..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle baþederken, yapýlacak en mantýklý þey normal rolü yapmak. -Herman Hesse
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Onunla Çok Güzel Günlerimiz Geçti
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)

Seneler önce askerde bir daktilomuz vardý. Bendeniz bölük yazýcýsý ve daktilom güzel bir ikiliydik. Beni bölük karargahýna seçerken yüzbaþým ’’Nerede öðrendiðimi sorunca lise de seçmeli ders olarak okuduðumuzu söyledim.’’ tereddüt etmeden beni karargaha aldýlar. Bir masa, bir daktilo ve ben. Tak tak da tak tak tak tak da tak tak... O zamanýn hantal daktilolarýndan. Þimdilerde öðrendiðime göre Hindistan’da ki en son daktilo fabrikasý da kapanmýþ

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
681 
 Müslümanýn Tatil Anlayýþý  (Fuat Türker)

Ýnsan eðer Allah’ýn hoþnutluðunu esas almýyorsa, gittiði tatilde Allah’ý, Kur’an’ý, Ýslam’ý unutuyorsa, ve orada aniden ölüm onu yakalarsa, nasýl açýklar Rabb’ine?
682 
 Nefsin Tutkularý  (Fuat Türker)

Ayette haber verildiði üzere, var gücüyle kötülüðe yönelten bu tehlikeye karþý insanýn sürekli olarak dikkatli davranmasý gerekmektedir. Kiþi eðer onu ‘örtüp sararsa’, sonunda yýkýma uðrayacaðýnýn bilincinde olarak yaþamalýdýr. Çünkü nefsin hevesleri, korkunç ve azgýndýr; insaný bataklýða iter.
683 
 Hz. Ýbrahim[as] Gibi Sadýk Dost Olabilmek  (Fuat Türker)

Allah, Kur’an ayetlerinde Hz. Ýbrahim’in Kendi sýnýrlarýný korumadaki titizliðini, zorluklar karþýsýndaki sabýrlý ve teslimiyetli kiþiliðini, koþulsuz itaatini över ve onu dost edindiðini haber verir...
684 
 Kuran'ý Gözardý Edenler  (Altuð Öztürk)

Toplumun bazý kesimlerinde hakim olan din anlayýþý, Kuran’a uygun olmayan bilgilerden ve tamamen batýl inançlardan oluþmaktadýr.
685 
 Yeni Yýlda Yeni Niyet Yeni Sayfa  (Fuat Türker)

2012 tüm dünya için insanlýk, barýþ, huzur, sevgi, merhamet, bilim ve sanatýn gerçek anlamda yaþanacaðý kutlu dönemin baþlangýcý olsun inþaALLAH.
686 
 Allah'ýn Nimeti Çile  (Altuð Öztürk)

Çile, zulüm, zorluk ve yaþanan tüm olumsuzluklar, kaderde varolan ve Allah tarafýndan özel olarak yaratýlmýþ olaylardýr. Çile ve zorluklar, toplumun bazý kesimlerinde ‘kadersizlik’ olarak yorumlanýr. Oysa çile insan için çok büyük nimettir…
687 
 Allah Zaman ve Mekandan Münezzehtir; Her Ýþi Evirip Çevirendir  (Fuat Türker)

Allah, kimi insanlarýn zannettiðinin aksine, yarattýðý her þeyi sürekli kontrolü altýnda tutar. Uzaydaki olaðanüstü sistemler ve dengelerden, insan bedenindeki mükemmel iþlemlere kadar tümünü an an yaratan ve denetiminde tutan Yüce Rabb’imizdir.
688 
 Özgürlüðe Tutsak Olmak  (Altuð Öztürk)

Özgürlük kelime anlamýyla 'her türlü dýþ etkiden baðýmsýz olarak insanýn kendi iradesine, kendi düþüncesine dayanarak karar vermesi durumu' dur. Her türlü dýþ etkiyi reddeden ve sadece kendi iradesine dayanarak karar veren insanlara göre Allah 'a inanmak ve O'nun emir ve yasaklarýný uygulamak tutsaklýktýr.
689 
 Gerçek Ýyilik ve Takva  (Fuat Türker)

Mü’min kendi ihtiyacý olsa bile yoksula ve yetime yardým eden, sevdiklerinden özveride bulunan samimi bir kuldur. Ýyilik ve yardýmý karþýlýksýz yapar ve baþkalarýný da iyiliðe özendirir. Tek hedefi, "Biz size, ancak Allah’ýn yüzü (rýzasý) için yediriyoruz; sizden ne bir karþýlýk istiyoruz, ne bir teþekkür. Çünkü biz, asýk suratlý, zorlu bir gün nedeniyle Rabbimizden korkuyoruz." (Ýnsan Suresi, 9–10) ayetiyle de bildirildiði gibi, Rabb’inin hoþnutluðudur.
690 
 Ýslamiyet Ya da Müslümanlýk  (Mehmet Akif Uçar)

