesillere bir nebze olsun kolaylýk saðlamak adýna. Çektiðim(çektiðimiz) onca sýkýntýya, eziyete, gözyaþýna raðmen içim(içimiz) artýk daha rahat. Çünkü ileriki yýllarda bayanlarda erkeklerle ayný seviyede kabul görecek, ayný çoþku ile alkýþlanacaklar. Bizlerin yadýrgandýðý gibi kaygý ile deðil, ümitle izlenecekler. Hem de bayan olmanýn güzelliðini, zevkini ve ayrýcalýðýný birebir yaþayarak. Bizler rüyalarýmýzýn gerçekleþmesini istiyorduk, o nedenle uykudan çabuk uyandýk. Sadece ortak yaþamý birebir paylaþabilmek, sadece maddi ve manevi anlamda katký saðlayabilmek adýna. Yalnýzca kendimiz için deðil, hepimiz için yaptýk yapmak istediklerimizi. Bundan sonrasý için en büyük dileðim ise; beraber elele ayýrýmýn tamamen kalkacaðý en güzel günlere…
Sevgiyle kalýn…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Durak Huzurevi (Mi?)
Engellere Çarpa Çarpa…
Kadýnsan Hem De...
Kaderini Kendin Çiz!
Kayýp Kimlikler!
Neden Bu Kadar Duyarsýz Olduk?
Bana Yalan Söyleme! Beyaz Olsa Bile…
Bir Serginin Ardýndaki Duygu Seli
Seninde Hayalin Olsun...
Kýskançlýðýn Soðuk Nefesi Ensenizde Mi?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Pozitif Enerjinin Gücü
Ýliþkiler Düðüm Olmuþ Çözülmüyor
An"ý Yakala, Çilek Tadýndaysa Býrakma!
Bakýp da Görenlere, Görüp de Sevenlere!
Sýr Dolu Papuçlar
Rengarenk Duygularda Yaþatmak Sevgiyi!
Özlemek!
Uzaklarda Bir Yerlerde...
Ýçimizdeki Unutma Sesi…
Unutmanýn Acýsý, Unutulmanýn Sancýsý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Seviyorum Diyebilmenin Güzelliði [Öykü]


BELGÝN ERYAVUZ kimdir?

Ýçimde yaþadýklarýmýn, hissettiklerimin birebir yansýmasý,týpký denizin mavilikleri gibi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okumayý çok seven birisi olduðum için,yazýlarýný okuduðum hemen tüm yazarlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BELGÝN ERYAVUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.