..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgür insan, denizi daima seveceksin. -Baudelaire
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýliþkiler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Hava, Kova
Alp Þahin
Þiir > Deneysel

Ýster ateþten yaratýlan; içindeki volkanlar ile Dünya’yý yakmaya cesaret etsin. Ýster topraktan yaratýlan; benliði tadýnda, depremleri ile kendince ses getirsin. Ýster sudan yaratýlan; sevgisi yerine nefreti ve intikamý dilesin. Gün sonunda; sadece havadýr, herkes arasýnda mantýklý bir sonuç istesin. Ne ateþten yaratýlan gibi vardýr bir arzusu, öfkesi ya da bencilliði. Ne de topraktan yaratýlan gibi vardýr bir disiplini, ilkeleri ya da sert

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler
301 
 Herþey Çok Güzel Olacak!  (YETER ÖZHAL)

Aðlamazdým eskiden, aðlatamazdým derdim, derdim yokken…
302 
 Akrep Yelkovan Kadar Hýzlýdýr Sana Ýnat.  (Gökhan Güldemir)

Kendi ihtiyaçlarý olduðunda seni kibarca içeri alanlar, sen aradýðýnda seni tek tuþla meþgule alýrlar. Tek "tuþ olan" nedense hep sen olursun.
303 
 Hoþça Kal Sevdiðim...  (Dilek Þengel)

Soðuk bir "HOÞÇA KAL" ardýnda kalan, "GÜLE GÜLE" denmeyiþin çýðlýklarý...
304 
 Töre, Hurafe, Yasak / Sen Söyleme - 28  (Nesrin Gocmen)

Üstün aklýna, yüreðindeki kocaman sevgiye raðmen sevdalarýn yarým kalmakta senin. Çýkan dumanlara, boþa geçen, tekrarý olmayan, yiten zamanlara yazýk.. Savunmaya geçme kendini, ''ben öyle deðilim'' deme bana. Sen sus, birþey deme, sen söyleme...
305 
 Baþlýksýz  (Attila Ünsal)

öylesine bi kaç kelime
306 
 Olmaz  (Burcu Kýrmýzýgül)

Baþým dönüyor, aklýmý kaçýrdým sanki. Nereye baksam sen, Kokla beni, unutma çaresiz bakýþlarýmý. Sen ne kadar çaresizsin, nasýl nefes alýyorsun?
307 
 Bilsen Neler Öðretti Yokluðun  (Rahmi Vidinlioðlu)

Çizgisiz beyaz kaðýtlarýmýn üzerine dökülen zehirli bir mürekkep lekesiydi sensizlik, gitgide bulanýklaþarak akardýn içime! Sensizlik, en kalabalýk yalnýzlýðýmdý benim, en frenlenemeyen, en þizofren yaným!
308 
 Ýyi ki Var Can Dostlar  (Didem Duruöz)

Yýllar önce Erol Amcam yazýlarýmýn bazýlarýný okuduðunda benden bir rica da bulunmuþtu. Hoþgörü ile ilgili bir yazý yazmamý istemiþti. Amcacýðým sanýrým biraz geç de olsa yaptým. Hoþgörü ile ilgili yazýmý sonunda tamamladým. Üstelik en özel can dostlarým olan sevgili anneciðim, babacýðým, biricik ablamýn hep yaþamlarýnda örnek olarak bana tanýttýklarý hoþgörünün sevinçlerininin tadýna yaþamýmda da bakmaya baþladým. Geçmiþimde bu günümde, þu anýmý paylaþan, geleceðimde tanýþacaðým tüm can dostlarým iyi ki varsýnýz. Ýz edebiyat yazarlarýna yeni katýlan Y. Aynur Öztürk’ ü size tanýtýrken can dostum olduðunu belirtmiþtim. Can dostlarýmýn yüreðimdeki, ruhumdaki yerini sizlere azýcýk da olsa anlatmak istedim. Bakmasýný görmesini bilirse. Kendinden kaçmazsa. Ýçten ve samimi olursa. Birey her an her yerde. Bir can dostla tanýþma þansýna sahiptir. Ýnsan yeter ki istesin. Karþýsýndaki bireyi olduðu gibi kabul etsin. Onda gördüðü güzellikleri. Onun kendisi için önemini. Ona hem sözleriyle hem de davranýþlarýyla hissettirsin. Gözlerden gelen anlayýþ kalbe ulaþtýðýnda ruhlar tanýþmaya baþlar. Ve o gözler artýk birbirini her gördüðünde iyi ki geldin iyi ki varsýn diyerek bakarlar.Benim için can dost: Yanýnda maskesiz olabildiðim. Yanýnda ruhumu çýplak býrakabildiðim.Kendimi ifade ettiðimde öncelikle kendi içseslerini susturup. Düþünce hatalarýndan hem kendilerini hem beni koruyup. Beni anlama niyetinde olan. Sorunuma çözüm bulmak yerine. Kendi sesimi, ruhumun sesini duymama destek olan. Kendimi tanýmama,anlamama kaynak olan. Kendi çözümümü kendimde bulmama rehber olan. Koþulsuzca sevildiðimi. Olduðum halimle hatalarýmla, yanlýþlarýmla kabul edildiðimi sezdiðim.Kendimi güvende, özgür, mutlu hissettiðim.Kendi oluþ anlarýný içlerinden geldiði zaman. Ýçlerinden geldiði þekilde benimle paylaþan. Zor zamanýmda yanýmda olan. Olamadýðý anlarda bile yanýmda olmayý istediðini bildiðim sezdiðim bireylerdir. Can dostlarým benim en büyük hazinemdir. Yaralarýmý gözlerinin önüne. Hatta yeri geldiðinde ayaklarýnýn altýna serdiðimde. Onlarý sevgiyle kucaklayan. Ne yaþarsan yaþa. Ne düþünürsen düþün. Ne hissedersen hisset. Ya da ne yapmazsan yapma. Sen benim için özel, önemli ve deðerlisin sözlerini. Bana ruhumda hissettiren bireylerdir. Yaralarýmýn üzerine basmamakla kalmaz. Sihirli parmaklarýnýn dokunuþlarýyla. Ýyileþmesini kolaylaþtýrýrlar. Ýçlerinden geldiði anlarda. Kendi yaralarýný benim avuçlarýma býrakýrlar. Þifa kadýnlar ve þifa adamlar sadece kendileri olarak. Olduklarý gibi sevildiklerini hissederek. Beraberce yaþam yolunda farklý merdivenlerde bir basamak yukarý çýkarlar.
309 
 Ýstanbul Unutsun  (ALÝ)

