..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanýn en iyi tarafý ürperebilmesidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ayyuk.
Servet Alkan
Þiir > Garip

Ben Keçi severim kardaþ Keçi besleyeni Keçi seveni Keçi türevlerini Hikayelerini… Meraklý Özgüvenli Heyecanlý Sýcak samimi Ýlle de ; Angora Keçisini… Kezyazlar hariç… Ahfeþin keçisi ile Keçinin Ahfeþi… Ýnat mý inat/yav he he… Onlar yükseðe týrmanmayý marifet sayar Uçurumlara yalnýz týrmanmak deðil marifet Marifet insanlýða fayda da… Ey Günah keçisi, Keçileri kaçýran; Beni anlayacaðýný biliyordum Gel öpem…! Unutma; ‘’Aðaca çýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
341 
 Kalplerde Sevgi Kýlan Allah'týr  (Fuat Türker)

Allah’ýn hoþnutluðunu amaç edinmeyenler ve emrettiði güze ahlaký yaþamayanlar, gerçek sevgi gibi bir nimete ulaþamazlar. Ýnsanlarýn birçoðu sevginin taklidini yapar ve gerçek sevgiyi yaþýyormuþ gibi görünmeye çalýþýr.
342 
 Allah Güzeldir, Güzel Olaný Sever. Ya Siz?  (Fuat Türker)

‘Yarattýðý herþeyi en güzel yapan’ Allah, hissedip zevk alabilmemiz için yarattýðý tüm güzellikleri evrenin her santimetrekaresine yerleþtirmiþtir. Baktýðýmýz her yerde O’nun Cemil (güzel), Musavvir (tasvir eden, þekil ve suret veren), Sani (Sanatçý) ve Bedi (örneksiz yaratan) isimlerinin tecellilerini görebiliriz. Güneþ doðar ve batarken gökyüzünde oluþan görsel þölende, Allah’ýn Sani isminin tecellisini izleriz.
343 
 Zina Ýle Suçlanan Ýffet Sembolü  (Fuat Türker)

Hiçbir iftiracý amacýna ulaþamaz; attýklarý çamurun asla bu deðerli insanlar üzerinde izi kalmaz. Çünkü halis kullarýný inkarcýlarýn iftiralarýndan temize çýkaran Yüce Allah’týr.
344 
 Allah'a Yakýn Olmak Ýçin  (Fuat Türker)

Yakýndan bakýlan bir çiçekte, bir kuþun kanadýnda hatta minik bir böcekte Allah’ýn yaratma sanatýndaki inceliði görmek mümkündür. Ýnsan da, herþeyi mükemmel detayla ve inceliklerle yaratan Rabb’imize karþý detaylý ve ince düþünmeli, kudretini gereði gibi takdir edebilmelidir.
345 
 Beni Anýn, Ben de Sizi Anayým  (Fuat Türker)

Bir Kuran ayetinde, (Bu nur,) Allah’ýn, onlarýn yüceltilmesine ve isminin zikredilmesine izin verdiði evlerdedir; onlarýn içinde sabah akþam O’nu tesbih ederler. (Nur Suresi, 36) ifadesiyle Rabbimiz’in, isminin yüceltilmesine izin verdiði evlerden söz edilir. O halde Allah’ýn buna müsaade etmesi de çok önemli þükür vesilesidir.
346 
 Ne Ýçin Yaþýyorsunuz?  (Fuat Türker)

Allah’ýn hoþnutluðunu kazanan insaný ise artýk Rabb’i yönetir; kalbini, ruhunu ve bedenini Allah’a tam bir teslimiyetle teslim eden insan, her an mutluluðu ve güzelliði yaþar.
347 
 Din Allah'ýn Oluncaya Kadar...  (Fuat Türker)

Allah, Katýndan bir rahmet olarak, inkara karþý fikir mücadelesi içinde olan müminleri derece olarak üstün kýldýðýný müjdeler ve onlara cenneti vaat eder.
348 
 Þeytanýn Oyunu Duygusallýk  (Altuð Öztürk)

Duygusallýk dünyada milyarlarca insaný etkisi altýna almýþ bir cahiliye kültürüdür. Þeytanýn insanlarý Allah’ýn yolundan alýkoymak amacýyla kullandýðý bu etkili silah, insanlarýn duygularýnýn esiri olmalarýna ve akýllarýný kullanamamalarýna neden olmaktadýr.
349 
 Sýnanmadan Cennete Gireceðinizi mi Sandýnýz?  (Fuat Türker)

Ýnanan insan imtihana talip olur; imtihanda Rabb’ini görür ve imtihanýný sever. Dünyada yaþadýðýmýz imtihanlarýn ise, umut ettiðimiz sonsuz cenneti düþündüðümüzde hiçbir önemi yoktur.
350 
 Caillou Tv Ekranýndan Size Þöyle Dese... [ Çocuklar Ýçin]  (Fuat Türker)