Müslüman, kelime manasý olarak her ne kadar ‘teslim olan’ diye manalandýrýlsa da Muhammed(as)’ýn söylediði sözlerden de anladýðýmýz kadarýyla, bu sözcüðün tam karþýlýðýný ‘kurtulan, refaha eren, selamete çýkan, gönlü rahatlayan ya da ebedi mutluluða kavuþan’ þeklinde anlamlandýrmak daha doðrudur.
691 
 "Nasýlsa Baðýþlanýrýz" Mantýðý  (Fuat Türker)

Ahirette zor durumda kalma olasýlýðýna karþý, kendilerince çok akýllýca olduðunu zannettikleri bir rahatlama yolu bulmuþlardýr. Bu, “nasýlsa Allah affedecek" mantýðýdýr ve böyle düþünerek vicdanlarýnýn sesini bastýrmaya çalýþýrlar.
692 
 "Uyarýlanlarýn Yaðmuru Ne Kötüdür"  (Fuat Türker)

Ýnsanlarýn deprem, sel, fýrtýna gibi olaylara karþý tedbir almasý oldukça doðaldýr; alýnan tüm tedbirler fiili birer dua anlamýna gelir. Ancak yalnýzca tedbirlere güvenerek, Allah’ýn sonsuz gücünü görmezden gelmeye çalýþmak hata olur. Aldýklarý tedbirlere güvenen ve kendilerinde güç gören kavimler, öðüt almak için birer örnektir.
693 
 Kendi Refahýnýn Peþine Düþenler  (Fuat Türker)

Ýnsan kendini Allah’a teslim etmeli, hayatýný Allah’a adamalýdýr. Özveride bulunmak, dürüstlük, vefa -avami deyimle- enayilik deðildir; güzelliktir. Allah bu güzel ahlaka sahip kullarýnýn iþlerini kolaylaþtýrýr, yollarýný açar, bereket verir.
694 
 Allah Kolay Olaný Buyurur  (Fuat Türker)

Kur’an tüm insanlýða aydýnlýðý, estetiði ve güzelliði anlatýr. Ancak karanlýk zihniyetli cahiliye insaný ortaya adeta bir kabus tablosu çýkarýr. Kendi kafasýndaki ve ruhundaki karanlýðý anlatýr bu kiþi, o din deðildir. Gerçek din pýrýl pýrýl aydýnlýktýr, huzur ve ferahlýktýr. Samimi müminler için kesintisiz bir mutluluk ve huzurla dolu olan Allah’ýn aydýnlýk ve dosdoðru yolu, yaþamlarýndan sonsuz ahirete uzanýr.
695 
 Ýþte "Sen!"  (Fuat Türker)

"Ben yaptým." "Ben çalýþtým. Ben kazandým." "Ben bitirdim. Ben baþardým." "Ben dua ettim; o yüzden oldu." Ben, ben, hep ben... Bilmez misin ki her þeyi Allah yapar; bizi de yaptýklarýmýzý da O yaratýr.
696 
 Korku ve Ümit Arasýnda  (Fuat Türker)

Allah korkusu güzel ahlakla ilgili bütün özelliklerimizi yönlendiren en önemli güçtür. Örneðin, eðer içinde Allah korkusu olmazsa, musibete, çileye sabýr göstermeyebilir, baðýþlayýcý olmayabilir, öfkesini yenmeyebilir; yani iradesini birçok noktada kullanmayabilir. “Nasýl olsa Allah beni affeder, zaten cennete giderim” diye düþünür. Ancak Allah korkusu insandaki duygularý kontrol altýna alýr.
697 
 Dünya Müminin Gönlünde Deðil Elindedir  (Fuat Türker)

Toplumda, Müslümanlar garibandýr, eziktir, yoksuldur; parasý olsa bile zevksizdir, giyinmeyi, eðlenmeyi bilmez, güzellikten, estetikten anlamaz gibi bir imaj var. Mümin her þeyin en güzelini elde ederek, bu görüþü yýkar. Bu inkarcýlar için büyük öfke konusudur, müthiþ azaptýr. Çünkü müminlerin baþarýsý ve gücü onlarýn çok aðýrýna gider, canlarýný acýtýr.
698 
 Hak Olan Çaðrý Yalnýzca O'nadýr  (Fuat Türker)

Duada samimiyet çok önemlidir. Gerçek anlamda samimi dua, gerçekleþmesi imkansýz gibi görünüyor olsa da, Allah’ýn sonsuz güç sahibi olduðuna ve dualara icabet ettiðine kesin bilgiyle inanarak istemektir.
699 
 Kanýt Olmaksýzýn Allah Hakkýnda Tartýþanlar  (Fuat Türker)

Ýnsanlarý Allah’tan uzaklaþtýran inkarcý görüþlere karþý mücadele etmek yerine, Müslümanlarla uðraþan ve onlarý dinden soðutmaya çalýþan münafýk ve müþrikler, gerçekte sürekli aþaðýlanýr, rezil olurlar.
700 
 Allah Ýçin Sabretmek Güzelliktir  (Fuat Türker)

Allah her konuda sýnayabilir. Açlýkla, canlardan mallardan imtihanla... Bunlar sýnav baþlýklarýdýr. Ýmtihanlara hazýr olmak gerekir. Ýmtihan karþýsýnda göstereceðimiz sabýr, alacaðýmýz nottur.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.