Hayatý hiç beklemediðiniz bir anda karþýlarsýnýz ve kaybedersiniz. Tuhaf olan þudur ki hayatýn tek gerçek anlarý buradadýr.
310 
 Tapýnaklarýmýn Tanrýlarý  (Dilara Yiðit)

Biten her söz yenisini doðuruyordu. Kan oluyordum, cinnet oluyordum, cinayet oluyordum, sonum oluyordum... Bahar kokuyordu göðüslerim, biten her aþktan sonra leþ kokuyordum, sonum oluyordum...
311 
 Her Þey Bir Gün Biter  (Aylin)

Þimdi bitti mi?
312 
 Can Yitiði  (lal-i handan)

Bir ismi kaldý aklýmda. Bir de bakýþlarýndaki yazgý. O bana yasaklý, ben onda saklý. Bir unutuþ cümlesinin baþ harfiydi ismi. Þimdi gül fýrtýnasý gönlümde; bir can yitiði…
313 
 Tek Gece  (Özlem Özcan)

Tek bir gece kaç geceye bedeldir yalnýzlýða ihanetin huzurunda… Sabahýn yaklaþan seslerine karýþan kahkahalarýmýzýn yansýmasý olsa gerek þimdi ayný yere dalýp giden bu anlamsýz gözler.
314 
 Yar'a  (Dilek Þengel)

“Yara en çok kanarken yakýþýr acýya...”*
315 
 Evli Erkeklere - Ukalâca Deðil, Naçizane - Öðütler  (Kâmuran Esen)

Evli erkekler! Bakýn size ne di’ce’m: Evlilikte mutluluðunuzu artýrarak devam ettirmenin sýrlarýný; eþinizin sizi ilk günki gibi büyük bir aþkla sevmesini saðlamanýn ve daha da önemlisi eþinizi mutlu etmenin yollarýný öðrenmek ister misiniz?
316 
 Kýsa Cümle Bilgisi - 1 -  (NUH KENÝÞ)

Kaç kalp onardým bir piþmanlýk cümlesiyle. Kaç piþmanlýk cümlesi, onardý kalbimi bilemezsiniz. Onarmanýn ötesinde bir kalp inþa eder bir cümle bazen, kýrdýðý gibi.
317 
 Ruhumuzun Buzlu Camý  (Aysel AKSÜMER )

Bazý kapýlarýn zili veya tokmaðý yoktur. Ya da açýp kapamaya yarayan tutma kolu. Ýnsanýn ruh âlemini buna örnek olarak gösterebiliriz. Herkes kendi yönetim merkezinin patronudur. Bunu derken maaþýmýzý veren kurumdan vs. bahsetmiyorum. Tamamen her çeþit duygumuzun örgütleþtiði, karar mekanizmamýzýn sürekli iþlediði kendimizden yola çýkýyorum.
318 
 Ýnsanlarý Anlamaya Çalýþmak  (DESPÝNA YILDIZ ÇAÐRI)

Ýnsanlarý anlamaya çalýþýrken, Ego ile Özbenlik devreye girer, tatlý bir münakaþa hatta yýllarýn hesaplaþmasý baþlar, sonunda ne olur dersiniz?
319 
 Susmak Üstüne...  (Esin ARDIÇ)

ve gitmek zamanýnýn ertelenmiþ halidir susmak…
320 
 Geriye Dönüþ  (seçil)

Hayat bazen yaþamk istemediðimiz þeylerle karþýlaþtýrýr bizi, onlardan ders çýkarabilelim diye..Ben ne yapmasý gerektiðini çok iyi bilip yapamayanlardaným.Dilerim siz benim gibi olmazsýnýz..

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Amin Diyelim
Alp Þahin
Deneme > Ýliþkiler
Evlilik Kurumu
Alp Þahin
Deneme > Ýliþkiler
Çekilememek
Alp Þahin
Deneme > Ýliþkiler
Nüfus Artýþý
Tayyibe Atay
Deneme > Ýliþkiler
Aðabey'e Mektup
Funda PAKTAN
Deneme > Ýliþkiler
Buyur Buradan Yaz
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýliþkiler
Öteleme
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýliþkiler
Herþeyime
Alp Þahin
Deneme > Ýliþkiler
Zaman Tüneli
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýliþkiler
Ev'lenmeler
Aziz Dolu
Deneme > Ýliþkiler
Kurtuluþumsun
Yûþa Irmak
Deneme > Ýliþkiler
Durgun Saatler
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýliþkiler
Yine Ne Oldu?
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýliþkiler
Gönül Kapýsý
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýliþkiler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.