..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köþeyi dolandým / Meðer dünya her tarafta bir imiþ. -Dadaloðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler
Ýsa Kantarcý
Öykü > Yeraltý

Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler “Aman kýzým üþütme… aman kýzým geç gitme eve diye senin için endiþelenen tek bacaklý anneni hatýrla. Bir de otomobil tamirhanesinde arkadaþlarýna senden övünerek bahseden abini hatýrla. ‘Kýz kardeþim çok zeki, okuyor, doktor çýkacak.” Akþam oluyordu ve Ayla’nýn sýkýntýlý saatleri baþladý. O yoðun aþktan sonra onun yokluðuna dayanmak insan iþi gibi gözükmüyordu. Bunu kabullenemiyordu, Ayla. Eski sevg

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
441 
 Ne Ýle Müjdelenmek Ýstersiniz?  (Fuat Türker)

Sahip olmayý en çok istediðiniz þey nedir? Konforlu bir ev, güzel giysiler, zenginlik, rahat bir yaþam... Dilediðiniz her ne ise, hepsine istediðiniz an ve sonsuza dek sahip olacaðýnýz bir mekânýn varlýðý size müjdelense?.. Ve orada nefislerinizin arzuladýðý her þey sizin olsa... Bu, alacaðýnýz en büyük müjde olmaz mýydý?
442 
 Hayýr, Allah'ýn Murat Ettiðindedir  (Fuat Türker)

Ýnanan insan, kullarý için hayýrlar, güzellikler dileyen Allah’ýn hikmetlerle dolu kaderini teslimiyet, tevekkül ve sabýr içinde izler. Çünkü yarattýðý zorlu durumlarda dahi inananlar için, Allah hayýr murat eder.
443 
 Dinsizliði Yayma Yöntemleri  (Altuð Öztürk)

Ýnsanlarýn Kuran ahlakýna uygun yaþamalarýný engellemek için yoðun çaba sarfeden þeytan, türlü oyunlarla dinsizliði yaymaya çalýþarak, kendi sistemini topluma yerleþtirmeyi amaçlar. Allah’ýn varlýðýnýn milyonlarca delili olmasýna raðmen, þeytanýn telkini ile bunu farkedemeyen bazý insanlar, inkarda direnerek din ahlakýný yaþamaktan kaçarlar. Bununla da kalmaz büyük bir mücadele yürüterek dinsiz bir toplum yaratmaya çalýþýrlar.
444 
 Ýslam Aleminin Asýl Bayramý...  (Fuat Türker)

Dünyanýn her köþesindeki her sorun, deccali/þeytani yöntemlerle deðil, rahmani yöntemlerle çözülür. Yeryüzünde Allah’ýn sistemi, þeytanî sistemin yerini almadýkça ýzdýrabýn, acýnýn önüne geçmek mümkün deðildir.
445 
 Kaçýþ Nereye?  (Fuat Türker)

Son yýllarda dünyada sýk sýk yaþanan deprem, yanardað patlamasý, sel gibi doðal felaketler, Allah’ýn belirlemiþ olduðu "o günün" yaklaþarak gelmekte olduðunu haber veriyor.
446 
 Allah'a Þükretmek  (Altuð Öztürk)

Çevremize þöyle bir bakarsak Allah'ý ve O'nun sonsuz gücünü tanýtan sayýsýz güzelliklerle dolu bir dünya görürüz.
447 
 Hayata Deðil Allah'a Tutunmak  (Fuat Türker)

Bazý kiþiler de Allah karþýsýndaki aczlerini görmezden gelerek, ölümü ve ahireti kendilerince hafife alýrlar. En güzel yerdeki en güzel mezarý satýn alýr, öldükten sonra en iyi yerde olacaklarýný düþünürler. Hatta güzel manzaralý mezarlarýyla insanlara gösteriþ yaparlar.
448 
 Gün Ýçinde Zorluklar Yaþarsanýz?  (Fuat Türker)

Olaylarýn akýþý istediðimiz yönde geliþmeyebilir veya kendimizi bir anda planladýðýmýzdan çok deðiþik bir ortamda bulabiliriz. Ýþte böyle bir durumda tevekküllü davranmak, karþýlaþtýðýmýz olayda hayýr aramak kazanç getirecektir.
449 
 Evleri Açýkta mý?  (Fuat Türker)

ne muhteþem düðün yaptý" demeleri için parasýný adeta "akýtýr". Baský ve zulümden kurtulmak için camiye sýðýnan Müslümanlara sýkýlan kurþunlarý görmezden gelir, þaþaalý düðününde havaya kurþun sýkarak yeri göðü inletir.
450 
 "Ya Sabur"  (Fuat Türker)

