..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak için topu toplam altý haftam kalsaydý ne mi yapardým? Tuþlara daha hýzlý basmaya bakardým. -Isaac Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, vursun tenime

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
361 
 O’na Ýbadette Kararlý Ol  (Fuat Türker)

Kararlýlýk, inanan insanlarýn hayatlarý süresince ihtiyaç duyduklarý ve kendilerine Allah’ýn hoþnutluðunu kazandýracak olan üstün bir ahlak özelliði. Amaca ulaþmak için engel ve zorluklarý aþmak, azimle çaba harcayýp, yapýlmasý gerekenleri tam olarak yerine getirmek kararlýlýktýr
362 
 Zengin Fakir Ayrýmý  (Altuð Öztürk)

Dünya hayatýna sýmsýký baðlý olan insanlar birbirlerini tevazu, akýl, merhamet, þefkat, fedakarlýk gibi Kuran ahlakýnýn kazandýrdýðý üstün özelliklere göre deðil; zenginlik, güzellik gibi geçici dünyevi kriterlere göre deðerlendirirler. Bu bakýþ açýsýnýn sonunda zengin - fakir ayrýmý yaparak insanlara karþý; mimiklerine, ses tonuna, bakýþlarýna kadar yansýyan deðiþik tavýrlar sergilerler.
363 
 Müminlerin Farký  (Altuð Öztürk)

Ýçinde yaþadýðýmýz toplumda birbirinden farklý karakterlere sahip yüzlerce insan yaþar. Kimi kýskanç, kimi hýrslý, kimi hoþgörülü kimi sinirli, kimi kavgacý… saymakla bitmeyecek kadar çok karaktere ve huya sahip milyonlarca insan.
364 
 Allah Kolaylaþtýrýr  (Fuat Türker)

Toplumda din ahlakýnýn yaþanmasýnýn zor olduðu þeklinde yanlýþ bir inanýþ vardýr. Bu bakýþ açýsýnýn temelinde insanlarýn dine dair iþittikleri hurafeleri, dedelerinden ve çevrelerinden kulaktan dolma edindikleri bilgileri ‘din’ zannetmeleri ve gerçek Ýslam’ý bunlardan ayýrt edememeleri yatar.
365 
 Ýslam Kan Deðil Barýþtýr; Ýman, Akýl, Ýlim ve Sevgiyle Hakim Olacaaktýr - I  (Fuat Türker)

Kan isteyeni Allah o kanda boðar. Allah, Kur’an ahlakýný kansýz hakim edecektir; insanýn buna kanaat getirmesi gerekir. Ýnsaný en etkileyen silah tehdit, saldýrý, yaralamak ve kan mýdýr; yoksa sevgi, þefkat ve merhametle yaklaþmak mýdýr?.. Kuþkusuz en büyük silah sevgidir. Ýman, akýl ve ilim, sevgi ile birleþtiðinde dünyanýn en büyük gücü oluþur.
366 
 Ramazan Bereket Sofrasýdýr  (Fuat Türker)

Allah’ýn Katýndan sunduðu bu sofranýn asýl misafiri insandýr; o yüzden þükür içinde olmalýdýr. Ýnsan kendisi için hazýrlanmýþ bir yemek masasý gördüðünde hazýrlayana teþekkür etmez mi?. Nasýl bir gaflet halidir ki hazýrlayaný görmeden karnýný doyurmaya bakar insan.
367 
 Ýtaat mi, Ýsyan mý?  (Fuat Türker)

Evrendeki canlý- cansýz herþey ve Katýndaki varlýklar Rabbimiz’e teslim olup secde ederken, herþey emrine verilmiþ olan insan Allah’a itaatte ve teslim olmakta direnmektedir.
368 
 Ýslam Kan Deðil Barýþtýr; Ýman, Akýl, Ýlim ve Sevgiyle Hakim Olacaaktýr - II  (Fuat Türker)

Bu dehþet verici üslup sebebiyle tüm Müslümanlarýn bu yapýda olduðu zannedilmiþ, Ýslama karþý dalga dalga bir nefret yayýlmýþtýr. Bu cahil ve yobaz kesim yüzünden Müslümanlara karþý önyargý oluþmuþtur.
369 
 Oruç Aczi Hatýrlatýr, Kulluðu Bildirir  (Fuat Türker)

Ramazan, kulluðun ve ibadet sorumluluklarýnýn bilincine varma zamanýdýr. Ramazan, insaný bataklýða sürükleyen azgýn tutkulara sahip nefsin terbiye zamanýdýr.
370 
 Duyarsýz Yaþayanlar  (Fuat Türker)

