..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Hilal Akdemir




4 Aðustos 2010
Vazgeçtim Kendimden (1)  
okyanustaki rüzgar

Hilal Akdemir


Ve ayýp bunlar: tüm bu yazdýklarým; mantýksýz, ayýp, saçma, bu felsefe de deðil, bu hayal de deðil. Öyle bir þey iþte, öyle bir ben...


:AECD:
Bilmiyorum ben bir insan mýyým, yoksa baþka bir þey mi? Ben neyim, bir casus mu yoksa bir kuþ; taklitçi hýrsýz bir kuþ mu? Mutluluk hýrsýzý bir kuþ=)). Okyanustaki rüzgârlar gibi, belki sadece okyanusumdur? Rüzgârla asla kucaklaþamam, sadece deðer tenime, içimden geçip gitse keþke. Keþke kuþ olsam insan olmasam, mutluluklarý çalsam ama öyle azlar ki… Casus olsam baþka gezegenlerden gelmiþ. Ýnsanlarý anlatsam, öðrendiklerimi paylaþsam… Sonra rüzgâr olsam, rüzgârý taklit eden deniz kabuklarý olsam… Bu kez mutluluk satsam; rüzgârmýþ gibi esip dalga sesleri çýkartsam: mutluluk satsam. Hem de bedavaya. Sonra kuþ gelse rüzgar eþliðinde (hani kanatlarýný açýp öylece dururlar ya) rüzgarýn akýntýsýnda bir dalga olsalar ve çarpsalar gözlerimize, kalbimize. Aslýnda senin kadar þapþalým, deniz kabuðu kadar þapþalým: Mutluluk satýyorum ama kandýrmadan, sonra anlýyorlar tabii; sen deniz deðilsin ki diyorlar sen canlý deðilsin ki sesin çýksýn! Peki ya rüzgâra ne demeli, rüzgâr nasýl içimden geçebilir? Rüzgâr olmam þart mý esmek için, kuþ olmak zorunluluk mudur uçmak için, kanat mý sadece; kanatlar mý uçuran onlarý? Vazgeçtim, soru sormak kanatýr artýk ruhumu. Bir hayalim vardý ama anladým ki bu dünya gerçek. Son yazým bu diyemem: yazarým, yazarým, yazarým ama sadece ben ve sitedeki birkaç kiþi okur; rüzgâr okuyamaz, kuþlar okuyamaz, deniz kabuðu zaten ölü! Kendi içimde gidip gelirim, kimse anlamaz beni. Sonra yavaþtan býrakýrým yazmayý artýk son yazým bile olmaz, yarým yarým olur hepsi… Asla bitemezler ve bir bakmýþsýn ki elimde bir simit, vapurda, sonsuz okyanusun yavrusu denizdeyim; iþe gidiyorum. Herkesin düþünmekten korktuðu, sorularýn olmadýðý basit bir iþ… Aptal bir kâðýt parçasý için kendimi tükettiðim günler… Oysa az paraya hayaller kurmak vardý, oysa sadece deniz kýyýsýnda ayaklarýn kumun içine gömülerek saatlerce yürümek ve bir deniz kabuðunu yerden kaldýrýp kulaðýna yaslamak vardý. Þimdiyse sadece 1 haftalýk tatillerimde, deniz kabuðu olmadan, kuþlara bakmadan geçireceðim yorucu günler var. Simitler var, vapurlar var, simitler var, vapurlar… Nefesim kadar olamadým. Nefesim kadar sýcak, onun kadar kýsa ve öz, onun kadar hayati, onun kadar ne yaptýðýný bilen, onun kadar monoton… Olamadým. Bir hiç oldum. Kendi dünyamda yok oldum. Sizinkine hiç uðramadým. Oysa þimdi ayak basma zamaným geldi sizin karanýza, okyanuslarýmdan, rüzgârlarýmdan, yýldýzlarýmdan kopup, sizin küçük dünyanýza ayak basacaðým: Simitler var, vapurlar var, hep ayný þeyler var; Haftasonu sinemalarý var, ölüm yok ölüm yasak. Seviþmek var haftada 1 kez, hayal yok hayal yasak. Tartýþmalar var kavgalara gebe, sevmek yok sevmek günah. Para var her þeyi çözen, herkesi alan, mutluluðu pazarlayan, gözyaþý yok gözyaþý fakirlik. Ve ayýp bunlar: tüm bu yazdýklarým; mantýksýz, ayýp, saçma, bu felsefe de deðil, bu hayal de deðil. Öyle bir þey iþte, öyle bir ben...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
4 Aðustos 2010
Bunalýmlar her insaný zaman zaman hezayana sürükler... Ama sonuçta onlar da gelir ve geçer...Sabýr, sabýr ve gene sabýr... Güzeldi. Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bazen
Ya Gerçek Deðilse Gerçeklerimiz?
Ben ve Ben
Vazgeçtim Kendimden (2)

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Belki Biraz Kiþisel
Öylesine Bir Ben
Bir Gidiþi Ýzlemek...
Senin Bende Tarifin
Beni Yeniden Öldür...
Olur Ya...
Kanatsýz Bir Kuþ Gibi...
Altýn Saçlý Kýz
Lezyon
Geçmiþin Kölesi; Gelecek.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zamanda Dondurdum Seni [Þiir]
En Sevdiðim Film... [Þiir]
Seni Çok Seviyorum; Kendime Ýtiraf Edemeyecek Kadar [Þiir]
Ama Özgürce... =) ) [Þiir]
Tanrý'm [Þiir]
Hey, Sen! [Þiir]


Hilal Akdemir kimdir?

gerçekçi olmak istediðim açýk ama nedense hep hayallerle yaþýyorum. hayalini kurduðum birçok þeyi gerçekleþtiremediðim için yazmayý tercih ettim. ve bazende geçekteleþtirdiðim þeyleri hayalleþtirip yazdým. aslýnda ben bundan ibaretim týpký sizler gibi hem hayallerden hem de gerçeklerden oluþuyorum. tek korkum hayallerimin gerçekliðine inanýp, kaybolmak. . .

Etkilendiði Yazarlar:
annem


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hilal Akdemir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.