Vauvenargues, sabrýn umut etmek sanatý olduðunu söylüyor. William Shakespeare ise sabrý olmayanlarýn fakirliðinden söz ediyor.
451 
 Hurafelerden Uzak Kuran Dini  (Altuð Öztürk)

Kuran’dan uzak yaþayan insanlarýn, hayatlarýnýn her anýnda yanýlgýlara ve hatalara sürüklenme ihtimali çok yüksektir. Çünkü bu tür insanlarýn olaylara bakýþý, toplumun deðer yargýlarý ile sýnýrlýdýr. Din konusunda konuþurken bile, Kuran’dan ziyade kulaktan dolma bilgilerle ve geleneksel deðer yargýlarý ile bilgi verirler. Kuran’da bildirilen hükümleri görmezden gelerek atalarýnýn dinine uyarlar ve þirk içinde yaþarlar.
452 
 Ýslam Birliði Müslüman'ýn Özlemi ve Duasýdýr; Allah'ýn Vaadidir  (Fuat Türker)

Bu güzel dönemle müjdelenmek, kuþkusuz tüm Müslümanlar için üstün bir þereftir. Ancak hepimiz buna ne kadar vesile olduðumuzu, gerçekleþmesi yönünde ne kadar çaba gösterdiðimizi ve içten ne kadar dua ettiðimizi samimi olarak, tevilde bulunmadan düþünmeliyiz.
453 
 Samimi Ýman  (Altuð Öztürk)

Samimiyet ve içtenlik, kiþinin güvenilir ve saygýn olmasýna vesile olan çok önemli bir özelliktir. Samimi olan insanlar hayatlarýnýn her alanýnda bu güzel ahlaký sergileyerek topluma örnek olurlar.
454 
 Ramazan ve Ýsraf  (Fuat Türker)

zamaný “öldürmek”, sahip olunan ilmi insanlarla paylaþmamak, Allah’ýn emanet olarak verdiði bedene fiili dua anlamýnda iyi bakmamak, çocuklarý Allah’tan ve imandan uzak yetiþtirmek gibi Allah’ýn bahþettiði her nimetin, Allah rýzasý dýþýnda gereksiz yere harcanmasý israftýr.
455 
 Samimi Ýnsan Aðzýyla Söylediði Kalbinde Olandýr  (Fuat Türker)

Bir insan bilgisiz olabilir, deneyimsiz hatta saf olabilir. Ancak kiþinin Allah’a samimiyetle baðlý olmasý çok önemlidir. Allah, Kendisi’ne yönelmek isteyen kullarýna mutlaka doðru yolu gösterecek, onlarý hidayete ulaþtýracaktýr.
456 
 Tebliðde Ayrýmcýlýk Yapýlmaz  (Fuat Türker)

Teblið, ihtiyaç içinde olan her insana yapýlýr. Ýhtiyacý olan insaný görmezden gelmek, ayrýmcýlýk yapmak ya da "insanlar ne der?" diye düþünerek Allah’ý ve dini anlatmamak gibi bir tercih olamaz. Allah ahirette bunun hesabýný sorar.
457 
 Þeytan Yanýbaþýnýzda!  (Fuat Türker)

Ýçinizde bir sýkýntý hissediyorsanýz –ki bu Allah’ýn ilhamý olan vicdan yoluyla yapýlan rahmani uyarýdýr-ya da vicdanýnýz rahatsýzsa kendinize þu sorularý sorabilirsiniz:
458 
 Hatayý Baðýþlamamak Sevgiyi Öldürür  (Fuat Türker)

Yaptýðý hatadan ibret alan mümin, aczini görür, baðýþlanma diler ve tevbe ederek Allah’a yaklaþýr. Hata, yanlýþýný fark edebildiði için müminin þükretmesine, baðýþlanma dilemesine, tevbe etmesine ve tevekkülüne vesile olur.
459 
 Ey Bütün Kapýlarý Açan  (Fuat Türker)

Ey bir kapýyý açmadan diðerini kapatmayan Yüce Rabb’imiz! Sebepleri hazýrlayan, kalpleri istediði tarafa çeviren, yolunu þaþýranlara yol gösteren, yardým isteyenlere yardým eden, mahzunlarý sevindiren Allah’ým. Sana tevekkül ettim, iþimi sana havale ettim. Ey rýzký veren Allah’ým, bize hayýr kapýlarýný aç!..
460 
 Kur"an Ahlaký Ara - Sýra Yaþanmaz  (Fuat Türker)

Ýnsanýn yaþamý, ölümü, ibadetleri ve kulluðu yalnýzca Allah içindir. Ancak söz konusu insanlar günün neredeyse 23 saatini Kur’an ahlakýndan uzak geçirirken, dinÝ yaþamaya ise neredeyse bir saatlerini ayýrýrlar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.