..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yüz kiþinin içinde aþýk, gökte yýldýzlar arasýnda parýldayan ay gibi belli olur. -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Dilek Asar




29 Eylül 2008
Dört Köþeli Kuma  
Dilek Asar
Ýlk defa ne zaman mutlu olduðumu hatýrlamaya çalýþtým, Film þeridini geriye sardýrdým. Çok küçüðüm, soðuk bir kiþ gününde babamla bir parktayýz,lapa lapa kar yaðýyor. Elim babamýn fýrýndan yeni çýkmýþ ekmek gibi sýmsýcak kocaman elinde. Ben bir saða bir sola seðirterek ellerimi ýsýtýyorum. Bu keþfimden, sonralarý da hep yararlandým. Her seferinde ayný mutluluk ayný güven duygusu ile.


:BAFJ:
lk defa ne zaman mutlu olduðumu hatýrlamaya çalýþtým, Film þeridini geriye sardýrdým. Çok küçüðüm, soðuk bir kiþ gününde babamla bir parktayýz,lapa lapa kar yaðýyor. Elim babamýn fýrýndan yeni çýkmýþ ekmek gibi sýmsýcak kocaman elinde. Ben bir saða bir sola seðirterek ellerimi ýsýtýyorum. Bu keþfimden, sonralarý da hep yararlandým.Her seferinde ayný mutluluk ayný güven duygusu ile.

Ben babamý çok severim. Birbirimize duygularýmýzý belli etmek gibi bir alýþkanlýðýmýz olmasa da onun da beni sevdiðini bilirim. Babam müthis bir insandir. Güclü, sevecen, çalýþkan, esprili ve daha nice iyi nitelikler.Bütün bu saymakla bitmiyecek iyi yönleri arasýnda onun da, benim hayatýmda olumsuz rol oynayan hatta .zaman zaman hayatýmý karartan bir zaafý vardýr.Babam satranç tutkunudur. Onun bu zaafý aile hayatýmýzý hep olumsuz etkiledi.Çok çalýþkan olan, öðretmenliðinin yani sýra fotoðrafçýlýk yapan babam, her fýrsatta Öðretmenler Evi ne gider gecenin geç saatlerine kadar orada satranç aynardý.Annemi zaman zaman çantasýný kapýp evi terketmelere kadar götüren, aile içi geçimsizliðe yol açan bu oyundan hep nefret ettim. Bazan annem beni ve kardeþimi alýr babamin yanýna giderdik. “Hemen geliyorum”demesine raðmen bizi bekleten babam, „ kumar deðil ya, dinlendiriyor beni“ diyerek kendini savunmaya çalýþýrdý. Ben satrançtan öylesine nefret ettim ki daha küçücük bir çocukken eðer bir gün evlenirsem satranç oynamýyan biriyle evlenmeye karar verdim.

Onunla arkadaþlýk etmeye baþladýðýmýzda, iki lafýn arasýnda „ satranç oynarmýsýn ?“sorusu karþýsýnda þaþkýn þaþkýn yüzüme bakýþý hala gözlerimin önünde. „hayýr“ satrancý sevmiyordu. Uzun süren sýkýcý bir oyundu.Ama niye sormuþtum ki. „Hiç“ dedim.Öylesine.

Evlendik, bir süre sonra Türkiye` den Almanya ya gelip yerleþtik. Ýlk yýllarýn yorucu, mücadeleli günleri birbirini kovaladý. Sonra günün birinde televizyon kýlýklý bir alet girdi evimize. Giriþ o giriþ.Evde olduðu sürenin çoðunu onun karþýsýnda geçiriyor, Bana , bize ayýracak zamaný kalmýyordu, kýzýyor, üzülüyordum. Birþey söyleyecek olsam „ çalýþýyorum“ diyordu. Evet ben de biliyordum çalýþtýðýný, ama yine de çok içerliyordum. Çekip gitmeyi ya da o televizyon kýlýklýyý pencereden dýþarý firlatmayý hayalledim yillarca. Yapamadým.

Hiç barýþýk olmadan, bu dört köseli kuma ile , sinir harbi yaparak yaþaýip giderken günün birinde Çin çin sesleri dikkatimi çekti. Yavaþça yerimden kalktým.-çok enderdir kumanýn suratýna bakýþým- þöyle bir göz attým, bir de ne göreyim ekranda ! satranc oyunu. Alabora olmuþum, dikmiþim gözlerimi. O ise bana baþýný bile çevirmeden “ arasýra oynuyorum” diyor “dinlendiriyor beni”

Bozguna uðramýþým ki ne biçim. Çöktüðüm koltukta neler geçiyor aklýmdan. “Yetti artýk “ diyorum „çeker giderim“ „Antalya`ya babamýn yanýna „durmam bu evde “Akþamlarý satranç oynamaya gidiyor ama hiç deðilse gündüzleri gezeriz baba-kýz…” Kendimi zar-zor sakinleþtiriyorum. Ýþle güçle oyalanmaya çalýþýyorum.

Akþama doðru telefon sesiyle irkiliyorum. Babamýn sesi : þýngýr þýngýr, neþeli. Biz buralarda ses uzmaný olduk ya iyi biliriz karþý taraftakiler neþeli mi üzgün mü hasta mý iyi mi.Ses, hoþbeþten sonra þýngýr þýngýrlýðýn nedenini açýklýyor.” Bugün bilgisayar alýndý bana” ,Þusu da var, busu da var üstelik 80 saat de bedavadan öðreteceklermiþ” “”Ne güzel baba!”, “Ne iyi etmiþsin baba! “, ”Güle güle kullan baba!...“

Baþýmý arkaya yaslayýp gözlerimi kapatýyorum. Nedense Antalya`yý çevreliyen Toros daðlarý canlanýyor gözlerimin önünde. Bir kar yaðýyor üzerlerine ince ince.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Benim Anna´m

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ihlamurun Gölgesi
Veda Partisi
Hediye
Bayram Sevinci
"Bekle Bizi Ýstanbul"
Sýrýlsýklam Aþýk
Komþularým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþam Bir Tiyatro [Deneme]
Sevgiye Çaðrý [Deneme]


Dilek Asar kimdir?

Okumayý çocukluðumdan beri çok severim. Okurken içim ýsýnýr . Okumanýn bendeki tek olumsuz yönü bizzat yazmaktan beni alýkoymasý oldu. Okumaktan zaman kalmadý. Bir de, öyle çok yazýlmýþ, öyle güzel yazýlmýþ ki ne kaldý ki yazýlacak ve nasýl daha güzel yazýlýr ki dedim. Artýk böyle düþünmüyorum. Ýçinden gelen içinden geldiði gibi yazmalý. Birileri benim içimi ýsýttýysa belki ben de birilerinin içini ýsýtýrým. Belli mi olur. Hayali bile güzel.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Dilek Asar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.