Sevgili genç kardeþlerim, bugünkü yazým sizler için... Caillou(Kayyu)yu hepiniz tanýrsýnýz deðil mi? Kayyu’nun televizyon ekranýndan size bir gün þöyle dediðini düþünelim:
351 
 Ýnsan Pek Zalim Pek Nankördür  (Fuat Türker)

Allah’ýn, bahþettiði bunca nimet karþýlýðýnda bizden istediði tek þey nankörlük etmememiz ve O’na þükretmemiz. Dahasý Allah þükredersek artýracaðýný da haber verirken
352 
 Belki Bu Bizim Son Ramazanýmýz Olacak  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Dün, bugün ve yarýn… Zaman bir sacayaðý misali… Dün geçti, bugün yaþanýyor, yarýn henüz gelmedi. Yarýnýn gelme ihtimali ne kadarsa, gelmeme ihtimali de o kadardýr. Böyle düþünüp hayatýmýzý bu minval üzere devam ettirmeliyiz. An, yaþadýðýmýz andýr. Yarýnlar meçhuldür. Bugünü deðerlendir(e)meyip yarýna güvenip dayananlar, basiret fakirleridir. Ýnsanýn ömür sermayesinin ne kadar olduðu belli deðildir. Resulullah’ýn dediði gibi “Hiç ölmeyecekmiþ gibi dünya için, yarýn ölecekmiþ gibi ahiret için çalýþmalýyýz.”
353 
 Hatadan Duyulan Piþmanlýðýn Kur'anî Ölçüsü Nedir?  (Fuat Türker)

Ýnsanýn hatasýný düzelttikten sonra sürekli olarak o hatanýn ezikliðini ve suçluluk duygusunu yaþamasý mý gerekir?.. Ya da o hatayý unutmalý mýdýr?..
354 
 Ahir Zaman Müjdesi - I  (Fuat Türker)

Kur’an’da Ahir Zaman konusuna iþari olarak deðinilir. Kur’an evrensel, her döneme bakan ve çok fazla anlam yüklü mucize bir kitaptýr. Ýlk vahyin iniþ döneminden itibaren her çaðda yaþayan Müslümanlar’ýn, onda kendi dönemlerine bir iþaret bulmalarý Kur’an’ýn en büyük mucizelerinden biridir. Birçok ayet Peygamberimiz(sav) döneminin olaylarýna ve geliþmelerine baktýðý gibi, Ahir Zamandaki olaylara da bakar.
355 
 Caillou Tv Ekranýndan Size Þöyle Dese... [çocuklar Ýçin]  (Fuat Türker)

Kayyu’nun televizyon ekranýndan size bir gün þöyle dediðini düþünelim: "Beni hiç kimse çizmedi. Vücudum, gözlerim, kollarým, görmem, konuþmam, gülmem her þeyim kendi kendine oldu. Bunlarý çizen bir ressam yok...
356 
 Ölmeden Önce Yapýlmasý Gereken Þeyler[!]  (Fuat Türker)

?.. Bu yerleri görmediðim, bu filmleri izlemediðim, bu lezzetleri tatmadýðým ve bu romanlarý okumadýðým için öldükten sonra piþmanlýk duyar mýyým?..
357 
 Ýnsan Azar; Kendini Yeterli Gördüðünden  (Fuat Türker)

Hiçbir zaman "iþte en iyisi budur" diyemeyiz. Ýnsan kendini yeterli görmeye baþladýðýnda, geliþmek bir yana, ahlakýnda ve davranýþlarýnda bozulmalar baþlar.
358 
 "Keþke!.. ""  (Fuat Türker)

Samimi piþmanlýk, insanda radikal deðiþiklikler meydana getiren bir duygudur. Ýçten piþmanlýk duyan kiþi, yaþamýnýn geri kalan bölümünün Allah’ýn kendisine verdiði bir fýrsat olduðunu düþünür ve eski hatalarýna geri dönmemeye gayret eder. Çünkü bu nankörlük onun aleyhine olacaktýr.
359 
 Umutvar Olmak Ýnsanýn Ýnancý Ölçüsündedir  (Fuat Türker)

Gerçekte þeytanýn her zehrinin panzehiri vardýr; ecza dolabýnda hiç eksik yoktur. Ýnsanýn yapmasý gereken, Allah’a sýðýnmak, O’na güvenmek ve samimiyetle dua etmektir. Allah, insanlara rahmetinden umut kesmemelerini buyurur.
360 
 Sonsuzluk Ýþtiyaký  (Zekeriya Maral)

Ýþte ruhlar yaratýldýðýndan beri sonsuzluk iþtiyakýyla devinir durur, ruhlar ebediyete aþina. Ýnsan bu sonsuzluðun yabancýsý deðil zaten, ruh sonsuzluðu yaþamak için fýtraten programlanmýþ. Ýnsanoðlunun sanki hiç ölmeyecekmiþ gibi tavrý, çok kýsacýk olan ömrün, hiç bitmeyecekmiþ gibi telakki edilmesi sonsuzluða akýþýn delilleri deðilmidir?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.