Baþlarýna gelen musibetler, belalar, felaketler bu kiþilerde hiçbir iz býrakmaz. Bela üzerlerinden kalktýðý an, öðüt almak bir yana, yaþadýklarýný tamamen unuturlar. Kendilerinden oldukça emindirler; oysa Yüce Allah’ýn azabýndan asla emin olunamaz.
371 
 Allah Korkusu Dünyevi Korkulardan Farklýdýr  (Fuat Türker)

Mümin, Allah’ýn rýzasýný, rahmetini ve cennetini kaybetmekten korkar. Allah’ýn sevgisini kaybettirecek kötülüklerden Allah korkusu sayesinde sakýnýlýr. Örneðin bir ayette, “Allah, her büyüklük taslayýp böbürleneni sevmez” (Nisa Suresi, 36) buyrulur. Allah korkusu olan insan, büyüklük taslayýp böbürlenmekten þiddetle kaçýnarak Allah’ýn sevgisini kazanacaðýný umduðu bir hareket yapmýþ olur.
372 
 Mutmain Kalp  (Fuat Türker)

“Dünyadaki amacýnýz nedir?” sorusuna muhatap olan insanlarýn büyük çoðunluðundan, “mutlu olmak” cevabýný alýrsýnýz. Hepsi gerçek mutluluðu yaþayabilmenin yollarýný arar; mutlu olabilmek için bir hedef belirler. Hedefe ulaþtýklarýnda mutlu olacaklarýný düþünürler ancak yanýlýrlar…
373 
 Kâbil ve Zulüm  (Mahmut Yakup Uyluk)

“Tarih’i nasýl olsa deðiþtiremezsin” diyorlar. Ama yok, yok ben gene de deli saçmasý gibi görülen bu varsayýmlarý yapacaðým. Yoksa zulüm nedir nasýl anlarýz ? Korkulan canavarýn sadece bir karpuz olduðunu biliyor muydunuz ?
374 
 'Sabredin ve Sabýrda Yarýþýn'  (Fuat Türker)

Musibete sabretmek eziyet verici gibi görünse de, insan tevekkülü, teslimiyeti tam olarak yaþadýðýnda acý deðil, zevk duyar. Hayýrla yaratýlan olaylar karþýsýnda üzülmek, sinirlenmek kadere saygýsýzlýktýr. Yapýlmasý gereken, ardýndaki hikmetleri görmeye çalýþmaktýr...
375 
 Allah'ýn Kadrini Hakkýyla Takdir Ediyor Muyuz?  (Fuat Türker)

Bahar mevsiminde bütün aðaçlarý çiçek ve meyvelerle süsleyip onlarýn latif elleri olan dallarýyla, çeþit çeþit en tatlý, en sanatlý meyveleri bize takdim etmesi, zehirli arýnýn eliyle þifalý en tatlý balý bize yedirmesi, en güzel yumuþak bir kýyafeti elsiz ipek böceðinin eliyle bize giydirmesi, rahmetin büyük bir hazinesini küçük bir çekirdek içinde bizim için saklamasý Allah’ýn rahmetinin eserleridir.
376 
 Vav Vuslatýyla Yürüyen Sevgili...  (Fazýl Akçil)

Kalemlerin yürüdüðü, kelimelerin kaldýðý bir zamanda yazmak...
377 
 Korkularýmýz  (Fuat Türker)

... her yýl üniversite veya kolej sýnav sonuçlarýnýn açýklanmasýnýn ardýndan bunalýma giren gençlerin intihar haberlerini duyarýz. Bu son derece yersiz endiþeler ne kadar büyümektedir ki, bir insan yaþamýna son verebilmektedir?
378 
 kitaba guzelleme  (sumeyra kocaer-uzun)

bir iskender pala ziyafeti bu yazi...gonulleri celen...... durup dusunulmesi gereken bir yazi.
379 
 Cihad Nedir?  (Fuat Türker)

Kur’an’ýn ýþýðýnda görürüz ki, Allah, evde oturan ya da camiden eve evden camiye tekdüze yaþayan bir Müslüman modeli tarif etmez. Allah’ýn rýzasý, rahmeti ve cennetini kazanmak için Kur’an’ýn deyimiyle "mücahid" olmak gereklidir. Mücahid, Allah’ýn dinini hakim kýlmak için fikir mücadelesi içinde olduðu ve ciddi bir çaba gösterdiði için mücahiddir.
380 
 Ölüm ve Çocuk  (Fuat Türker)

Ölümü yok olmak ya da toprak olmak olarak anlamasý çocuk için yýkýmdýr. Anne - babasýnýn bir gün ölerek toprak olacaðýný zanneden çocuk, psikolojik açýdan dengesini yitirir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.